foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Polypterus senegalus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 03, 2011 10:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei osanud kuhugi seda teemat panna. Ehk siia sobib?

Ostsin hiljuti sellise kala - Polypterus senegalus. Kas on kellelgi veel taoline "kahe jalaga" (uimedel kõndiv) kala kodus? Hästi huvitav tegelane. Mõtisklen - kas osta teine ka, kui veel poes alles. Kui saaks kindla paari (emane, isane), siis tahaks küll kangesti. Huvitav tegelinski.

See link nonde kalade piltidest.

http://www.google.ee/search?q=Polypteru ... d=0CBcQsAQ

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 03, 2011 11:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Paistab, et vaatajaid on. Aga kuna pole vastajaid, siis teeks järelduse - et on ilmselt vähe neid, kes tollest kalast midagi teavad ja kogemusi omavad.

Esimest korda nägin toda kala üsna mitu kuud tagasi. Kuna tolles poes müüja ei osanud mingit infot kala kohta anda, siis jäi seekord ostmata. Nüüd taas sattudes sinna poodi ostsin ta lihtsalt ära. Mine tea, kas ostsin selle keda juba enne vahtisin või oli uus sats peale tulnud. Oli ka üks albiino hetkel saadaval.

Vahepeal ma tean, et oli ka "Kalakeses" müügis noid "jalgadega" kalu. Aga hind oluliselt soolasem. Ilmselt oli tegu mõne muu liigiga. Siit siis vist tegelikult lootus, et Kalakese Katrin oskab mulle rohkem infot jagada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2011 02:40 
Akvarist

Senegali hulkuim on ju oma 30-sendiseks kasvav tegelane, kes õhtuti ringi jalutab ja kõik ära sööb, kes suhu mahuvad või keda pooleks hammustada jaksab. Põnev ettevõtmine. Hoia teisi ka selle kuluga kursis.

www.imeiluseesti.eu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2011 08:59 
Akvarist

Insulaar kirjutas tegelikult kõik ära.
P. senegalus on passiivse käitumisega röövkala. Suurte akvaariumikaaslaste suhtes on ükskõikne, aga kõik, kes suhu mahuvad, saavad söödud. Ideaalne vesi on pehme ning kergelt happeline, aga talub ka natuke kõrgemat pH-d.
Meil oli müügil P. delhezi. Senegalus kõige odavam Polypteruste liik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 08, 2011 09:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu Polypterus Senegalus maksis 170. EEK-i ehk siis 10.86 eurot. "Kalakeses", Katrin, oli teil ka just enam-vähem samal ajal too muu sort müügis. Piilusin teda ka. Hinna tõttu jäi tookord teilt ostmata. Nüüd siis, sattudes uuesti samasse Mustamäe poodi ja nähes taas toda kala (võimalik, et oli see, keda esmakordselt kohtasin) - ostsin ära. Seekord oli palju pädevam müüja, kes ka infot jagas - tulevikus umbes 30 cm ja pisemate kalade õgija ning suuuuure suuga - nii ta ütles. Hetkel on ta pikkuseks umbes 10 cm. Paigutasin ta 50-liitrisesse, kus kolm 4-5 cm antsu ja kaks 5-6 cm siiamit. Seni kõik elus ja terved. Tulevikus, kala kasvades paigutan teda järjest suuremasse akvasse kuni 900-seni välja. Süüa annan "Kalakese" punaseid sääsevastseid. Need minu teada Tallinnas müüdavatest sääsevastsetest kõige suuremad ja ilusamad. ("Kalake" - varuge neid ikka müüki!)

Nüüd on tekkinud mul hasart hankida endale koju paar! Äkki tuleks ka järglasi. Kuid kes mulle ütleb, kuidas sool vahet teha?! Nii palju ma uurisin, et ühel neist on suurem (laiem) pärakuuim, teisel väiksem. Aga kuidas võrrelda seda, kes kodus sellega kes poes? Ja kas too seal poes üldse enam alles on. Või võiks olla ka kaks ühest soost isendit? Või siis lihtsalt loobuda mõttest ja las olla too üks?

Veel - kuna tõenäoliselt tulevikukoduks saab talle 900-ne, siis kas näiteks Heteropneustes Fossilised talle liiga ei tee? Nood viimased küll suht rahuliku olemisega vennikesed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 10, 2011 07:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Nüüd tiba tekkinud mure oma "jalgadega" kala pärast. Justkui tundub kuidagi lötsis teine olema. Ja justkui ei söö. Lesib vee pinnal taimestiku peal. Tegin mõningaid teste. pH oli 6,5 (pH oli ennem madalam, sai toda veidi tõstetud), NH normis. NO2 oli piiri peal - vahetasin sutsu vett. Hapniku sisalduse testi pole teinud, kuid on mullitaja. Vee kareduse testi pole ka teinud. Muud kalad tolles akvas (antsud ja siiamid rõõmsad). Teolapsed ka OK.

Inglise keelega mul kehvad lood, aga nuhkisin googlest kuidagi välja, et ta võimeline akvast "põgenema"? Kas ta siis hüppab üle ääre nagu molli või vingerdab praost välja? Hetkel mul tollel akval kaant peal pole. Vee tase on akva servast 6 cm madalamal. Kas on ohtu, et mu uus lemmik uitama läheb?

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 11, 2011 09:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiire otsingu ja tõlkega natuke infot sulle
ttp://fishprofiles.com/profiles/freshwa ... senegalus/ väitel meeldib neile taimede vahel ja peal lesida. Nooremad isendid viibivad pigem kõrgemal vanemaks saades viibivad pigem põhja lähedal. Suudavad hingata ka veepinnalt ja sellepärast võivad nad ujuda pinnale, et õhku ahmata.
Pärakuuime erinevusi ei loeta usaldusväärseks. Et kinnidata isendi sugu viiakse läbi rontgen. :shock:
Liigikaaslasi tuleb lisada ettevaatlikult. Uute kaaslaste lisamisel võib ette tulla agressiivsust. Akvaariumites sigimine ei ole levinud ja võib vajada pikka (aasta) ph ja temperatuuri muutmist, et isendeid sigima stimuleerida.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/poly-sen.htm andmeil põgenevad akvaariumitest -akva kaas tuleb tihkelt peal hoida.
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile41.html kinnitab seda, et isendid kipuvad akvaariumist põgenema. Veel on seal öeldud, et kui plaanid pidada enam kui ühte isendit siis peab olema piisavalt peidukohti - see vähendab agresiivsust. Nende andmeil võib sigimist stimuleerida veevahetus, asendades vee veidi jahedamaga.

http://www.mchportal.com/fishkeeping-ma ... galus.html andmeil meeldivad neile igasugused augud - ka filtri avaused (võivad kinni jääda).

Üles
 Teema pealkiri: Re: -
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 09:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pähh, tänud, oled kõvasti vaeva näinud. Ise olen ka tuulanud Googles. Leitud info nende kohta veel mul tõlkimata, kuna see minu jaoks pikem protsess keele oskamatuse tõttu. Ta mul praegu 50-liitrises ja mingeid muid kalu ma sinna lisada ei kavatse. Need kes on need on. Vajadusel paigutan nad ümber.

Tolles 50-ses on välisfilter.

Kõige rohkem teeb mulle muret see, et ta justkui ei taha süüa. Vee parameetrid peaksid normi piires olema. Alguses oli ta mul justkui rõõmsam. Kõndis põhjas ringi, sõi usinasti. Proovis isegi põhjaka tabletti. Tänaseks aga lösutab taimepuhmal, mis iseenesest ussiliste puhul just eriti haruldane nähtus pole.

Hetkel meenub, et kedagi sarnast nägin hunnik aega tagasi Tartu maantee poes. Oli teine ikka päris purakas juba (umbes vast 20 cm või rohkemgi). Tahtsin kangesti omale koju viia, aga poest öeldi, et kipub akvast välja ronima. Siis jäi asi katki, kuna nii suurele kalale polnud tollal turvalist kodu pakkuda.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver