Meduus kirjutas:
On keegi ebay eesti teenuseid kasutanud?
Mis asi on "ebay eesti"? Minu teada lähim lokaalne eBay on Rootsi oma, ka soomlastel pole oma, meist rääkimata. Link millele viitad on aga hoopis Saksamaa eBay. Kui räägid aga üldiselt eBayst ostmisest siis seda saanud teha küll ning üsna erinevatest maailma paikadest, ostmisega kaasnev risk pole aga seotud mitte eBayga vaid konkreetse kaupmehega. Alati tasub vaadata kaupmehe reitingut, Sinu viidatud kaupmehel on see 99,9% mis on päris hea. Lisaks on oluline see kui palju on kaupmehel tehinguid, mida rohkem ta kaupleb seda väiksem on tõenäosus et ta riskiks Sulle tünga tehes oma edasise äriga. Kui aga kaupmehel on vaid paar tehingut siis võib juhtuda et tal on jumala ükskõik mis edasi saab ning jalutab Su rahaga minema, on ka selline juhtum ette tulnud. Maksta tasub Paypal-iga, otse krediitkaardiga maksmine toob lisariskid (ehkki olen ka seda kasutanud). Kui pole krediitkaarti siis SEB internetipangas saad teha sellise asja nagu
virtuaalkaart, see on isegi turvalisem kui krediitkaart kuna kehtib vaid 40 päeva ning virtuaalkaardile saad panna limiidiks ostusummast vaid pisut suurema summa - seega kui kaardiandmed peaks ka sattuma ebausaldusväärsesse kohta ei saa keegi hiljem Su arvelt raha üritada välja petta.
Update: Jutt siis ilmselt
http://www.ebay-eesti.ee/ -st mis paistab olevat vahendusfirma. Sellega mul kogemus puudub, pole huvi vahendajaid nuumata. Selle firma kasutamisel on ilmselt kaks eelist: saab kätte kaupu mida kaupmees on valmis müüma vaid sakslastele ning pole vaja omada krediitkaarti. Kas see on väärt 10% hinnalisa on igaühe enda otsustada.