Felch kirjutas:
Kindlasti peaks loomakaitse seadus käima ka (võib-olla käib ka) kalapoodide kohta! Üldse...ideaalis võiks pood olla eeskujuks, sealt õpiksid algajad akvaristid kalade pidamise põhitõdesid. Ja loomulikult oleksid ideaalis poe müüjad oma ala spetsid ja keelduksid müümast 40 kuldkala 100-l akva omanikule.
Kodust kalade halba kohtlemist (tihti teadmatusest) näeb vaid akva omanik. Poes aga käib palju inimesi ja neil võib tekkida mulje, et nii nagu seal kalu hoitakse, ongi normaalne. Kui hoitakse, nagu toodud näites, on asi igas mõttes paha.
Oh jah, ma olen ikka vist veel naiivne idealist. Reaalsus on hoopis teine aga ... parema poole võiks ju püüelda ?
Ja ideaalis on ka kalakasvandustes iga kuldkala kohta vähemalt 50 liitrit vett, eksole. Ma pakun, siis sel juhul poleks ka kalakasvatusi. Olgem siiski reaalsed, akvaariumipoe ja akvaariumipidaja vahel on ikka suur vahe.
Kusjuures selle õigesti pidamise teemal, olen ma ka keeldunud müümast kalu akvaariumisse, mis neile ei sobi kuid, hea näide on ajast kui ma alustasin "Kalakeses". Üks joobes klient tuli poodi ja tahtis osta 2 haibarbust 54 liitrisesse akvaariumisse. Ma keeldusin sellele inimesele neid kalu müümast. Ca 15 min hiljem ostis teine klient 2 haibarbust oma akvaariumisse ( tal olevad 400 liitrine akvaarium ja 3 sellist kala juba olemas). Enne kui see "klient" uksest välja astus, ütles ta mulle, et on eelmise mehe taksojuht.. Kahjuks ei tekita mitte poedininestele arusaama, et kalu võib pidada ükskõik kus, vaid just nende sõbrad või tuttavad, kelle juures elavad kalad küll valedes tingimustes, kuid nendega pole midagi juhtunud.