foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 02, 2004 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu mõlemal mudilasel on ka allergia. Ühel nahaallergia (põhjustajaks olmetolm ja kask) ja teisel astma. Arstilt kuulsin, endalegi üllatuseks, et kalatoit on tugev allergeen. Mõlemad lapsed on kalu söötnud ja mingit silmnähtavat ägenemist ei ole täheldanud.
Tolmulesta massiliseks paljunemiseks on tarvis kõrget õhuniiskust ja ka piisavalt palju sooja. Isiklikult arvan, et kaanega akva toaniiskust nii kõrgeks ei aja.
Kui sul on keegi, kes sinu eest kalu toidab, peaks asi nagu kontrolliall olema. Kuid... huvitav, kas kalatoidu ülejäägid, mis vette jäävad, võivad siiski veel endast ohtu kujutada? Sellisel juhul tekib probleem ka veevahetusega.
Viimase lõigu mõte võib jummala jabur olla, kuna keemiat suurt ei jaga :oops: .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 02, 2004 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need kalatoidu ülejäägid peaksid vetikad ja taimed hakkama panema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen ise ,kui ka on mu kaasa allergilised inimesed.Naisel on veel kah astma.Vahepeal oli mu kodus töös kolm akvaariumi ning minu arust pehmendas see hoopis õhku,mida keskküte kuivatas ning olemine üldiselt läks kah paremaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 11:19 
Akvarist

Mis siin arutada. Arst teeb ju testid, et mille vastu allergiline ollakse ja mille vastu mitte. Allergia on ikka millegi konkreetse vastu, mitte kõige vastu, mida fantaasia pakub. Mõnel on teatud heintaimede vastu, mõnel tolmulestade väljaheidete vastu jne. Mõnel (mul näiteks) mõne ravimi vastu. Kui mälu ei peta, siis põhjustas elusate või külmutatud sääsevastsetega toitmine mul akvaariumis olnud käel kiheluse. Kaks tuttavat ei või aga näiteks kiivit isegi koorida mitte - kohe on silmad punased. Igatahes, kui on allergia, siis tasuks võib olla allergiaga võitlemise asemel maksa tervisele rohkem tähelepanu pöörata ja võib olla läheb tervis paremaks - rahvameditsiin abiks.

Õhuniiskus - sõltub toa temperatuuride erinevusest ja sellest kui ventileeritud akvaariumiga on tegu. Mina ei ole aru saanud, et mingit märgatavat vahet oleks, aga mul on toas ka palju elektroonikat ja keskküte :( Aken on kah pidevalt üsna pärani.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2004 08:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Mis siin arutada. Arst teeb ju testid, et mille vastu allergiline ollakse ja mille vastu mitte. Allergia on ikka millegi konkreetse vastu, mitte kõige vastu, mida fantaasia pakub ...

Mul ühel tuttaval on kala vastu allergia ... hehe .. ei tea kas tema tohiks pidada akvat ... !?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 17, 2004 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Allergia ei ole tõesti mingi lihtne probleem. Ja kalatoitvõib olla osadele tugevaks allergeeniks (nagu peaaegu ka kõik muu).
Olen pannud püsti ka allergiast rääkiva kodulehe, kus küll juttu põhiliselt toiduallergiatest. http://allergialaps.kolhoos.ee/

Üles
 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver