foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 01:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eilses Postimehes oli juttu lemmikloomadest ja seal ka lühike artikkel akvaariumist. Postimehe online väljaandest hetkel seda artiklit ei leidnud. Kuid muidu artikli pealkiri: "Akvaarium - miniveekogu teie kodus". Autor Margit Veromann
Seletusi oli jaganud Tartu Betta töötaja Anna Gontšarova. Enamus jutust - OK - ei hakka midagi selle kohta ütlema.
Kuni küsimus:
"Kui tihti akvaariumit puhastada?"
..............Kord aastas tuleb akvaarium põhjalikult puhastada, keeta kruus ja kivid..............

............ asemel on siis muu jutt - kõike ümber ei hakanud kirjutama. Antud lõik kontekstist välja tõmmatud ei ole - täpselt selline mõte sealt jäi.
Ja vat mina aru ei saa - miks ma pean töötavat akvaariumit nii traumeerima (mina leian, et selline põhjakruusa ja kivide keetmine on traumeerimine ja tasakaalu rikkumine).
Ma saan aru, kui haiguspuhanguga said kalad hukka või kui vahetatakse akva tüüpi - vanad kalad antakse ära ja näiteks tavalisest akvast tehakse mõni teine biotoop.

Kuid tavaline töötav akvaarium?
Kas keegi oskab oma arvamust avaldada, miks see keetmine hea on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 01:16 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei olegi hea.
Kui tõsine keedukihk peale tuleb, siis keeda kartuleid :)

Põhjapinnase puhul (kui on tegu tavalise kruusaga), ei ole sul miskit vaja keeta. Piisab täiesti sifoonimisest. Kui vähegi võimalik, siis paar korda aastas võiks tõesti suurema imemise ette võtta...

Kena kevad
Ivo

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ka sama meelt, eelsitage kartuleid:)

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nu seda minagi, et selline asi on hoopis kahjulik.
Mul kulus üle aasta, et mu jämedateralise kruusal tekkis korralik taimekasvatusele sobilik kiht. Nüüd - kuhu taimed panen, siis seal nad ka enamasti kohe kasvama lähevad.

Kuid miks aetakse ajalehes ja poes sellist juttu? Sest see on minu meelest lausa kahjulik.

Üles
 Teema pealkiri: Kahjuks..
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 03:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahjuks pole midagi parata kui ka loomapoodides on natuke ebapädevad inimesed tööle võetud (õnneks ebapädevad siiski vähemuses). Tuttavatelt olen kuulnud igasuguseid imelugusid kuidas müüjad täiesti sobimatuid kalaliike soovitavad kokku ühte akvasse panna ja kuidas toita ning samuti olen kuulnud väga valet infot/soovitust akva puhastamise kohta, mis samuti pärines ühelt kaupluse töötajalt kes müüs just akvaariumi kalu ja muud akvaristika nänni. Kurb, aga tõsi :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 27, 2012 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Tähendab...sama väidet, nagu Tiff viitas, olen ka kusagilt lugenud. Et mingi (pikema) aja möödudes võib akva vajada uuendamist. Aga ei usu iialgi, et see tähendaks keetmist jne. See oleks täiesti ee...ennekuulmatu lähenemine ja asja mõte jääb arusaamatuks. See oleks ju täiesti nullist alustamine koos kõigi sellega kaasnevate jamadega!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2012 12:38 
Moderator

Pildid: 10
See kord aastas suurpuhastuse tegemine võib isegi hea mõte olla
Kui inimene aasta jooksul aru ei ole saanud, et see väga loll mõte, siis eeldatavalt on ta akva juba nii piisavalt vetikat ja muud sodi täis, et targem on tõesti täielik restart teha.

Suurem osa akvaariumipidajaid ei tea sellest foorumist siin midagi ja toimetavad oma parima teadmise järgi.
Viimase aja "huvitavaim" kuuldu on see kui inimene kurtis et akva pidevalt vetikane ja kalad ka kipuvad surema kuigi nad iga nädal puhastavad akvaariumit korralikult, oli kuulnud et iga nädal tuleb puhastada.
Ja siis selgus, et kodanik iga nädal tõstis kalad puhastuse ajaks vanni ja siis pesi akva ja kivid ja muu akva sisu korralikult puhtaks, välja arvatud sisefilter, mis tema arvates ei vajavat puhastamist, lasi uue vee sisse ja kalad tagasi akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2012 07:49 
Akvarist

Ei tasu liiga palju muretseda.

Inimene on nii laisk, et ei viitsi vettki iga nädala või kahe tagant vahetada...

Vaevalt et keegi enne suuremaid probleeme (kalade surm, haigus, vetikad )

sellist keetmist ette võtab...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2012 03:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See on ajakirjaniku omalooming.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2012 10:27 
Akvarist

Kas enne trükkimist ei kontrollitud sisu üle?
Me oleme alati ajakirjanikele öelnud, et soovime artiklit enne trükkimist üle kontrollida, sellega on suuremad apsakad ära hoitud, sest inimesed, kes asjast midagi ei taipa, saavad ikka vahel väga valesti aru..

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 29, 2012 02:35 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Jah, tõepoolest, sisu ei kontrollitud ja ilmselt tuleb hakata sama rakendama, et ülevaatamata trükki ei luba. Intervjuu võeti oktoobris, avaldati alles nüüd.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 29, 2012 03:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Aga mul tuleb lasteaiapõlvest meelde, et oli sealgi mingi akvaarium. Aasta siis kuni 1966. Mingitel hetkedel, ma ei mäleta mis vahedega, tehti akvas koristust. Kõik kalad püüti kinni ja pandi mingisse anumasse (ei tea mis vesi seal küll oli). Pärast klantsiti kogu akva puhaks (pesti akva seinad, jne.). Siis taas uus vesi sisse (ei tea, kas oli ka seisnud) ning kalad lõpuks takkapihta.

Usun, et tollal käis kogu akvaristika nii. Mul on mõned tuttavad, kes vene ajal akvat pidasid. Polnud siis ju mingeid teste, ega vist ka mingit arusaama, kuidas kalu pidada. Ikka aeg-ajalt küüriti akva steriilseks ja see oli tollal vist loomulik? Kui kala suri, siis mindi lihtsalt poodi ja osteti uus.

Tiba jäi mekk sellest artiklist, et nii just asjad käivadki. Kirjutaja ilmselt profaan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2012 10:23 
Administraator
Kasutaja avatar

Täna on seal lehes eriti naljakas "artikkel" :)
http://aedjakodu.tarbija24.ee/832752/siiami-tapluskala-pilkupuudev-kala-akvaariumisse/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2012 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tiff kirjutas:

sealsamas kõrval on viide ka "keetmise artiklile" http://aedjakodu.tarbija24.ee/832732/mi ... ldamisest/

35L start 7.12.11 | suurem uuendus 11.11.12 | Ancistrus, 4 Neon Tetrat(Paracheirodon innesi), Krevetid (Neocaridina Heteropoda var.red) ei tea kui mitu :), 2 Neritina snail(sp zebra, onion), paras ports taimi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2012 11:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nojah, mina Betta asemel paluksin esialgse artikli korrigeerimist, kord aastas keetmise jutt on ikka üsna naljakas. Paberkandjal artiklid lõpetavad varem või hiljem eksistentsi tulehakatisena või vanapaberi hulgas, online artikkel jääb aga kauaks loetavaks.
Bettale oleks kõvasti kasuks, kui neid artikleid kirjutaks Maria - või vähemalt vaataks üle. Saaks äkki natuke sisu ka sinna.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver