foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 19, 2014 09:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
http://phys.org/news/2014-06-fish-eatin ... world.html


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2014 05:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Austraalias elav Dolomedes facetus kasvab kuni 5cm, elab veekogude läheduses, jookseb veepeal ja sukeldub. Pole võrgukuduja, jahti peab varitsedes ja joostes (nagu Eestis elav 'huntämblik'). Kalasööjast ämblik on inimesele tavaliselt ohutu kuid võib hammustada.

Samas ikkagi kummaline et see ämblik suudab kinni püüda kala. Peab ikka olema eriline spetsialiseerumine ja jahitehnika. Tundub et need ämblikud on oportunistid kes püüavad kõike mida kätte saavad ning suudavad maha murda.

Minu meelest on nii tore ja turvaline ütlus loomasõpradele: "Terraariumis saab pidada, kuid on pisut mürgine ja võib hammustada. Pole eluohtlik." :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2014 09:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Selliseid ämblikke, kes muuhulgas ka väiksemaid kalu püüavad, leidub muide ka Eestis.
http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodu ... 89&id_a=71 : Huntämblikud elavad maapinnal, nad on suured ja tumedad. Emased kannavad tagakeha all tumedal taustal hästi silma hakkavat valget munakookonit. Hiidämblik on oliivrohelise, umbes 2,5 cm pikkuse kehaga, mida läbib kollakas vööt. Hiidämblik elutseb peamiselt niisketes kohtades, näiteks kalda- või veetaimedel. Ta toitub vees või veekogu ääres elavatest putukatest ning suuremad isendid võivad mööda taimi vette ronida, et kalamaime püüda.
Olen näinud tõeliselt suuri hiidämblikke, üks oli muide eelmisel suvel mu terrassil end sisse sättinud. Avastasime selle järgi, et terrassil oli veidraid väljaheiteid, mõtlesime algul, et mingi lind käib seal katuse äärel istumas ja terrassi reostamas. Siis aga avastasime, et see oli hoopis pirakas ämblik.
Meie veekogudes on aga selgrootude hulgas ka suuremaid kiskjaid - ntx kollaserv-ujur kasvab kuni 4 cm pikkuseks, on hea ujuja ning püüab toiduks ka kalamaime. Kui meenutada lapsepõlve kogemusi, siis oskab ka lennata (nagu ema ehmatusega teada sai, kui ujur köögiaknal olevast suurest purgist läks paremaid jahimaid otsima :twisted: ) ning hammustab valusalt.

_________________
http://akvarist.eu


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 26, 2014 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 12, 2010 08:56
Postitusi: 590
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
Kollaserv ujuri(Dytiscus marginalis) vastne on üpris hirmus elukas. Olen mitmel korral näinud kuidast ta on endast tunduvalt suurema konnakullese kinni püüdnud ja ära söönud. Nõrganärvilistle ei soovitaks vaadata https://www.youtube.com/watch?v=-FsrSyaIO20 , https://www.youtube.com/watch?v=PVdNE0W6oMk
Hiidämblikke(Dolomedes fimbriatus) pole kahjuks ise näinud kedagi kinni püüdmas aga näinud olen neid iga veekogu läheduses. http://www.arkive.org/raft-spider/dolom ... o-08b.html
Eesti wikipeediast võib välja lugeda et ka hobu-kaan sööb kalamaime, ei ole kahjuks kala näinud söömas aga olen näinud kuidas ta on suure teo ära söönud.

Nii, et ka meie vetes leidub igasugu huvitavaid ja ootamatuid kiskjaid :)

_________________
180L: JBL CP e1502,LED,CO2,UV-C; kalad
100L: JBL CP e902,LED,UV-C; gupid


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver