foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Porihüpik
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 06, 2008 11:23 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 01, 2005 03:22
Postitusi: 53
Asukoht: Tartu
Kas kellelgi on kogemusi porihüpiku (Periopthalmus sp.) pidamise osas? Oleksin tänulik.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 07, 2008 01:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 22, 2008 08:44
Postitusi: 137
Asukoht: Tartu
Ehh, kindlasti nägid seda lõunakeskuse bettas :D..mul ise ka hakkasid käed värisema et nonii nyyd tahan endale ka neid elukaid :D...aga ma niipalju netist uurisin et nad tahav suhtelielt suurt akvaariumi, et paari peale ca 100 liitrit ja enam, samuti oli kirjas et vett võib olla kuni 30 cm ja kindlasti peab neil olema kuiv maa (või suut puu oks), kus nad saaksid kuival käia, söövad nad igast ussikesi ja vastseid. Muidugi akval peaks kaan olema, aga mul nedal jäi see arusaamatuks et kui ava kaanel on ka lambid et kas ei tegi ohtu et nad kogematta sinna vstu üppavad vms :D et kui kellelgi tõesti kogemust rääkige jahh, sest mul oli mõte oma suurem akva kaladest ja muust tyhjaks teha ja need tegelased sisse elama panna :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 07, 2008 03:37 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 01, 2005 03:22
Postitusi: 53
Asukoht: Tartu
Nägin seal jah, ja vähe sellest, ostsin kohe ära kah. Uskusin juttu, et saan nad panna vesilikest tühjaks jäänud akvaariumisse. Kuna täpset liiginime pole teada, on suht keeruline mingit infot nende pidamise kohta leida. Poest väideti, et nad on "harjutatud" elama magevees (netis soovitatakse soolasemat vett), samuti öeldi poes, et nad ei vaja troopilisi tingimusi, netis samas on 24-30 kraadist jutt. Ei teagi siis millest juhinduda - kas üritada neile võimalikult looduslähedased tingimused luua (soolane+soe vesi) või lasta neil elada nii, nagu nende kasvataja on neid pidanud (mage+toatemp. vesi). Kahtlustan, et see viimane variant on siiski paras loomapiinamine.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 07, 2008 04:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 22, 2008 08:44
Postitusi: 137
Asukoht: Tartu
niipalju kui ma lugend olen siis nad tahavad jh nõks soolasemat vett et oli õpetaud palju panna (mida on vägaväga vähe), sisi muidugi oli vaja ka veel filtreerimine ja vee temp kohta oli jh et soojem, eks nad seal loomapoes suht ohmud on mingite liikide koha pealt, kui soovitavad ka külmaveekala ja soojavee kala kokku panna :? :D aga ürita netist ostida niipalju infot kui saad.


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver