foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 12, 2011 01:46 
Moderator

Pildid: 10
Lugesin selle koertekoda foorumijutu läbi ja ega see kutsikaäri puhas ei tundu.
Egas midagi, ühinen sealse üleskutsega ja selle firma poodidest enam ei osta

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 12, 2011 02:06 
Akvarist

Pildid: 0
Mustika keskuses müüdi kalu akvaariumist kus oli silt peal et karantiin. Ise ei ostnud selle pärast ja jumal tänatud sest vikerlaste liiginimi oli vale. Õiged kalad sain tartu mnt poest. Muidu puhas ja avar pood. Tartu lõunakeskuses bettaga kõrvuti ja märksa puhtamad akvaariumid vähemalt siis kui mina käisin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Praegu Tartus lõunakeskuse Zooplanetis vähemalt gupide akvaariumis mingi haigus sees seal, teiste kalade kohta ei oska öelda. Loodan et kasutavad akvades erinevaid kahvasid või asetsevad kuskil lahuses.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 07:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Käisin täna oma "akvavalvuritest" kassidele ühest Järve keskuse poest toitu ostmas ja vaatasin huvi pärast, kuidas neil müüdavate lindude, hiiretaoliste elukate jne elutingimused on. Puuridel olid kenasti sildid: "palume loomi mitte häirida" ja paigutus oli ka selline, et liiga lähedale minna ei saanudki. Koeri/kasse ei müüdud. Seega leiab minu meelest kinnitust Reinu mõte: eelistage poode kus loomi hästi koheldakse (enamasti väikesed perefirmad). See ei tähenda,et kõik suurfirmad oleksid pahad - ei, on ju Kalake ja Betta jne kellede kohta midagi halba ei saa öelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sattusin lõpuks esimest korda Mustika keskusesse ning loomulikult astusin läbi sealsest poest, mille kohta olen igasugu hirmu ja õuduslugusid lugenud... Tuleb tunnistada, et pood oli igati ilus, loomad tunduvalt paremates tingimustes, kui paljudel kodus, mõnel akval oli kate ees, milles paistis ravitav või karantiinis kalake(sed). Kui üks seltskond kuldkala valis ja lõpuks ostu sooritama hakkas, küsis müüja enne, kui suur akva ja kes seal veel on. :shock: Ma vist ei suutnud oma imestust varjata. Tundub, et nad on nii palju igast küljest tümitada saanud, et on olnud sunnitud korrektiive tegema. Kassipoegadest ei hakkaks üldse rääkima - neil oli nii ilus elamine, et tegi kadedaks (terve tuba akvaariumi ja ronimispuudega). Kokkuvõtteks: läksin poodi tugeva eelarvamusega, et nüüd näen palju seda, kuidas asjad olla EI TOHIKS, tegelikult... jäi hinge kraapima, kas me juba liiale ei lähe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 11:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Olen minagi Mustika keskuses mitmeid kordi käinud. Ja väliselt vähemalt on tundunud mulle, et ruumi loomadel justkui on. Kassidel on oma suht suur "klaasmaja" ronimispuude ja muuga. Koeri pole seal müügis näinud. Jänestel ja muudel suurematel närilistel ka justkui oma piisavalt suur "koppel" olemas. Puuride kitsikust küll pole märganud. Iseasi kuidas seal, näiteks kasside puhul, tõupaberitega on.

Taimede valik nadi ja kole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 15, 2011 08:47 
Moderator
Kasutaja avatar

MT kirjutas:
...Tundub, et nad on nii palju igast küljest tümitada saanud, et on olnud sunnitud korrektiive tegema. ...

Vahest "altpoolt tulnud terav kriitika" mõjus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 15, 2011 04:26 
Moderator

Pildid: 10
Koerte teemal oli selle kaupluseketile etteheideteks:
- tuuakse JOKK tehinguga läbi Leedu Eestisse müüki Valgevene kutsikad, kes on alles 2 kuused (nii noortele ei tehta veel vaksineerimisi). Eestis annavad/müüvad kennelid kutsikaid alates 3 - 4 kuu vanusest, kui vaktsineerimised tehtud
- kutsikaid hoitakse stressi tekitavates tingimustes
- kutsikaid toidetakse tõule ja koera suurusele mittesobiva toiduga
- tõukoertena müüakse kutsikaid, kes kohaliku aretaja visuaalsel hinnangul ei vasta tõule. Ma pole juba mõned aastad teemas, aga varasemalt sai ametliku tõule mittevastavuse nii, kui pesakonnast üks (noor)koer tunnistatakse näitusekohtuniku poolt tõule mittevastavaks - alles siis sai pöörduda aretaja poole nõudega (mitte kaupluse vaid paberites toodud väidetava Valgevene aretaja poole)
- kutsikaid müüakse ka siis, kui visuaalsel vaatlusel võib kahtlustada parasiite (usse), lastes näiteks kutsika hind 750€ pealt 240€

Ehk kui üritada võrdlust "üle kanda" kaladele siis:
- kalad tuuakse Eestisse "puruna" et vältida vet-nõudeid
- neid kalapoegi hoitakse stressitekitavates tingimustes
- kalasid toidetakse vale söögiga
- kalasid müüakse vale nime all
- kalasid müüakse "soodushinnaga" kui ilmnevad haigusnähud

Lisaks pole meie kultuuriruumis juurdunud tava müüa koeri ja kasse "letikaubana".
Loodan, et see koera/kassi äri pole neile tasuv ja nad lõpetavad selle

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 27, 2011 10:31 
Akvarist

Tartu lõunakeskuse Zooplanet ,laupäev 26. november müüs mannatera täis kloune (botia). Ei osta neilt kalu, aga kahju neist. Kui nad vaesekesed surnud pole , peaks neid veel seal näha saama. Seal ju enamus akvasid ühendatud ühtsesse veesüsteemi. Enamus kastides laibad vedelevad. Avamisest saadik seal mannatera sees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 09:36 
Akvarist

Mulle tundub et zoo planet pakub tõsist konkurentsi teistele koerte ja kassidega tegelejatele ja neile ei meeldi see üldse. Tegelt on meil eestis võimalus valida kust ja mida ostame ! Kuni siiamaani end turuliidrina tundnud koerte ja kassiklubidele loomulikult ei meeldi kui nende turule tikutakse ja selle pärast nad vahendeid valimatta nüüd võitlevad.

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 01:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
No tegelikult on kogu sel temaatikal palju tahke, see mida ELS esile tõi on üks osake sellest. Loomulikult astuvad nad teistele varbale ning nende vead võetakse palju tõsisemalt luubi alla kui teiste omad, see ei tohiks kellelegi üllatus olla. Samas õige hõlma ei hakka keegi, kui nad vigu ei teeks siis poleks ka millestki kinni hakata.
Suuremat pilti vaadates on siin taas professionaalsete millelegi spetsialiseerunud poekeste konkureerimine suurte hulgimüügikettidega, kodumaiste ettevõtete konkureerimine välismaistega. Või siis odav kastiliigutamise teenus versus professionaalne täisteenus, odav hulgikaup versus kallim kaup koos tugiteenusega.
Kui vaadata mis toimub teistes riikides, siis minu meelest kaitstakse "omasid" üsnagi agressiivselt, me oleme selles osas üsna liberaalsed. Mujal riik kaitseb kodumaist ettevõtlust, ametiühingud kaitsevad oma töötajaid. Meil on oma huvide eest seismine igaühe enda mure. Mulle on meelde jäänud et mingi varasema masu ajal oli põhjanaabritel kampaania kodumaiste toodete eelistamiseks, see aitas ka raskustest kergemini üle saada. Praegu euroalal sellist kampaaniat ei tahetaks hästi lubada, kogu euroalal peaks olema vaba turumajandus - mis siis, et varjatult toimub hoopis midagi muud, võtame kasvõi eurotoetused põllumajandusele kus meie põllumehed võivad vaid unistada sellistest toetustest mida lõunapoolsete riikide põllumehed saavad.
Kas lemmikloomaäri on üldse midagi sellist mida on mõistlik teha kui kastiliigutamist on üks küsimus mis pähe torkab. Minu meelest peaks siiski lemmikloomakauplustes müüjatel olema vähemalt baasteadmised müüdavate loomade osas, nii et kauplusest ei saaks osta haigeid loomi-linde ja lemmikutega peaks saama kaasa selge info selle kohta kuidas nende eest hoolt kanda - ehk siis lihtsalt kastiliigutamine ei ole OK. Meie mätta otsast vaadatuna peaks müüja hoolitsema et näiteks kuldkalad ei satuks diskustega ja kirevahvenlastega ühte akvaariumi jms., arvestades et need poed müüvad lisaks koeri, kasse, jäneseid, rotte, tuhkruid ja igasugu muid imeelukaid, peaks sealsetel müüjadel olema palju põhjalikum eriettevalmistus kui näiteks spetsialiseeritud akvaristika kaupluse müüjatel. Aga see on vaid minu arvamus...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 02:52 
Akvarist

Rein kirjutas:
Minu meelest peaks siiski lemmikloomakauplustes müüjatel olema vähemalt baasteadmised müüdavate loomade osas, nii et kauplusest ei saaks osta haigeid loomi-linde ja lemmikutega peaks saama kaasa selge info selle kohta kuidas nende eest hoolt kanda - ehk siis lihtsalt kastiliigutamine ei ole OK.

Eks asi ole suuresti ka tarbija teadlikkuses, õigemini selle puudumises. Kui loll nõudmine on olemas, siis poemüüja ülesanne on see rahuldada. Ega Selveri kassapidaja ka hakka kellelegi üle seletetama, et suitsetamine on tõesti väga kahjulik või et mõtle ikka korraks järele, kas tahad kõik need E-d endale sisse süüa, mis su ostukorvis on. Kui keegi on piisavalt tobe, et endale tundmatute vanemate tundamtu tõuga koer shopata, siis pole sinna midagi parata, kui seadus seda lubab (NB! ma pean silmas lemmikloomapoes ostlemist, mitte mõne õnnetu ja tundmatu taustaga hüljatu teadlikku oma hoole alla võtmist).
Peab häbiga tunnistama, et olen minagi ZooPlaneti klient. Kui ikka enne veevahetust selgub, et mingi filtrielement on otsas, sõidan lähimasse poodi, kust tean seda müügil olevat ja selleks on ZooPlanet. Kuigi ma ei ostaks sealt kunagi ühtegi eluslooma, teen akvade juurest ikka korraks tiiru läbi. Ja kahel juhul kolmest on seal ema/isa ja tütar. Tütar näitab näpuga, et võtame seekord selle kala, kuna ta on palju ilusam sellest, kes eile ära suri ning ema/isa ütlevad, et võtame siis juba mitu, need on päris odavad ja ei pea homme uuesti tulema... OK, see oli üks kord, kui ma sellist vestlust kuulsin, aga kätega vaheldumisi troopikaakvade ja kuldkalaakvade ees vehkivaid ja segavalikuid tegevaid ostlejaid näen seal tihti. Kurb, aga väikeses ringis väikeseid poode eelisatades pealiskaudsuse ja võhiklikkuse levimist lemmikloomaärisse vist ei ravi...

www.imeiluseesti.eu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 05:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Insulaar kirjutas:
Eks asi ole suuresti ka tarbija teadlikkuses, õigemini selle puudumises. Kui loll nõudmine on olemas, siis poemüüja ülesanne on see rahuldada. Ega Selveri kassapidaja ka hakka kellelegi üle seletetama, et suitsetamine on tõesti väga kahjulik või et mõtle ikka korraks järele, kas tahad kõik need E-d endale sisse süüa, mis su ostukorvis on.

Elus ja eluta asjade müügil on mõningad erinevused. Kuni Selver müüb vaid asju millega inimene saab teha kahju ainult endale, pole minu jaoks probleemi. Muide, Selver ei müü sigarette ja alkoholi alaealistele, samuti pole tulirelvad ülse kaupade loetelus - nii et sealgi on teatud regulatsioonid.
Insulaar kirjutas:
Kui keegi on piisavalt tobe, et endale tundmatute vanemate tundamtu tõuga koer shopata, siis pole sinna midagi parata, kui seadus seda lubab (NB! ma pean silmas lemmikloomapoes ostlemist, mitte mõne õnnetu ja tundmatu taustaga hüljatu teadlikku oma hoole alla võtmist).
Jällegi, mul pole midagi tundmatut tõugu koera soetamise vastu - mu vanematel on maal ainult sellised olnudki, ning muret oli nendega vähem kui tõukoertega. Kui aga müüakse tõukoera mis täpsemal uurimisel osutub mitte-tõukoeraks, siis see on hoopis teine lugu, sellise tegevuse nimeks on juba pettus. Siinkohal ma muidugi pean täpsustama et ma ei räägi pettuse kontekstis Zooplanetist, vaid küsitavat tõugu koera müümisest tõukoera pähe üldisemalt.
Insulaar kirjutas:
OK, see oli üks kord, kui ma sellist vestlust kuulsin, aga kätega vaheldumisi troopikaakvade ja kuldkalaakvade ees vehkivaid ja segavalikuid tegevaid ostlejaid näen seal tihti.

Vaat just seepärast ma olengi arvamusel et kastiliigutamine pole lemmikloomaärisse sobiv moodus. Müüja peaks olema piisavalt teadlik, et ära hoida sedalaadi õnnetusi. Ja meie väikese kommuuni mõju pole ehk väga suur, kuid midagi ikka. Meie tehtud valikud vähemalt mingil määral siiski mõjutavad olukorda.
Offtopic, aga mõneti sarnane jama on apteekide poolel. Jahutakse sellest et eesmärgiks on muuta ravimite kättesaadavus maakohtades paremaks. Tegelikult on nii et kui viia käsimüügiravimid apteekidest kauplustesse, siis jäävad apteegid ilma suurest osast oma sissetulekust. Tulemusena ilmselt osa apteeke kaob ja retseptiravimite kättesaadavus halveneb, lisaks oht et inimesed võivad ilma apteekri nõustamiseta endale ravimitega viga teha. Võidavad ravimitootjad ja kauplused, nende käive ilmselt kasvab. Käsimüügiravimite kättesaadavus ilmselt samuti paraneks ja ehk isegi hind langeks veidi - aga kas me tõesti sooviksime seda osade apteekide sulgemise hinnaga, pealegi retseptiravimite kättesaadavus ju halveneks?

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver