Purgis olev vesi ei pea tingimata ringlema. Purgi probleemid hakkavad harilikult sellest et purk on liiga väike ja asukaid palju, jääkainete (tigude väljaheidete) kontsentratsioon läheb liiga suureks nii et peab tihti vett vahetama. Olen lapsepõlves igasugu pisikesi veeelukaid purkides pidanud ilma probleemideta. Suurim probleem oli see et algul polnud purgid kaetud ning osutus et lisaks sellele et paljudest vastsetest saavad lendavad valmikud, oskavad väga paljud veemardikad lennata ja see ei meeldinud mu emale sugugi kui nad toas tuuritama hakkasid.
Muide, paljud neist hammustavad ja päris valusalt.
Vee tsirkulatsiooni on akvas vaja enamasti selleks et veepinna liikumisega saada vette asukate jaoks piisavalt hapnikku, et veetemperatuur oleks ühtlane, et toitained jõuaks taimedeni, et kaladel oleks koht kus vastuvoolu ujumist treenida jms. Aga saab ka ilma, akvaariumite ajalugu on palju pikem kui akvaariumifiltrite/pumpade ajalugu. Ka minu töölaual oleva akva juures on ainus tehnikavidin laualamp ning kõik on parimas korras, juba aastaid.
Aga toitu on tigudele loomulikult vaja.