foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 12:42 
Akvarist

Pildid: 0
Plaan osta omale suur akva 240l-300l aga hirm on et äkki keegi määrib mulle vigase akva pähe ja pärast terve tuba vett täis! Kas kellegil on olnud et ostab kasutatud akva ja see juba katki (laseb läbi näiteks), et silmaga pole näha aga pärast selgub et katki? Kas nii suurt akvat saab üldse panna vanasse majja kus põrandad võivad mängida ja mingil määral ka võibolla vajuda, kas piisab kui on spets kapiga akva ära looditud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 02:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
300l akva koos veega, klaasiga, kruusaga ja n.e kaalub umbes 500 kilo.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ise olen igale kasut. kastile veetesti teinud-ajalehed alla ja.....

Samas on majaomanikul rohkem ruumi "müramiseks" sellega.

edu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 02:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mina ostsin oma 180l MP akva koos spets aluskapiga uuena. Ma ei soovinud ise ehitada ei aluskappi ega renoveerida kasutatud akvat ega arvutada akva ja -kapi omavahelist raskusjõudu. Kasutatud akva saad küll odavamalt kuid sellise ostu puhul tuleks akva klaaside ühendused üle teha ja veepidavust testida.

Ps! Antud küsimuse oleksid võinud julgelt esitada "Tehnika" foorumis.

Akva ja välisfiltri puhul on alati olemas riski % et hakkab kusagilt teatud aja jooksul lekkima. Kuid see lekkimine ei toimu nagu action movie's akva plahvatusena vaid ikka kergete lekkimiste ja veeloigukeste näol. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 03:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
ertserts kirjutas:
Mina ostsin oma 180l MP akva koos spets aluskapiga uuena. Ma ei soovinud ise ehitada ei aluskappi ega renoveerida kasutatud akvat ega arvutada akva ja -kapi omavahelist raskusjõudu. Kasutatud akva saad küll odavamalt kuid sellise ostu puhul tuleks akva klaaside ühendused üle teha ja veepidavust testida.

Ps! Antud küsimuse oleksid võinud julgelt esitada "Tehnika" foorumis.

Akva ja välisfiltri puhul on alati olemas riski % et hakkab kusagilt teatud aja jooksul lekkima. Kuid see lekkimine ei toimu nagu action movie's akva plahvatusena vaid ikka kergete lekkimiste ja veeloigukeste näol. :)

täitse õige :) ärge kartke.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 07:15 
Akvarist

Mina olen kõik oma 5 akvat ostnud kasutatult ja kusagilt ei leki.Muidugi 2 neist olid vaatama minnes veel vett täis ja toimisid.Pole isegi selle peale tulnud,et katkise võiks saada.Tavaliselt on akvaristid ikka enam vähem ausad.Ühe kasutatud filtriga astusin küll ämbrisse ja neid ma tõesti enam kasutatult osta ei julge. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 08:32 
Akvarist

Lekke testi saab ju alati ka õues teha. Lased vett täis ja vaatad paari tunni pärast tulemusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 03, 2013 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mina ostsin kunagi ka kasutatud akva aga see oli juba alguses müügi teemas mainitud, et lekib. Koju jõudes tõmbasin vana silikooni ära ja uus sisse ja kahe päeva pärast läks akva kasutusse. Ei lekkinud ta rohkem midagi 8)

Samas võib ka trantspordi käigus kasutatud akval silikoon kuskilt lekkima hakata, sest kui pind ei ole tasane (nagu see autos tavaliselt juhtub olema) siis võib ta ennast kuskilt lahti väänata. See muidugi ei ole reegel vaid üks õhk õrn võimalustest. Nii, et siin ei ole ainult akvaristide ausus.

Ostsin ka kasutatud peast välisfiltri ja kuna filter oli eelmise omaniku käes juba pool aastat seisnud siis minu käes andis üks tihend otsad, mida ei oskagi kohe oodata. Algul arvasin ka, et sain põrsa kotis aga tegelikult oli lihtsalt juhuste kokku langemine. Tükk aega võttis aega aga kuna jonni ei jätnud leidsin tihendi üles ja tegin korda. Müüja oli ka väga abivalmis ja kinnitas, et neil töötas ilusasti. Ja tagant järgi võin kinnitada, et töötaski neil ilusti. Lihtsalt tühjalt seistes kuivamisega liimis tihendi korpusekülge ja nii kui voolikuid keerasin läks järelikult tihend puruks. Nüüdseks on filter juba pea pool aastat mind korralikult teeninud ja ei istu ta mul kuskil kausis. :)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 12, 2013 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle kingiti 500l akvaarium, mille nurgast lekkis vesi ja hiljem selgus, et ka välisfiltri kaanetihend lekkis. Lõikasin lekke kohast silikooni välja, paigaldasin maalriteibid mõlemale poole kõikidesse sisenurkadesse kus silikooni näha ei tahtnud ja silikoonisin ka kõik ülejäänud nurgad kerge kihiga üle. Silikoon teipide vahele, niiske kummitükiga siledaks ja teibid maha. Asi toimib juba 6 aastat, eheimi filtrile sain tihendi ja kõik muud vajalikud osad Kalakesest. Kui hind ikka väga hea ja ainult silikoonimise vaev, siis ei ole küll mõtet ostmata jätta akvat, muidugi peab korralikult üle vaatama. Poest ostetud uus lekkiv akva läheks tuldud teed tagasi, kui allahindlust ei tehta :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 14, 2013 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui akva seina äärde paned, siis äkki annab kronšteinidega seinalt tuge saada? Minul on 900-ne tavalises 2-toalises paneelelamus teisel korrusel. Kronšteinid seinas ja lisaks veel prusslaud akva välimise serva alla pandud ning sealt edasi kinnitus kettidega lakke. Kohe selle akva vastas on 240-liitrine ja pikliku toa poolitab üle 300-ne. Viimane on rihitud nii, et ei satuks 900-sega samale joonele. Nii on see mul juba paar aastat ja siiani olen veel püsinud kogu kaadervärgiga omal korrusel. Paar-kolm korda olen akva üle ujutanud, nii et allkorruse pisike poiss oma vanematele ütleb: "Vaadake, vihma sajab!"

Katkist akvat vast meite rahvas ei müü. Ikka öeldakse, kui kohe midagi viga. Paljutki võib tõesti transportimisel juhtuda.

Filtrite tihendid õnneks vahetatavad ja ostetavad. Kuivalt seisva välisfiltri tihend lähebki rabedaks ja untsu. Filtri nurka seisma jätmisel ehk aitab, kui tihendid näiteks vaseliiniga sisse määrida ning kilekotti panna.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 14, 2013 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõigile, kes silikoonimise tegevusega väga tuttavad pole, mainin siinkohal ära, et värskest silikoonist vuuke silutakse seebiste töövahenditega - nii ei hakka/nakka silikoon töövahendi külge ja silikooni pind jääb väga sile. Seebiveeks sobib väga hästi nõudepesuvahendi Fairi kangem vesi ja töövahendiks näiteks Fairi-vette kastetud jäätisepulk.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 14, 2013 04:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
KRA, no sul on ikka kodus "akva relvastus".... respekt! :shock:

Mina oma 180l akvaga muretsen korrusmajas isegi et ma ühel jumala ettearvamatul päeval mingit uputust alakorruse naabritele ei tekitaks. Eriti veel siis kui need naabrid on mornid ja inimpõlgurlikud. Ja suure tõenäosusega võib arvata et selles "korterkodus" meie oma akvaariumi litraaži enam eales suurendama ei hakka. Oma majas nii väikese akvaga nagu seda on 180l ei mängikski vaid ostaks tunduvalt suurema akva. :)

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 14, 2013 09:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul teises toa otsas on kolm akvat veel - 128, kus põhiliselt igasugu erinevat liiki ancistruselised, siis 54-liitrine triitonitega ja veel vist 30 liitrit tigudega. Oli aeg, kus oli vist 13 erinevas mõõdus (ka 2-liitrine) akvat. Jumal tänatud, et olen vähendada suutnud.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver