foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2011 03:04 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Jaan 29, 2011 02:14
Postitusi: 8
Asukoht: Harjumaa
Ühes peres jäi üle akvaarium koos elanikega ja kuna mul on kombeks kõik sellised "kodutud" endale korjata, siis nii tuli meile seegi.

Akvaarium on 140 l, saarekest ega valgustust kilpale seal sees polnud, kalad elavad ühes kilpkonnaga. Kuna akvaariumi kuju ise on pikk ja kitsas, siis on ilmselgelt see talle väikesevõitu kuna ta ujumisel mahub vaevu ringi keerama ja muudkui põrkub vastu klaasi.

Ehitasime tellistest siis saare, et ta pääseks puhkama. Proovisime ühte ja teistmoodi kuni lõpuks viimane versioon ehitatust kilpkonnale sobima hakkas. Võtsime vett vähemaks ja vähemaks, et saar oleks kuiv. Aga mul on nüüd kõigi nende elanike pärast ikkagi mure, sest kui ma teen kilpkonna elu paremaks siis ma samal ajal halvendan ju kalade elu ja kui ma parendan kalade elu, siis ma ju halvendan jälle kilpkonna oma?

Valgustuse toome talle esmaspäeval, hetkel soojendab end läbi akna tuleva päikese käes. Kuna tal on kilbil kettad lahti ja valged laigud, siis ostsime talle ka vitamiine ja vastavat toitu ning õli, mida kilbile kanda. Kardan ainult, et see õli teeb jällegi kaladele liiga...

Hetkel pole ka sellist raha, et mingit tohutult suurt akvaariumit osta. Seega, mida saaks teha, et kõigi selle akva elanike elu saaks parem? Kas tuleks otsida talle paremat kodu (ma tegelikult ei tahaks kedagi neist ära anda) või on olemas mingi muu lahendus?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2011 03:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 24, 2009 11:35
Postitusi: 1208
Pildid: 6
Asukoht: Loo,tel.53 002 110
Ise küsisid ja ise ka vastasid ju...kui tahad,et kõik oleks terved ja rõõmsad,pead selle kolhoosi laiali lööma,ehk siis maakeeli kilbikule oma kodu ja kaladele oma :wink:
See on minu arvamus ja ma usun,et sellega ühinevad päris paljud

_________________
600l röövikutega
Naksikoerad taksid ehk õige nimega Maks ja Moorits...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2011 05:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Ei tea kilpkonnadest suurt palju, kuid see on tõesti ilmselge, et kalad ja kilbik peavad eraldi elama. Pealegi on kaladele potentsiaalne oht söödud saada. Kusagilt on jäänud kõrvu, et kilbik peab saama aeg-ajalt kuivale ronida, et oma kilpi kuivatada sooja lambi käes. Nii et lambi hankimine aktuaalne.

Luusi siin akvaristikas ringi ning püüa punakõrvale uus kodu saada, mis laiem et ta mahuks end paremini ümber pöörama. Igasugu klaaskaste müükase ka akvapoodides. Jäi kunagi silma suht suur valik selles uues poes Mustikakeskuses.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 30, 2011 07:37 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Jaan 29, 2011 02:14
Postitusi: 8
Asukoht: Harjumaa
Antud isend on pime ega saa seisva toidu söömisegagi korralikult hakkama, küttimisest rääkimata.

Sain täna teada, et meie kodu läheduses asuvast tehasest oleks võimalik odavalt klaasi saada. Äkki ehitame ise midagi, mis ilmselt tuleks odavam kui suur akva osta. Juhul, kui selline klaasi ostmine tõesti on võimalik, siis loodan siit ehitamisel palju abi ja nõu leida :) .


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver