andrep kirjutas:
Nõustun ka eelmiste akvaristidega. Mina kui omale cichlid võtsin, õigemini kui ma alles plaanisin võtta, uurisin ikka väga põhjalikult nii netis kui ka kaas akvaristide käest nende elu ja olu kohta.
Kas te arvate, et igas poes N. elektroonika poes teavad kõik müüjad kõigist toodetest kõike... enamus juhul ikka teatakse põhitõdesid, et pesumasinal käib vesi ja elekter taha ja see peseb pesu... kõik vidinad ja lisad, mis mingil kindlal tootel on loetaks nö karbi pealt maha.
Kuigi spetsiaalselt akvaristikaga tegelevad poed peaksid kindlalt kõike teadma mida nad müüvad. Ja seal poes kus mina käin teavad küll.
Lõppkokkuvõttes ega ju müüja ei pea neid kalu pärast mul toitma ja nende eest hoolitsema. Ja kui antud poe suhtumine ei rahulda sind siis otsiksin sellise poe, kus müüjad on kompetentsemad.
selle ma ei kahtlegi,et nad ei tea mida müüvad . ei pea just eriline geenius olema teadmaks seda ,et müüd kalapoes kalu,aga kui palju nad teavad sellest milliseid tingimusi neile vaja on ja muust hingeelust..
enda kogemus oli järgmine....rocas , bestcenter vist selle poe nimi kus müüvad kalu...tahtsin sealt omale ühte blecot osta tädi püüdis mulle kotti antsu
imestus oli suur kui läks seda ümber vahetama ja siis oli kotti pandud oskar.... sarnane kogemus oli hiljuti magistrali keskuses olevas zoo poes kus ma ise müüja kontrollimiseks ja natuke oma igavusest teda kontrollisin ja kiusasin.nimelt olid seal akvas koos 2 tavalis antsu ja 2 plecot suurused olid kõigil 4 samad. ytlesin tädile, et tahan seda kala osta nimed olid kusjuures sildil olemas, aga tädi ei teadnud kumb on pleco kumb ants, käis ja jooksis ,siis arvuti ja akva vahet ja küll googeldas, aga mingit asjakohast infi ta arvutist ka ei leidnud .tegin siis talle puust ja punasest selgeks kumb on kumb jne....
jutuga sihin ,siis sinna, et elus peab ja võib või võiks olla igasuguseid asju ,aga kahjuks ei ole kõik nii nagu meie seda endale ette kujutame ,seega tuleks teha kõike seda mida eelpool mainitud on juba korduvalt