foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 13, 2013 04:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Olen sellel aastal lastega juba kaks korda käinud Tallinna Loomaaias. Ja nagu arvata võib meeldib mulle seal kõige rohkem imetleda troopikamaja akvaariume. Tegin seal akvaariumide vahel lausa mitu tiiru.

Minule avaldas seal eriliselt mõju akvade suurus, vee küllus, dekoratsioonide kujundus ja muidugi kalad. Minul endal on ju kodus nii pisike akva! Väheke võiks norida akvade juures olevate informatiivsete siltide üle. Minule tundus et infolipikud olid kuidagi stiihiliselt ja struktuuritult kirjutatud. Raske oli neid lugeda. Ka ei saanud koheselt aru kas akva on magevee või merevee oma. Tegelikult mina sain ikkagi aru sest seal ujusid mõned kalaliigid mis minulgi magevee koduakvas. Kuid seal tundusid need kalad kuidagi suuremad kui minul kodus.

Huvitav ja ilus vaatepilt oli erinevate vikerkalade (Melanotaenia) kollektsioon. Ja täiesti imelik oli see et vikerkalade erinevad liigid ujusid seal ringi suure kommuunina vaikses tuimas rahus. Kuidagi liiga palju oli neid seal koos. Minu akvas ujuvad vikerkalad ringi nagu kaootilised aatomikud. Ei esimesel ega teisel külastusel ei olnud vikerkalade akvaariumi juures mitte ühtegi infolipikut, tühjus. Vähemalt mina ei märganud vikerkaladest infokillukestki.

Mõned vikerkalad (Melanotaenia herbertaxelrodi - mälu järgi pakun, võin eksida) olid eriliselt suure küüruga. Saan aru nii et need eriliselt suure küüruga on vanad isased kes on domineerivad, rahulolevad ja õnnelikud. Välimuselt olid isased nagu Notre-Dame küürakas Quasimodo. :lol:

Kas keegi akvaristidest teab informatiivselt rohkem loomaaia troopikamaja akvaariumitest: sealsed akvade suurused, magevee ja merevee kalad, akvade dekoratsioonid, veevärgid ja filtrid. Samas Tallinnas troopikaakvade suhtes paremat ja veel suuremat kohta kahjuks pole.

Mida arvate ja milliseid elamusi tekitavad teis Tallinna Loomaaia troopikamaja akvaariumid? :-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 13, 2013 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Meie Zoos on magevee akvad sitta täis, kalad on haiged, kalad kogu aeg tõusevad ülesse et hapniku võtta. minu arvates need akvad vajavad hooldust!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 13, 2013 04:10 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: käisin kahtäna siis loomaaias lapsega...ja looomulikult ka troopikamajas....vikerkalade parv oli jah muljet avaldav :!: ka barbus demizoni nägin oma silmaga ära-hea et neid oma akvasse ei ostnud need ikka suht suured tegelased...troopikamaja iseenesest tore ja huvitav....

AGA minu :!: meelest see magevee(troopiliste) kalade liigirohkus ikka allpool igasugust arvestust.... :( ja suuri võimsaid akvasid (kohe alguses-kus suuured puntiused või särjed olid- mis põrandaga ühel tasapinnal) segas vaadata veidi keskel põlev valgustus mis peegeldas hoopis iseenast ja raske oli akva sisemust jälgida....

Lapsepõlves oli ikka rohi rohelisem ja päike kollasem, aga kuidagi ähmaselt meenub, et kui loomaaed veel autobussijaama kandis oli, siis vähemalt kalu oli seal küll rohkem- aga võibolla see lihtsalt tundub mulle :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 18, 2013 12:19 
Akvarist

kui huvi on võin nende troopikamaja akvaariumite ehitusest pikemalt rääkida kuna need suured on minu tehtud nii vanas kui ka uues osas, hetkel kiiruga ei leidnud jooniseid ülesse et saaks mõõdud ja mahud sulle öelda :D

Kas keegi akvaristidest teab informatiivselt rohkem loomaaia troopikamaja akvaariumitest: sealsed akvade suurused, magevee ja merevee kalad, akvade dekoratsioonid, veevärgid ja filtrid. Samas Tallinnas troopikaakvade suhtes paremat ja veel suuremat kohta kahjuks pole[/quote]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 18, 2013 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kiilas, njaa...ohoo...assa Jumal...respekt! :)

Saan aru et tegid akvad ja disainisid?
Kalu aga hooldab, uusi valib ja infosilte kirjutab nende kohapealne kalaspetside tiim?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 18, 2013 04:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lihtsalt nii täpsustuseks, et Loomaaia troopikamaja akvaariumid on siiski Kalakese tiimitöö. Peale klaasidele silikooni laskmise tähendab selline projekt tohutult muud tööd, millega üks inimene poleks kuidagimoodi hakkama saanud.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 20, 2013 12:09 
Akvarist

:lol: :lol: :lol: :lol: Katrin sa ilmselt ei tea millest sa räägid sest sind siis veel ei olnud ju meekonnas :lol: :lol: :lol:

kpl Kalake kirjutas:
Lihtsalt nii täpsustuseks, et Loomaaia troopikamaja akvaariumid on siiski Kalakese tiimitöö. Peale klaasidele silikooni laskmise tähendab selline projekt tohutult muud tööd, millega üks inimene poleks kuidagimoodi hakkama saanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 20, 2013 12:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiilas kirjutas:
:lol: :lol: :lol: :lol: Katrin sa ilmselt ei tea millest sa räägid sest sind siis veel ei olnud ju meekonnas :lol: :lol: :lol:

Paraku sa eksid.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 30, 2013 12:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge, sellisel juhul minu lugupidamine ka Kalake'se team'ile. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 30, 2013 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mäletan kah, et lasnamäe nõlva loomaaias olid akvaariumid kuidagi kenamad.
ausalt öelda pole siin "uue loomaaia" akvaariumide projekteerijatel/tegijatel midagi uhkustada
lapsed näevad ainult alumisi akvaariume ülemisi nad ei näe kui
just vanemad neid ei tõsta sest akvad liiga kõrgel ning ühtegi pinki pole.

Suured kalad on kenad aga ei anna võrreldagi väiksemate kalade värviküllusega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 30, 2013 12:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

jaantat kirjutas:
mäletan kah, et lasnamäe nõlva loomaaias olid akvaariumid kuidagi kenamad.
ausalt öelda pole siin "uue loomaaia" akvaariumide projekteerijatel/tegijatel midagi uhkustada
lapsed näevad ainult alumisi akvaariume ülemisi nad ei näe kui
just vanemad neid ei tõsta sest akvad liiga kõrgel ning ühtegi pinki pole.

Suured kalad on kenad aga ei anna võrreldagi väiksemate kalade värviküllusega.

Akvaariumide asetuskõrgused jms pannakse ikka tellija poolt paika, mitte tegijate. Tegijate poolt on vaid tehniline lahendus ja teostus.
Maja ehituse puhul oleks analoogne võrdlus arhitekt vs ehitaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 31, 2013 12:08 
Akvarist

kpl Kalake kirjutas:
kiilas kirjutas:

Paraku sa eksid.

Paraku eksid ikka sina sest esimese osa troopika maja ehitamise ajal ei olnud olemas veel kalakese tiimi ja teise osa tegemisel istusin mina projekteerijatega ühe laua taga ja kõik konstruktsioonid ja joonised on tehtud nii et eelmise korra vigu vältida ehk ma seletan korra veel et kui poleks olnud mind siis oleks kõik läinud valesti nagu eelmine kord ja klaasi ja silikooni tellimine oli selle projekti juures kõige lihtsam osa :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 31, 2013 08:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiilas kirjutas:

Paraku eksid ikka sina sest esimese osa troopika maja ehitamise ajal ei olnud olemas veel kalakese tiimi ja teise osa tegemisel istusin mina projekteerijatega ühe laua taga ja kõik konstruktsioonid ja joonised on tehtud nii et eelmise korra vigu vältida ehk ma seletan korra veel et kui poleks olnud mind siis oleks kõik läinud valesti nagu eelmine kord ja klaasi ja silikooni tellimine oli selle projekti juures kõige lihtsam osa :D

Pole mõtet siin vaielda, nagu ütlesin, sa eksid ja pilt asjast pole väga adekvaatne. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 31, 2013 10:08 
Akvarist

kpl Kalake kirjutas:
kiilas kirjutas:

Pole mõtet siin vaielda, nagu ütlesin, sa eksid ja pilt asjast pole väga adekvaatne. :roll:

nõme on jah avalikult vaielda aga sellega alustasid ju sina
mul on üks küsimus millele sa võid vastata ka mitte avalikult aga mis osas ei ole asi adekvaatne ja kas sa tahad väita et mõni minu esitatud fakt ei vasta tõele

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 31, 2013 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kpl Kalake kirjutas:
Akvaariumide asetuskõrgused jms pannakse ikka tellija poolt paika, mitte tegijate. Tegijate poolt on vaid tehniline lahendus ja teostus.
Maja ehituse puhul oleks analoogne võrdlus arhitekt vs ehitaja.

Ma ju kirjutasingi "projekteerijatel/tegijatel"
aga eks see "tellija ole kuningas"

seega andke ka meile tead kes mida projekteeris ja tegi tekkis kohe huvi :roll:

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver