Kasutan hetkel oma akvas prügitigude vastu nende bioloogilisi vaenalasi, killertigusid. Akvas oli 5 killertigu nüüd kahjuks 4 sest üks kõige väiksem andis lihtsalt otsad. Ütleks nii et alguses olin ma killertigude informatsioonist vaimustuses, lugesin kõikjalt "killertigude edulugusid". Kuidas nad vaikselt kuid kindlalt puhastavad akva prügitigudest ja võtavad lõpuks viimse kui ühe prügiteo jäädavalt rajalt maha. Hetkel olen rohkem hakanud "nägema" lugusid kus killerteod lesivad peidetult mõnusalt akvapõhjas ja prügiteod vohavad akvas rõõmsalt edasi.
Nüüd olen juba 1 kuu akvas jälginud killertigude "nähtamatuid ettevõtmisi". Peab kurvastusega tõdema et murdjatest killerteod pole prügitigudest platsi puhtaks teinud. Vahepeal mulle tundus et justkui oleks mingi leevendus prügitigudest, siis aga lahvatas akvas prügikate uus invasioon. Mõned akvaristid väidavad et mõjuma hakkab see killertigude tapatöö alles 4-6 kuu pärast. Mina enam nii optimistlik poleks, sest killertigu pidi päevas heal juhul maha murdma 2-3 prügitigu. Kui sul on aga akvas pidevalt paljunev prügikate koloonia siis paar killertigu ei suuda seal midagi erilist ega suurt korda saata. Prügikad paljunevad ja kasvavad kiiremini kui killerid neid jahtida ja süüa jõuavad.
Kujutan päris ette et 1-2tk botia't teeksid prügikatele probleemideta ära 1:0 vähemalt 1 kuu jooksul.
Killerteod söövad kõike mida kätte saavad. Pistavad nahka ka kalalaiba. Kui kiirelt nad seda teevad? Esiteks oleneb see surnud kala suurusest ja teiseks killerite arvust kes seda laipa järavad. Pigem tuleks roiskuv laip akvast eemaldada kui loota sellele et killerid jätavad lühikese ajaga piraaja kombel akvapõhja vedelema valkja kalaskeleti.
Killertigude toidulaua pärast muretsema ei peaks, sest kui prügitigusid enam pole siis süüakse seda mida kaladki: helbeid, tablette ja igasuguseid akvas vedelevaid toidujääke.