foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad koos vähkidega?
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 06:36 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Nov 15, 2009 06:15
Postitusi: 2
Asukoht: eesti
Tere, olen täiesti algaja alles ...nädal tagasi sai ostetud 60L akvaarium koos Barboste ja põhjakoristajaga. Nüüd tõi tuttav paar jõevähki - panime nad kõik ühte akvaariumisse kokku. Esialgu tunudb et vähid kalu ära ei söö aga möllavad mööda akvaariumi kõvasti ringi. 6 tunniga oli akvaariumi vesi hall - vahetasin ära, eks hommikul paistab kas tuleb uuesti vahetada. Nüüd kalad ahmivad veepinnal hoolega õhku, kuigi klaasid on õhumullidest pungil - ei tea, mis neile siis ei meeldi? Siis avastasin et neil vähkidel on koorikute küljes pisikesed ussikesed - väga imetillukesed. Kas need on ohtlikud kaladele või mitte? Kas vähkidele ja kaladele võib anda üht sama toitu? On vast mõeldamatu, et jätan akvaariumisse 25 C´sooja vee sisse mõned tükid liha või maksa :shock:
Kas on üldse mõeldav, et saan neid - vähke ja kalu - ühes akvaariumis pidada? Kust võiksin leida infot kõige selle kohta?
Tänud ette!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 28, 2008 04:39
Postitusi: 248
Pildid: 5
Asukoht: Viljandimaa
No ma ei tea, ma arvan, et ENNE, kui need vähid sinna akvasse lasid, oleksid pidanud uurima,kas ikka sobib nii.Vähid ei sobi kaladega, kui nad praegu veel kalu ära pole naksanud, siis varsti, kui nad seal juba harjunud on, lähevad kalad kindlasti neile magustoiduks. Kui suur Su akva on? Ammugi on minu jaoks väga kahtlane jõevähid kalade juurde tuua. Ja parasiitidega..Veel enam, kui sa näed, et kalad ahmivad õhku, võta ruttu vähid sealt ära ja vaheta vett veidi ja lase kaladel toibuda, nad piinlevad ju.
Paaremat soovides ja ehk keegi tark inimene oskab ka nõu anda !

_________________
Vee-elanikud ;)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 01:21 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Nov 15, 2009 06:15
Postitusi: 2
Asukoht: eesti
Vesi sai vahetatud, kõik kalad on endiselt alles - ja hetkel tundub et kõik tunnevad ennast hästi. Vesi kipub küll häguseks minema kiiremini kui ennem. Aga ikkagi, kusagil foorumis oli kirjas et neid väikseid ussikesi pidid kalad sööma. Ei teagi siis...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 01:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Kas sa vahetasid kogu vee ära? Vesi on hägune sest seal ei ole sul õiget bakteri kolooniat ning iga veevahetusega viid sa head bakterid jälle akvaariumist välja. Mullid akvaariumis ei ole ka hea nähe - kalad ahmivad pinnal õhku sest vees seda ei ole või äkki on liiga palju. Ühesõnaga tundub sul seal hetkel väike kaos olevat.

Ma saan aru, et sul on uus akvaarium? St just alustasid ja oled veel algaja sellel alal? Palun loe siit foorumist uue akvaariumi alustamise kohta (lausa alafoorum on ju selleks). Kogu vett (ja isegi 50%) ei tohi niisama kunagi ära vahetada, sellega hävitad sa ainult kaladele eluvajalikku keskkonda.

Õige hea bakteriaalse keskkonna saamiseks võid vette lisada selleks ettenähtud vahendit mida saab loomapoest (mis sialdabki vajalikke baktereid) ning vesi peab seisma enne akvaariumisse lisamist, et kõik õhumullid, mis sul hetkel akvaariumis klaasi küljes on, sealt välja tuleks.

Ole hea, vaata siin foorumis ringi. Infot on väga palju, uuri.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 15, 2009 02:48 
ma ei hakka antud situatsiooni kohta midagi ütlema, ent jõevähid soovitan akvaariumist eemal hoida, kuna jõevähk tahab külma vett, kaladele vaja aga sooja vett(25 kraadi). seega soovitaks jõevähid tagasi viia sinna kust nad võetud said. poes müüakse akvaariumisse sobilikke vähke ning võid proovida neid akvaariumisse panna. vähid reostavad akva vett ka ülimalt võimsalt. eriti uue vee puhul annab see tunda.
õhumullid klaasil on aga sissetöötamata veest tingituna ja alguses igati normaalne nähtus. sel ajal ei soovitata kalu muidugi vette veel panna. need peaks kaduma klaasilt esimese paari päevaga juhul kui Sa uut vett juurde ei pane muidugi.

Matten


Üles
 Teema pealkiri: marmorvähid
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 16, 2009 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Veebr 21, 2009 02:31
Postitusi: 144
Asukoht: tallinn
kui tahad akvasse sobilikke vähikesi siis minul on just äraanda marmorvähi tittesid. Olen neid pidanud juba aasta ringi ja siiani kõik- ok :lol:, väljaarvatud et sodivad palju ja tahavad hea voolavuse ja hea õhutusega vett

_________________
80 l- 5 kukekest, 3 vetikasööjat, õunakad, 126l Tetratec- peategelased- kaks täitmatut kuldset, mõned sehkendavad antsukad, õunakad, natuke rohelust -sõbralik seltskond hea söögiisu ja rahumeelse olekuga


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver