foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: krabi terraariumi tegemine
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 23, 2010 03:29 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Sept 26, 2007 11:27
Postitusi: 69
Asukoht: Elva
Mul on plaanis teha vanasse katkisesse akvasse krabide terraarium. akva põhja mõõdud on 40*140. plaanis on siis panna eraldi anumaga vesi, kuna akva põhi mõrane. soojenduseks kavatsen panna kaks soojenduslampi (kumbagi akva otsa 1) ja kaaneks peale pleksklaasi. Küsimus on aga terraariumi puhastamise kohta. kas peab kindlasti olema veeanumas filter? Kuhu üldse krabid oma "hädad" teevad? kui vette siis piisab ju veeanuma puhastamisest, aga kui liivale, siis kuidas liiva puhastatada? Kui tihti seda tegema peab? Milline filter sobiks kõige paremini pisikese veeanuma puhastamiseks? Kellel on kogemusi/teadmisi, palun andke teada.
Aitähh:)
Anneli

_________________
ann


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2010 04:12 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mai 02, 2009 12:31
Postitusi: 51
Asukoht: Tartu
No minu krabi elutseb jõudsalt oma pleksiklaasist terrariumis.
Mul on kivid põhja täiteks ja lähevad et ühel pool terraariumi on kõrgemal ja teisel pool madalam.
Vett on umbes 10 cmi ja seda soojendab 15 W soojenduspulk.. või oli isegi 8W
Krabi.. noh.. pudistab juba söögigagi.Ja häda teeb ta sinna kus ta parajasti on . vähemalt minu oma . Siis veel see et ta ajab mulle suust välja ja siis tuleb lima vms. Aga jah.. mul hetkel pole filtrit sees sest vett liiga vähe. Minu väike filter hakkab alles 3st liitrist ja nii palju seal pole. Aga suvel teen terrariumi ringi ja siis panen juba filtri ka.
Kui inglise keelt oskad siis võid googeldada ja vaadata pilte vms
Ja iga krabi on erinev. Mõned on jõhkrad lammutajad ja teised istuvad ja mullitavad :D ja mõni tahab rohkem vett mõni istub kuival.
Ja vee temperatuur on hästi tähtis. Õhuniiskus peaks ka päris hea olema kui ta kuivale tuleb. Sest krabid peaks ikka lõpustega hingama ju ometi . :D
Mul on Rainbow land crab cardisoma armatum vms. suudan alati valesti kirjutada.
Loodan et aitas. :D


Üles
 Teema pealkiri: krabid
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2010 05:10 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Sept 26, 2007 11:27
Postitusi: 69
Asukoht: Elva
Suured tänud et võtsid vaevaks kirjutada. lõpetasin just hetk tagasi terraariumi sisustamise. peab veel kusaltgi paar kujukest otsima, et neil oleks kuhu peituda ja siis ongi vaid vaja krabid muretseda. Vähemalt nüüd ma tean, et ei pea olema ilmtingimata filtrit vahel, elavad ka ilma ära, eks ma pean ise hoolas olema ja puhastama tihemini. Huvitav kas õhuniiskuse tagamiseks piisab päevavalguslambi põletamisest veeanuma kohal? Eks ma pean katse-eksitus meetodil kindlaks tegema:D. Samas peaks need lambid ju ka piisavalt sooja andma et vesi aurustuks. Igatahes katsetan järgi.
:D

_________________
ann


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2010 06:47 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mai 02, 2009 12:31
Postitusi: 51
Asukoht: Tartu
OOOTA!!!!
kaks krabi koos .. ei ole hea mõte.
Nii kui nad saavad suguküpseks on 90% tõenäosus et üks saab surma.
muidugi oleneb ka millised krabid aga ma ei riskiks. :D


Üles
 Teema pealkiri: krabid
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2010 01:03 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Sept 26, 2007 11:27
Postitusi: 69
Asukoht: Elva
:) seda ma hakkasin ise ka eile mõtlema, et kahte krabi vist ikka ei tasu, kui lugesin inglisekeelseid lehtesid. nii et plaanin võtta vaid ühe:)

_________________
ann


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2010 02:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 27, 2004 09:01
Postitusi: 121
Asukoht: Valga
kuigi selle teema arutamisest on juba jupp aega möödas jagan ka veits enda kogemusi, ehk on kasu. Mul on krabil 190l akvaarium, mis samamoodi on ühest otsast kividega kõrgemale aetud ja teises otsas madalam, et krabi saaks vette. kuna mul on vett piidavalt palju, puhastab seda ka filter, aga krabile see eriti ei meeldi ja ta suudab selle suhteliselt ruttu kas ära ummistada või seina küljest lahti kakkuda.
Akvaariumit katab mul tavaline klaas, mis maismaa osa pealt on 20cm ulatuses lühem, nii et see osa jääb klaasiga katmata. Sinna on mul pandud tavaline ümmargune laualamp ja krabile meeldib selle all ennast soojendada.
Vett ma ei soojenda ning õhuniiskusega pole ka probleeme olnud. Kuna mul on osa sellest akvaariumist pealt lahti, siis ilmselt pole see õhuniiskus ka kuigi suur, aga krabi see ilmselt ei häiri. Kui ma vett vahetan, siis katsun sõrmega, et päris jääkülma vett tagasi ei paneks talle, aga kuigi sooja ka ei pane.
Kui soovid võin sulle oma krabi elamisest ka pilte saata. Nüüdseks on ta minu käes olnud juba 4 aastat ja selle aja jooksul 9 korda kesta vahetanud. Kõik kestad olen veest välja võtnud ja kenasti ära kuivatanud, et kasvamine hästi näha oleks.
Kaks krabi koos on jah viga. Mulle poest öeldi, et võib pidada ning ostsingi kaks. Hiljem kui üks paari päeva pärast surnud oli hakkasin netist uurima ja selgus et poemüüjad ei tea midagi oma loomade kohta.


Üles
 Teema pealkiri: krabi terraarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 11:12 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Sept 26, 2007 11:27
Postitusi: 69
Asukoht: Elva
Suured tänud vastamast. Praeguseks olen terraariumi valmis saanud, kuid krabi pole veel sees, kuna kahe kuu jooksul pole uusi krabisid tartu poodidesse tulnud. Kui krabi käes ja küsimusi tekib kirjutan jälle:)

_________________
ann


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver