Kevad on käes ja loodus tegeleb usinalt elluärkamisega. Nii ka minu akvaariumis. Mõõksabad ja platid poegivad ohjeldamatult ja taimed kipuvad akvaariumist välja kasvama. Tegin eelmisel nädalal akvas suurpuhastust. Filtrisse kogunenud saasta olen tavaliselt koos filtriveega ämbrisse valanud, et sellega lilli kasta (suurepärane väetis!). Kastsin lilled ära ja valasin ülejäägi väikesesse liitrisesse kastekannu, mis seisab mul kööginurgas tooli all. Nädalapäevad ma seda ei puutunud, aga eile vaatasin, et pajutibudega lillevaasis napib vett, panin uue vee ja lisasin kastekannust veidi akvavett, noh nii väetise mõttes. Täna hommikul nautisin just oma hommikukohvi ja lasin pilgul niisama uidata, kui äkki köitis mingi vilksatus klaasist lillevaasis mu tähelepanu. Vaatasin tähelepanelikumalt ja ehmusin. Vaasis ujus rahulikult väike punane mõõksaba, näkitses midagi pajuoksa küljest ja ei ilmutanud mingit paanikat! Logistika oli siis järgmine: päris maimuna oli ta ilmselt sattunud filtrisse, sealt ämbrisse, siis kastekannu ja lõpuks lillevaasi. Kogu tsükkel kestis oma tubli nädala või veel rohkemgi. Milline elujõud võib ikka olla ühes väikeses olevuses! Loomulikult võtsin ma ta lillevaasist välja ja lasin akvasse tagasi. Loodetavasti ei saanud ta nii suures ruumis peapööritust