foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 22, 2008 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui nad on hirmul kuna uus koht, siis küll tulevad nädala jooksul välja.
Aga kui peaksid kedagi kartma (kas skalaartid on suured, vetikaõija tige?), siis jäävad kükitama peidus. Ja oi kui hästi nad oskavad ennast peita. Kogemus olemas, neid ei soovitata ahvenatega ühes akvas hoida, minul olid ja kuu aega olid kadunud. Siis tuhnisin akvatäiesti läbi (sõna otseses mõttes: ei jätnud kivi-kivi peale), ülesse leidsin, kätte sain (väga raske tegevus), teise akvasse panin, nüüd mõnulevad nähtaval nagu peremehed!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 22, 2008 01:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvan ise sama et las kohanevad nädala paar siis ehk tulevad välja.
Poest küsisin ka, et kas skalaaridega võib neid kokku panna ja öeldi, et ei ole mingit probleemi - skalaarid ei ole ka väga suured (keskmist kasvu noored) - esimesel päeval skalaarid uudistasid neid aga nagu krevett oma vuntsid välja sirutas olid skalaarid kadunud.
Vetikaõgija pole üldse tige - pole märganud küll, et keegi teda häiriks või tema kedagi ründaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 06, 2008 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub, et skalaarid hirmutasid nad ikka ära - 2 nädalat on nad peidus olnud. Üks oli vahepeal kivide vahel nähtaval (aga välja sealt ikka ei roninud).

Nagu infot nende kohta lugedes selgus, et nad ongi rohkem ööloomad - liiguvad ringi pimedas?

Olen paar korda valgusti akvalt eemaldanud ja vaadanud pealt sisse sinna dekoratiiv kändu - seal nad tunnevad end vist küll häsit - julgelt ronisid ringi ja ajasid toitu näost sisse. Panin neile sinna sisse ka vahepeal toitu mis neile ette nähtud - ei tea kas peaks toitu neile just kuhugi väljapoole panema, et meelitaks nad välja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 06, 2008 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu puukrevetid on akvas, kus kedagi neile hirmutavat ei ole ja istuvad ilusasti ka päeval väljas (lehe all, kännu otsas ja eriti meeldib see toru ots, kus kohast filtrist vesi välja tuleb) ning sõeluvad vett läbi näppude.
Teises akvas liikusid kah algul täiesti päise päeva ajal ringi, alles siis kui akvasse ilmusid ahvenad (suuremad) kadusid pragudesse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 09, 2008 02:03 
Akvarist

Tere,
mul ka nende naljakate olevuste vastu huvi tärganud...
Esimene katsetus läks aia taha kuna 240-ses elavad barbused, ka haibarbused. Poes olin neid puukrevette juba mitmeid kordi vaatamas käinud ning "isu" oli nii suur, et mõistuse häält ei kuulanud.. Ning poemüüija kinnitas mulle korduvalt, et nii suurt looma nad ikka ei puudu... Aga tundub, et kaduma on ta läinud.(pole näinud 2ndl jooksul, hoolimata tundidepikkusest vahtimisest ja akvaariumi läbituhnimisest)
Siit ka järgnevad küsimused. Kas oleks võimalik näiteks kahte isendit pidada 10l väikeakvaariumis? Kas nad vajavad soojendust(hetkel kastis 18 kraadi) , mullitaja on olemas ja valgus ka. Lihtsalt uurin, kuna ei tahaks põhjustada veel paari vahva selli hukkumist... :roll: Pisikasti panin"käima" aga krevette pole veel hankinud. Taimi on mitmeid ja kookosurge olen ka paar tükki lisanud.
Lugesin siin antud lingid läbi, teoreetiliselt elaksid nad ka 18kraadises vees aga kas neil seal ka hea on? Oskab keegi komenteerida? Ning kas kellelgi on kokkupuudet olnud "mini heateriga" - nägin sellist asja poes müügil, selline "latakas" mis pannakse kruusa alla ja tõstab vee temperatuuri paari kraadi võrra kõrgemaks kui toatemperatuur. Reguleerida ei saa, sobib 8-20L jaoks. Jätsin ostmata kuna tekkis hirm, et selle aparaadiga saab krevetisuppi teha.....Ons kellelgi kogemust?

Tänud ette, kui keegi viitsib vastata.
Kadi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 09, 2008 07:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

http://www.petshrimp.com/bambooshrimp.html
http://www.aquahobby.com/gallery/e_Atyo ... censis.php
Need olid esimesed, mis ma puukrevettide kohta leidsin. 10 liitrit jääb väheseks.
On täielikult suur võimalus olemas, et krevetid sul ikkagi olemas. Nad on tõeliselt osavad peitjad. Esimene kord olid nad mul kadunud pea-aegu tühjas akvas!

Üles
 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver