foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 08:47 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Eesti vees kaltsiumipuudus ???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 10:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
shokolaad kirjutas:
Nojaa .. kui juba tigudest juttu siis küsimus, et mu tigudel on kaltsiumipuudus. Kuidas seda parandada (kas kaltsiumi on võimalik vette lisada :?: või äkki mingid tabletid :?: ) Küsijatele kohe, et tigude kojad on augulised, sellest ka järeldus, et kaltsiumivaegus. Aga nad olid juba ostes kehvakesed, kuidas neid küll turgutada, on kellelgi kogemusi?

Kogemusi küll pole, olen aga pisut asja kohta lugenud. Et teo koda vastu peaks peaks vee pH olema 7-8 ja kH ning gH suhteliselt kõrged. Probla on selles et teo koda kaitseb väljastpoolt kaitsekiht, seespool on aga tugevduseks kaltsiumist kiht. Kui pH langeb alla 7 siis kui kaitsekihis on auk kipub kaltsiumist sisekiht vees lahustuma. Tigu saab seda parandada vaid seestpoolt, väljastpoolt koda jääbki selliseks. Kui augud on liiga suured siis võivad teised teod või kalad sealtkaudu teo pehmeid kehaosi hakata nosima, selle vastu saab tigu aidata kattes augu ntx meditsiinilise haavaliimiga.
Probleemi vastu väidetavalt aitab ntx purustatud munakoorte, purustatud merekarpide või siis marmori lisamine akvaariumivette. Kui on juba surnud tigusid, siis ka nende purustatud karpide. Purustatud karpide ääred võivad olla teravad, nii et tuleks ilmselt hoolitseda et puru satuks akvaariumi nii et keegi selle otsas end ei vigastaks. Ja loomulikult peaks vaatama et vee parameetrite muutumisel midagi muud ei untsu ei läheks (võib-olla mõni muu elanik suhtuks asjasse halvasti, ka taimedele meeldiks AFAIK (minu teada) pH pisut alla 7). Ise teeks sellise jändamise järel veeteste...
http://www.applesnails.net leiad samal teemal lisainfot soovi korral.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 10:30 
Administraator
Kasutaja avatar

Millises kohas Eestis on pH ja kH,gH (seega ka kaltsium) poolest tigudele ebasobiv vesi. Millises Eesti paigas saab olla vees kaltsiumipuudus. Seda imelugu tahaks küll kuulda... :shock: :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 11:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kust saada sellist torbikukujulist tigu, mis paikneb Tiffi appelsnaili pildil esiplaanil?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 12:03 
Ei ega ma ei väida, et mul vees kaltsiumipuudus. Mul oli järeldus, et kui kojad augulised siis tigudel on kaltsiumipuudus (literatuurist lugesin selle kohta). Ph alla 7-8 küll olla ei tohiks. Ega oskagi midagi kosta siis enam... Asukohta võib ikka profiilist vaadata ju :wink: Eks teen mingi aeg testid, siis näeb mis on. Aitäh Reinule kommentaaride eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 12:09 
Administraator
Kasutaja avatar

Ei usu kuidagi, et ta sul alla 8 on ... :shock: ja sellega seotud karedused on samuti kõrged...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2004 01:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Olen nõus et see on kummaline, samas ma ei tea ka muud võimalikku põhjust - mis loomulikult ei tähenda et seda ei võiks olla. Samas veetest oleks igal juhul kasuks, ka juhul kui vesi pole hetkel tigudele probleemiks...

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver