foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mulla tn Zookauplus Guppyd
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 05:23 
Ei soovita kellegil praegusest Mulla tn Guppyde partiist ühtegi kala koju akvaariumisse viia. Ostsin sealt poolteist nädalat tagasi endale 7 Guppyt ning praeguseks on surnud kõik uued + osad eelnevalt akvaariumis olnud kalad - poest sain kaasa bakteriaalse haiguse.
Olen väga pettunud - mul pole 1,5 aasta jooksul (nii kaua on akvaarium kodus olnud) olnud akvaariumis ühtegi haigust ja nüüd siis tuli täie raha eest :?
Arvestades fakti, et hetke seisuga on ellu jäänud mu 11 kalast 3 väikest kalakest, siis tuleb loota, et ravi ikka need päästab.
Kas oskab keegi mõnda usaldusväärset poodi, kust saan mõne aja pärast uued kalad osta?


Üles
 Teema pealkiri: pood
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 05:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Okt 19, 2009 01:59
Postitusi: 57
Asukoht: paide vald
Lauteri tn poodi soovitan. Mul guppy maimud erinevat värvi kasvamas, saad uued kui vaja ja täitsa tasuta!

_________________
180L erinevaid sabalisi :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 06:59 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
Tõstsin teema Eluspoegijate alafoorumist, ümber Varia alafoorumisse, kuna ei näinud seost eluspoegijatega. Teema on pigem poest, kui kaladest.

Autorilt tahaks küsida, kas ta ka kogu sellest loost Mulla tänava poodi teavitas!?

_________________
240L, Molly'd, Neoonid, Rasboorad, Ludwigia Repens , Crypt. Wendtii 'Mi Oya', Anubia Barteri


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 07:10 
Mulla tänava poe teavitamine oleks ainus õige teguviis antud situatsioonis. saaks antud situatsioonile tõenäoliselt lahenduse.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 07:44 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
Ma ei välista küll asjaolu, et tegu võis olla kaasatoodud haigusega ent oled sa kindlaks teinud, et sa aklimatiseerisid kalad õigesti? Üleasustust ei tekkinud? Poevett akvaariumisse ei kallanud?

Mulla tänaval on minu teada Tallinnas ühed pühendunumad entusiastid, akvaariumid on alati tipp-topp korras. Igal tegijal mõistagi juhtub, ent tõe huvides tuleks selgusele jõuda, kas pood on ikkagi ühepoolselt süüdi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 08:24 
Akvaariumis kindlasti ülerahavastatust ei tekkinud ja kalad sai akvaariumisse tõstetud nii nagu peab. Mitte mingi juhul ei kallaks võõrast vett akvasse (mul on akvaarium olnud 1,5 aastat ja vale käitumine oleks kindlasti varem tunda andnud).
Poodi informeerisin kaks korda - vastati viisakalt, et kaladel oli transpordi stress, seepärast ükski ellu ei jäänud. Elan poest 400m kaugusel, seega ei taha eriti uskuda, et nii väike vahemaa kalades sellist stressi tekitas, et see ka mu vaandest asukatest kahe elu võttis.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 08:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Veebr 17, 2005 10:19
Postitusi: 930
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Kui sa arvad, et mõni pood on selle pärast usaldusväärsem, et kogu tegutsemisaja jooksul pole nende kohta kellelgi tekkinud ühtegi sarnast tavakasutaja süüdistust, siis sa meilt ühtegi usaldusväärsemat poodi ei leia. Võibolla mõni värskelt avatud PetCenter ei ole jõudnud veel ühtegi negatiivset tagasisidet tekitada, aga see on ka ainult aja küsimus ;)
See et sul pooleteise aasta jooksul midagi juhtunud pole, ei ole samuti mingi garantii, et sa alati ja kõik õieti oled teinud. Ma ei taha sellega öelda, et sa midagi valesti oled teinud, aga kuni keegi ei tea, kuidas sinu arust õieti on, ongi seda väga raske hinnata.

_________________
"Eestikeelsed kalanimed massidesse" projekt
Minu akvaariumid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 14, 2009 11:25 
Jah, täitsa usun, et ükski pood ei ole 100% usaldusväärne, kuid hetkel pigem oli minu postitus suunatud praegu müügis olevale partiile, mille kvaliteedis siiralt kahtlen. Ei arva, et tavakasutaja staatus siin foorumis teeb minust eluliselt täieliku võhiku. Siiski see ei ole päris normaalne, et transpordi stressi surevad nii ostetud kui eelevalt olemas olnud kalad.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 12:36 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
kui kiiresti see bakteriaalne haigus avaldus ja millised olid tunnused? kui kiiresti esimesed kalad surid peale toomist? kas sa ravisid mingi ravimiga? kui suur on akvaarium? kui see on tõesti bakteriaalne haigus, siis tuleb ravikuur läbi teha ka siis, kui allesolevatel kaladel haigussümptomeid ei ole, sest haigustekitaja jääb muidu sinu akvaariumisse elutsema. oled sa poes peale seda juhtumit käinud? kas sealses müügiakvaariumis on kalad väliselt terved?

tavakasutaja staatus ei tee sinust loomulikult võhikut, moderaatori staatus ei tähenda aga automaatselt seda, et tegemist on üleloomulike võimetega inimestega (tegelikult on moderaator siin foorumis peamiselt prügisorteerija rollis). põltsil on selles mõttes õigus, et ei ole võimalik hinnata normi, kui normväärtus ei ole defineeritud. siia foorumisse satub ühtelugu neidki, kelle jaoks on 20cm-ne kuldkala 8-liitrises kuplis normaalne - seega anna andeks vanade olijate skeptilisus. lihtsalt kui tuleb sedasorti avaldus, siis on ka teiste akvaristide huvides selgeks teha, kas see konkreetne partii on siis või siiski pole ohtlik. lisaks, kui tegemist on tõepoolest bakteriaalse haigusega (millest 90+% on ravitavad) ja poes olevad kalad on praeguseks hetkeks haigustunnustega, siis ma usun, et pood ka ravib neid, mis omakorda viib tulemuseni, et ühel hetkel see partii enam ei ole ostjale ohtlik.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 10:28 
Haigus avaldus kolmandal päeval, kui nägin esimesel kalal turris soomuseid ja ujumisraskusi. Saba välimine äär oli hele (muidu oli tal erkoraanž saba).
Sama päeva hilisõhtuks oli ta juba surnud - värv kadunud, soomused turris ja saba laiali löönud. Kohe ravimit ostama minna ei saanud , sest oli nädalavahetus ja õhtune aeg - poed kinni. Pärast esimest surid pooleteise nädala jooksul ülejäänud kaheksa (kalad surid ka sel ajal kui ravi peal oli).
Akvaariumi suurus on 60l.
Ravimiseks kasutasin Azoo bakterii ravi, mida poest soovitati tunnuste kirjeldamise peale.
Käisin Mulla tn poes (sealt ostsin ka ravimi) ja kui möödaminnes pilgu akvaariumisse viskasin, siis haigeid kalu ei paistnud. Ei tea kas nad oma partiile tegid mingi ravi, kas või ennetava, või mitte.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 12:10 
Akvarist

Liitunud: Reede Nov 26, 2004 09:27
Postitusi: 6
Asukoht: Tallinn
Mina ostsin umbes samal ajal sealt guppysid, kõik on terved ja reipad...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 02:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Oletada võib siin igasugu asju, veetestid oleks ehk andnud mingil määral aimu olukorrast ja ehk annaks seda praegugi.
Kõik pole päris selge akva poole pealt - tegemist on 60 liitrise akvaga, osteti 7 kala ning ellu jäi 11 kalast 3, kusjuures surid kõik ostetud kalad.
Ehk siis teemaalgataja jutu põhjal tundub et akvas oli esmalt 4 kala, neile osteti juurde 7 kala kes siis kõik kalataevasse läksid ning "osad eelnevalt akvaariumis olnud kalad" tähendab et ka 1 varasem kala andis otsad.
60 liitrine akva on üsna väike, kalade hulk hetkega peaaegu kolmekordistus. Kui nüüd lahkelt süüa anti siis tekkis tublisti jääkaineid kuid bakterikoloonia ei kasva hetkega kolm korda suuremaks - ehk siis üsna suur võimalus et jääkainete kontsentratsioon läks liiga kõrgeks. Akvasse sissetoodud kalad said väntsutada transportimisel ja sattusid erinevasse keskkonda, neil oli organism seega juba eelnevalt nõrgestatud ja nii nad ka esimesena otsad andsid. See on vaid oletus, kuid võib-olla ka tegelik stsenaarium. Hetkel on pilt tõenäoliselt juba muutunud, kuid kui vahepeal pole tehtud veevahetusi siis NO2/NO3 test võiks mõndagi öelda - kui just ravimid näitu tuksi ei keera.
Selle oletuse kasuks räägib et poes kalad paistavad terved ja teised kes samal ajal kalu ostsid ei kurda.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 17, 2009 03:12 
Tänud reinule asjaliku ja õpetliku vastuse eest.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 08, 2010 12:12 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Okt 11, 2007 07:43
Postitusi: 87
Asukoht: tallinn
mina ostsin eelmine nadal valged mollid sealt ja nüütseks on nad molemad juba surnud


Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver