jjanny kirjutas:
poes öeldi et sobivad ... niiet tõesti ei tea enam keda uskuda, poes oli inimene kes on 30 aastat kaladega tegelenud ja ütles et sobivad ....
mis ma teen nüüd siis ?
Usu Varivalget antud juhul
Alusta näiteks sellest, et otsi foorumist üles teemad, mis seotud kuldkalade pidamisega ning saad kõvasti targemaks. 1 kuldkala üksi vajab 50L vett täisväärtuslikuks eluks, nii et sinu 55L akva sobib talle üsna napilt, sõbraks ehk õuntigu vms. Ja nagu Varivalge mainis, siis ühed on külmavee, teised soojavee kalad. Mina mõtleks hoolega, kas jätta endale kuldkala või teised - mõlemaid koos ei peaks. Muide, kui kuldkalast loobuda soovid, siis ma võiks talle korraliku kodu pakkuda 125L akvaariumis(plaanin nädalavahetusel kalapoest endale ostma minna nagunii). Eks sa muidugi ise tead, aga soovitan sul kindlasti midagi ette võtta
(Poodide kohta ütleks seda, et enne kui ma sammud kalapoodi seadsin, lugesin läbi väga paljud teemad siin foorumis ja sellest oli tohutult kasu, sest poes räägiti mulle küll igasugu jama ja üritati asju pähe määrida(käisin mitmes poes). Usun, et kui poleks enne foorumiga tutvust teinud, oleks mu akvaariumielanikel kõvasti kehvemad elutingimused. Puhta kullana teenindajate juttu ei tasu võtta, muidugi on ka neid, kes teavad mida nad räägivad, kuid siiski on nende peamine eesmärk müüa oma kaupa)