foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 27, 2009 10:38 
Akvarist

Tekkis probleem akvaariumisse põhjasubstraadi panekuga. Ostsin poest sellise JBL substraadi mis tuli natukese kruusaga kokku segada ja põhja panna. Peale panin puhast kruusa. Siis istutasin taimed (ilma veeta veel) akvasse. Kui hakkasin vett peale kallama siis läks vesi kohutavalt sogaseks. Kallasin küll ettevaatlikult ja tasakesi. Nii palju aga kui läbi klaasi põhja vaatasin siis hoolimata pealiskruusale mida on ca 3-4cm on ikkagi altpoolt substraat pealiskihti liikunud osaliselt, mis tekitab kindlasti ka selle vee kohutava hägususe. Peamine mure aga kalade pärast, kes sinna elama lähevad. Et ega see substraat pealiskihis neile häda ei tee?
Ja kui teebki, siis mida ma ette võtan, vesi jälle välja, kruus puhtaks pesta või mis?
Kohe täitsa hädas olen, palun abi.

Üles
 Teema pealkiri: Substraat.
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 27, 2009 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui sul on filter eriti aga välisfilter siis see peaks su akva vee mõne aja pärast selgeks tõmbama.Kui sa kalasid sinna sogasesse vette panna ei taha,las filter ja pump töötavad mõnda aega kaladeta.Kunagi hiljem muidugi tuleb sul siis filter ära pesta sellest sodist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 27, 2009 11:28 
Akvarist

Sogast tõmbab filter puhtaks küll jah. Mingi osa vajub maha ka. Kuid substraat on ikka täiesti pinnase peal, kuidagi õnnestus mul hoolikalt pandud põhi praktiliselt pea peale keerata :( .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 28, 2009 08:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui paksud kihid panid ja kui suure teraga kruusa kasutad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 28, 2009 01:02 
Akvarist

Kruus on pigem dekoratiivliiv, fraktsiooniga 1-2mm. Alguses panin pisikesse akvasse mõnusa, cm paksuse kihi ja peale vaid 3-4 cm puhast liiva. Alles seejärel hakkasin istutama, st auke kaevama ja kinni lükkama. See ajas suure osa segamini juba.
Tulemuseks siis see, et akva veest tühjaks, puhta liiva ja väetisega liiva segasin kokku, et väikse akva jaoks pole nii palju seda substraati vaja. Tuli üsnagi lahja substraadisegu. Edasi kõik liiv välja, akva loputasin puhtaks. Siis nüüd alles põhja seda väga lahjat substraadi segu ja peale ca 3-4 cm puhast liiva. Enne puhta liiva panekut panin taimed ka paika, auke ei kaevanud enam, panin taime lihtsalt põhja ja puhta liivaga katsin juured kinni.
Vett enam potist ei valanud. Võtsin hoopiski elukaaslase appi ning panime poti täis vett, tema hoidis üleval seda ja mina šifoonisin vee akvasse.
Nüüd on akva puhas. Öösel kell 2 saime valmis, kuid vesi on ikka natuke hägune. Loodan, et see ka natukese aja pärast ära kaob. Kalad said eile igastahes peale natukese vee seismist sisse pandud. (vee võtsin vanast akvast).
Ja substraat ongi selline mis tuleb segada läbi kruusaga ja see segu põhja panna, mingi konsentreeritud variant. Mul on 700g pakk ja see on mõeldud 100-200l akvaariumile. Hind ka odav- 105.-. Jätkub kolmeks aastaks. Pisikese akva tarbeks võtsin sealt siis lihtsalt peotäie substraati.

Üles
 Teema pealkiri: Substraat
PostitusPostitatud: Reede Aug 28, 2009 06:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võibolla panid sa oopis vale substraadi või vale põhja.Nii on raske midagi öelda,seda sja peab ise nägema mis seal valesti on.Mina näiteks istutan mõned taimed mõnikord poti sisse ja mulla peale panen kruusa ja mul küll erilisi probleeme pole tekkinud.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver