Posija kirjutas:
Kaos kirjutas:
kas keegi seletaks seda loodis olemise vajadust? ma mõistan, et alus peab olema sile ja tasane, aga miks on ülimalt vajalik et asi loodis oleks? mul kogukupatus erinevatel põhjustel umbes 1cm seinapoole kaldus. Ma saan aru et on probleem, kui see on välja poole kaldus. aga kui seina poole? minul pole akva aasta otsa kuskile liikunud, ega vist liigu ka.
Kui akvaarium e ole loodis, siis lihtsalt teatud klaasidele/klaasi osadele langeb suurem rõhk ja kui akvaarium ei ole piisava tugevusvaruga ehitatud, siis võib ta lihtsalt suurema tõenäosuseda katki minna. selleks et akvaarium alla kukuks aluselt peab ikka VÄGA viltu alus olema
Akvaariumi kontekstis sõltub vedeliku poolt akvaariumi klaasi mingile osale avaldatav rõhk ainult vedeliku
massist, gravitatsioonikiirendusest ja vedelikusamba kõrgusest akvaariumi klaasi vaadeldava punkti kohal.
Akvaariumi asend ja nn loodis olek ei mängi rõhu kontekstis rolli.
Ehk mida ma öelda tahan, on see, et akvaariumi mitte loodis olekust tingitud suurem
purunemisohu tõenäosuse põhjendamine mingit pidi suurema rõhuga, on absurdne.
Ja jätkuvalt ootan selgitust selle kohta, kuidas on pooleldi täidetud akvaariumi
küljeklaaside sisepinged suuremad kui täielikult täidetud akvaariumi puhul.