Olles üle 10-ne aasta kokku puutunud punakõrvadega julgen väita, et nii nagu ka kalad ei kasva kilpkonn suuremaks kui seda võimaldab keskkond(olenub muidugi kalast, aga üldistades). Mul olid punakõrvad 120 liitrises akvas. Alguses kui nad mulle kingiti siis nad olid u 3 cm läbimõõduga ja kaheksa aastat hiljem 10 cm. Seega ei kasva nad eriti suureks kui seda keskkond ei võimalda.
Kahjuks jäi üks kilbidest mingisuguse kännu või kivi alla kinni ja suri ära....... tema vend/õde suri neli päeva hiljem
lihtsalt suri ja kõik!
Arvatavasti üksindusse vms.
Sisustatud oli akva sedasi, et vett oli u 2/3 mahust akvas ja siis oli ühes akva otsas kord kivi ja kord mingi kännulaadne asi kuhu siis sai ronida.
Seega julgen soovitada, et kui pidada kahte kilpi, siis piisab 200 liitrisest akvast küll. Teine teema on muidugi akva loogiline sisustamine. Et kui pool akvaariumit toppida mingit kivihunnikut täis siis 200 liitrist jääb väheks.
Nüüd ma andsin väiksele vennale teatepulga edasi. Kohandasime talle sellesama 120 liitrise akva sedasi et u 2/3 pinnast on selline pleksiklaasist platform koos kaldteega. Kaldtee piisavalt pikk et kilp saab ennast otse veest sinna kerge vaevaga peale libistada. Kogu platform sai kaetud silikooni kihiga ja üle puistatud peene killustikuga. Üllataval kombel on tulemus isegi täitsa kena
Ja elavad seal kaks kilpi jällegi.