foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 08:38 
Akvarist

erlekas kirjutas:
No selge, sain vastuse oma küsimusele. Aitäh vastajatele.
Pets aga millised allikad on õiged ja mis ei ole? Näiteks Dick Mills ja Derek Lambert "Akvaariumikalade piibel" sealt ütleb ta selle kala kohta üldse, et on vaja ainult 47 l vett ja kasvab kuni 15cm ja internetist lugesin ka erinevaid arve, kuigi 47 liitirit kindlasti liiga vähe. Ma arvan siiski, et hetkel ma ei piina kalakest kui ta seal 96l akvas on. Minu viga on tõesti, et olen läinud spontaanselt poodi ja soovisin osta abikaasale sünnipäeva kingituseks kala millest ta unistanud on, ilma et oleksin uurinud, mis see kõik endaga kaasa toob. Kahjuks ei teavitanud ka mind müüa, kuigi ta teadis et esimene kala ja ostan talle mullakva, sellegi poolest müüs ta mulle selle kalakese südamerahuga. Täna ma olen siin ja olen ostnud talle võimalikult suure akvaariumi, mis mu korterisse mahub ja teinud kõikvõimaliku, et oma spontaansust kalakesele heastada ning loodan, et ta on rahul.
Aitäh veelkord vastajatele.

paljudes poodides ei räägita eesti keeltki ja väga paljudes poodides ei tea müüad kaladest mitte midagi ja nad ei peagi teadma...seega kui endale mingi lemmik koju tuua, siis võiks ennem natuke kodutööd teha mitte pärast halada siin ,et abikaasa kink ja müüa ei rääkinud ka midagi.nüüd kui kala kodus leidsid foorumi üles ,aga asi oleks võinud vastupidi olla..nagu PETS mainis anna see kala ära ja võta omale sinna kasti hunnik guppisid...

400l kast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 09:33 
Akvarist

Pildid: 0
.....pigem siis juba barbused.Väga lollikindlad kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Herdaavis kirjutas:
... ja väga paljudes poodides ei tea müüad kaladest mitte midagi ja nad ei peagi teadma...

Vot see on tase :shock:
Enesetäiendamine ja uurimine on logish. Aga, et kalade müüja ei peagi midagi kaladest teadama! :roll:

Vaata peeglisse ja mõtle, mis tööd sa teed ja siis ütle ülemusele, et ma ei peagi sellest tööst midagi teadma.
Ja sellist juttu ajab akvarist. Säherdustest sosseppadest on s@taauguni.

Üles
 Teema pealkiri: k
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 11:44 
Akvarist

ahven august kirjutas:
Herdaavis kirjutas:
... ja väga paljudes poodides ei tea müüad kaladest mitte midagi ja nad ei peagi teadma...

Vot see on tase :shock:
Enesetäiendamine ja uurimine on logish. Aga, et kalade müüja ei peagi midagi kaladest teadama! :roll:

Vaata peeglisse ja mõtle, mis tööd sa teed ja siis ütle ülemusele, et ma ei peagi sellest tööst midagi teadma.
Ja sellist juttu ajab akvarist. Säherdustest sosseppadest on s@taauguni.

N: elust enesest....poes on kalad akvas,kala nimetused sildil,tuleb klient ja ütleb ,et tahab seda kala sellest kastis kelle nimi on o......!
tema asi on poes raha vastu võtta ja sulle kala kotti panna ja jääda kogu selle protsessi juures viisakaks..see kas ta teab seda mitme L kasti see kala vajab või ei tea ei oma tähtsust, tema on sulle kala müünud ja ta kotti ka pannud kõik muud jutud seoses selle kalaga on kinni inimese pädevuses ,aga üksi seadus ei ütle,et müüa peab teadma seda...nii ,et enne kui siin lärtsuma kukud katsu asja rahulikult närida...nb: arvestades praegust suht keerulist aega meie majanduses ja lähtuda sellest ,et oma ala proffid on eestist minema sõitnud ,et kuskil mujal inimväärset palka teenida ja oskus tööjõust on suur puudus võetakse tööle igasugu sosseppasid ,siis oleks asjakohane enne mingit ostu ise piisavalt kodutööd teha, kui oled asjast väga kauge inimene.teatud poodides lihtsalt müüad ei jaga sellest asjast mitte midagi... üks selline pood on rocas ja see ei ole kalake...

400l kast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 12:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Normaalne kaksikmoraal meil siin. See väide, et ei peagi teadma on bullshitt.
Ma olen su jutus paljude asjadega päri ja ei võitle sinu vastu vaid võitlen selle vastu, et akvaristi suust kuulda väidet - ei peagi teadma. Vot see on tase.
Tase on täpselt nii kõrge, kui kõrge eesmärgi püstitad :wink:

Üles
 Teema pealkiri: u
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 01:08 
Akvarist

mina ei võitle ka kellegi vastu ja ei pyya ka samas maailma siin parandada..! selge see,et kui igas poes oleks tasemel müüad,siis oleks kena tore ja mida kõike veel, aga kahjuks see nii ei ole ja paljude inimeste mõtteviis ongi just selline ,et ta ei peagi teadma ,aga leib on siiski vaja lauale saada. neid poode on meil kahjuks palju ja jutt ei käi ainult zoo poodidest..

nb: ise olen kahjuks selline inimene,et kui midagi ostan ,siis uurin ja puurin mõne päeva antud kala,vidina või ,mis iganes asja kohta enne kui ostu sooritan,sest poodi minnes antud asja ostes tahan olla samal tasemel kui mitte targem kui müügimees :wink:

400l kast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 01:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
nõus herdaavisega selles osas et eeskätt tuleb ikka endal kodutöö netis ära teha...ise ma ei osta isegi mitte telefoni ilma, et sellele eelneks põhjalik analüüs...

Muidugi oleks ideaalis nii, et müüja teab ja tunneb oma valdkonda :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 01:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Nõustun ka eelmiste akvaristidega. Mina kui omale cichlid võtsin, õigemini kui ma alles plaanisin võtta, uurisin ikka väga põhjalikult nii netis kui ka kaas akvaristide käest nende elu ja olu kohta.

Kas te arvate, et igas poes N. elektroonika poes teavad kõik müüjad kõigist toodetest kõike... enamus juhul ikka teatakse põhitõdesid, et pesumasinal käib vesi ja elekter taha ja see peseb pesu... kõik vidinad ja lisad, mis mingil kindlal tootel on loetaks nö karbi pealt maha.

Kuigi spetsiaalselt akvaristikaga tegelevad poed peaksid kindlalt kõike teadma mida nad müüvad. Ja seal poes kus mina käin teavad küll.

Lõppkokkuvõttes ega ju müüja ei pea neid kalu pärast mul toitma ja nende eest hoolitsema. Ja kui antud poe suhtumine ei rahulda sind siis otsiksin sellise poe, kus müüjad on kompetentsemad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 03:55 
Akvarist

andrep kirjutas:
Nõustun ka eelmiste akvaristidega. Mina kui omale cichlid võtsin, õigemini kui ma alles plaanisin võtta, uurisin ikka väga põhjalikult nii netis kui ka kaas akvaristide käest nende elu ja olu kohta.

Kas te arvate, et igas poes N. elektroonika poes teavad kõik müüjad kõigist toodetest kõike... enamus juhul ikka teatakse põhitõdesid, et pesumasinal käib vesi ja elekter taha ja see peseb pesu... kõik vidinad ja lisad, mis mingil kindlal tootel on loetaks nö karbi pealt maha.

Kuigi spetsiaalselt akvaristikaga tegelevad poed peaksid kindlalt kõike teadma mida nad müüvad. Ja seal poes kus mina käin teavad küll.

Lõppkokkuvõttes ega ju müüja ei pea neid kalu pärast mul toitma ja nende eest hoolitsema. Ja kui antud poe suhtumine ei rahulda sind siis otsiksin sellise poe, kus müüjad on kompetentsemad.

selle ma ei kahtlegi,et nad ei tea mida müüvad . ei pea just eriline geenius olema teadmaks seda ,et müüd kalapoes kalu,aga kui palju nad teavad sellest milliseid tingimusi neile vaja on ja muust hingeelust..

enda kogemus oli järgmine....rocas , bestcenter vist selle poe nimi kus müüvad kalu...tahtsin sealt omale ühte blecot osta tädi püüdis mulle kotti antsu ](*,) imestus oli suur kui läks seda ümber vahetama ja siis oli kotti pandud oskar.... sarnane kogemus oli hiljuti magistrali keskuses olevas zoo poes kus ma ise müüja kontrollimiseks ja natuke oma igavusest teda kontrollisin ja kiusasin.nimelt olid seal akvas koos 2 tavalis antsu ja 2 plecot suurused olid kõigil 4 samad. ytlesin tädile, et tahan seda kala osta nimed olid kusjuures sildil olemas, aga tädi ei teadnud kumb on pleco kumb ants, käis ja jooksis ,siis arvuti ja akva vahet ja küll googeldas, aga mingit asjakohast infi ta arvutist ka ei leidnud .tegin siis talle puust ja punasest selgeks kumb on kumb jne.... :wink:

jutuga sihin ,siis sinna, et elus peab ja võib või võiks olla igasuguseid asju ,aga kahjuks ei ole kõik nii nagu meie seda endale ette kujutame ,seega tuleks teha kõike seda mida eelpool mainitud on juba korduvalt

400l kast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 11, 2013 04:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuskilt maalt siit vist tuleks Split teha Varia alla. Saaks edasi arutleda ilma noomimiseta. Muidu on puhas OT.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver