foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kaubamärkide erinevused
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 04:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere

Oma esimese teemana siin foorumis uuriks, et kas või mis vahe on erinevate kaubamärkide akvahooldusvahenditel - Sera, JBL, Tetra ja mine sa tea, mida veel leiduda võib.
Nimelt siis ravimid, veetestid, veeparameetrite parandajad jms.
On jäänud selline mulje, et siinne seltskond eelistab näiteks JBL'i tooteid aga võibolla ma eksin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 04:35 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
JBL on oma tootearendusse teisest kahest tunduvalt rohkem investeerinud. ütleme nii, et kui sera on opel ja tetra on ford, siis jbl võiks olla mersu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 07:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Saan ma siis õigesti aru, et Tetra on s*tt, Sera veel s*tem ja JBL on ainuke mida tasub osta ja teiste poole ei tasuks üldse vaadatagi mitte?
Vähemalt mina järeldasin Maria vastusest seda, et Sera ja Tetra tooted ei ole oma raha väärt. On see õige järeldus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 07:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
crisux kirjutas:
Tetra on s*tt

Nüüd lasite küll hinge mulle :evil:
Aga olen sera tooteid kasutanud ja ka Tetra oma.... :roll: ei näe probleemi...ja fordiga sõidan kah täitsa eduliselt :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei tasu solvuda. aga ennustaks selle teema ette ära....igaüks hakkab kiitma seda, mida tema kasutab (nagu on fotograafiafoorumite põhiteema, kas Nikon, Canon, Pentax jne...lõputu vaidlus). tihtipeale on nii, et kasutatakse seda tootjat, mis on hobi algusaegadel esimesena kätte satund...sellele on jäädud truuks.

aga üldiselt on Marial õigus...Tetra ja Sera on rohkem alumiseotsa kaup...JBL on selline keskklassi staff...väheke kõvem sõna on juba Tropic Marin, Salifert jne...

Ja et fordiga sõita saab...ma ei kahtlegi...aga noh mugavus ju kah maksab :wink: (ära solvu) sama on ka nende akvaristika keemiatega. Kõik toimivad nii, milleks nad ette nähtud on, aga erinavatel asjadel on erinev kasutusmugavus, toimeaeg jne...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 10:19 
Akvarist

V6ib olla peaks hoopis teemaarendust tegema ja kysima, et milliseid tooteid tellite netikaubamajast kuna kohapealsed myyjad ei viitsi neid myyki v6tta.
:shock:
Kuidagi yhekylgne on meie poodide valik. Praegu mainite ka ainult kolme tootja pakutavat. Ja, ja, tean mis kaupluste omanik kohe ytleks, et ostjaid eriti ei ole ja needki kes sisse astuvad virisevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsimus tekkiski sellest, et tahtsin teada, mida peaks/võiks kasutada... Kui ikkagi nt. serat ja tetrat peetakse selleks alumise otsa kaubaks siis minu loogika ütleb, et ka nende efektiivsus ei saa eriti hea olla.
Kuna vaikselt hakkab juba närvi ajama see, et ma olen nii viljandi ja pärnu kõik mulle teada olevad akvaristikaga tegelevad kauplused ja isegi loomakliinikud läbi käinud ja saada on ainult Sera äärmisel juhul mõnda üksikut Tetra toodet muudest asjadest rääkimata ja minu hinnangul ei ole see hinnaklass neil märkimisväärselt kutsuvam kui teistel...
Oleks siis kasvõi mingi korralik internetipoodgi vms kust saaks siis siia pärapeesse midagi tellida...

Jutt vist sai küll tiba segane nüüd...
Ja tegelt pole Fordidel viga midagi... sõidavad küll ja siiamaani on võrdlemisi mugavad kah olnud :P

Aga nii palju ma siiski lugesin välja siit, et kui vähegi võimalust on siis tasuks vist ikkagi rihtida nende kesk- ja tippklassi toodete poole või mis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Ikka tuleks valida parim aga...selle leidmine võib olla keerukas ja sõltuda ka maitsest. Võtame kasvõi JBL'i "5-in-1" veetestid, mida lahati pikemalt siin: /viewtopic.php ... fcd24f89f1
Äkki on nii, et igal firmal on oma head ja mitte nii head (säästu-)tooted?

Aga...mersuga seotud firmas töötades....ma pole kunagi näinud niipalju läbiroostetanud ja lihtsalt s***lt tehtud autosid. Loodetavasti firma inimesed seda posti ei loe... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud Felch :lol:
enesetunne läks kohe paremaks :wink: :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 07, 2009 01:15 
Akvarist

Natuke teemast väljaspool: veetestide kohta vaielda ei hakka, aga JBL toidule ütlesid minu kalad kindla 'EI'. Ise maitsma ei hakanudki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 07, 2009 09:02 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
loomulikult leiab igal tootjal oma head ja omad halvad küljed, selles mõttes on ka võrdlus autotootjatega omal kohal. minul nt. pole mersut kunagi olnud, opelit ja fordi olen mõlemat omanud. küll aga on ilmselt autovõrdluse najal klassierinevus arusaadav.
vallole - tartus on nt. katsetatud tropic marini toodete müügiga aga millegipärast meie ostjaskond ongi truu nendele kolmele firmale, mis teemaalgataja välja tõi. tallinnas liigub vist ka azoo toodangut ja vähemal määral saliferti ja aqua medicut (viimased on suurema suunitlusega mereveeakvaristidele). eks kohalikud oska täpsustada, kust mida saab. netist tellimise kohta ei oska öelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 07, 2009 10:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Eks selline hinnang ilma reaalsete võrdlustestideta on alati subjektiivne ning ega see tähenda et odavama otsa asjad millekski ei kõlba, samuti on odavama otsa tegijatel väga hästi välja kukkunud tooteid ning kvaliteedile panustavatel firmadel möödalaskmisi. Ntx Sera PH test oli mäletamist mööda saast, kuid Sera rauatesti kohta saan öelda vaid häid sõnu. Tetra GH/KH test meeldib mulle kah. JBL PH testi praakpartiiga oli aga siinmailgi maadlemist, ehkki test ise on muidu hea. Olen kõigi mainitud tegijate tooteid pruukinud ning nõustun Maria hinnanguga, enamasti ka firmad ise positsioneerivad oma toodangut - kui taas autotootjate võrdlusi pruukida siis ega Dacia või Kia üritagi Audi turgu vallutada, ehkki ka sellise kaubamärgiga autod on täitsa kasutatavad. Lisaks veel omalt poolt rohkem tehnikale orienteeritud firmadest et kõige kehvemat kvaliteeti olen näinud Resun asjade juures, hea kvaliteet on Eheimil - eks see kajastub ka hinnas. Teiste firmadega olen kokku puutunud liialt episoodiliselt et üldistusi teha, need Tropic Marini testid mida olen kasutanud küll meeldisid ning ka vähetuntud ja odava Prodac PH testi kohta pole midagi halba öelda.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver