Mina võin täie vastutustundega sõna võtta Riia teemadel, kuna juba mitu aastat Lätimaa pealinnas töötan. Ja minu seisukoht on selline, et ekstra akvaprobleemide pärast küll pole mõtet Riiga sõitma hakata. Tallinn teeb vähemalt selles osas küll Riiale pika puuga ära (erinevalt kõigist ülejäänud valdkondadest, kus asi on juba lootusetult Tallinna kahjuks ja vahe aina suureneb).
Ainsad kohad kuhu on mõtet sisse astuda on "Zoocentrs" aadressil Valdemara 18, see on umbes Tartu Lõunakeskuse tasemel koht (hea on see, et suur valik on JBL keemiat, kuna Tartus seda ei müüda, siis toon kogu oma sodi sealt kaasa). Teine koht on aadressil Gertrudes 34. Seal on sellised brändid nagu Resun, Fluval ja muud odvad asjad. Aga ise vähemalt võtavad asja üsna tõsiselt ja oskavad ka küsimustele vastata ja kalu on ka üsna palju. Siis aadressil Pernavas 10 on üks keldripood, kus ma ise pole veel käinud, aga teadjad väidavad, et seda pidi pidama üks papi, kes taimekasvatuses kõva käsi on.
Eelnevalt pani siin keegi kirja saidi
www.akva.lv.shop. See ei ole kauplus selle sõna otseses tähenduses. See on akvastuudio, mis läti rikkuritele individuaalprojekte teostab(suurim projekt oli ca. 40.000 USD olnud). Sinna niisama sisse ei lastagi kui asja pole ja kokku pole lepitud. Samas on nendelt tüüpidelt võimalik osta igasugu profitasemel tehnikat - mõõteriistad, kontrollerid jne. See shop saidi nimes tähendab neil neti teel tellimise võimalust. Muidugi teadmiste osas on need vanad tegijad tüübid.
Ja ongi kogu lugu. Näiteks kirjade järgi suur kett "Dino ZOO Centrs", mida terve linn täis, on lausa naeruväärne ettevõtmine. Nende parimad poed on umbes Laagri ostukeskuse loomapoe tasemel. Ja niisamuti kogu ülejäänud Riia zookauplused. Enamasti võite neist osta koerte kuivtoite ja mõningaid Tetra tooteid. Mõni barbus on ka akvaariumis ja kogu lugu.
Minu soovitus on, et kui Riiga asja, siis ajage Tallinnas Mullas või Kalakeses oma asjad enne joonde, et siis Riias lihtsalt ennast hästi tunda, sest selles osas pakub see meie mõistes tõeline suurlinn lausa ammendamatuid võimalusi.