foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 08, 2009 11:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Õhtast!
Mul tekkis huvi, et mis olud võivad vetika tappa. akavristi jaoks on see ju tore aga mul on ühe projekti juures vaja rohelist löga just poputada. Ma ei saa sellest pikemat seletust anda kahjuks. Et miks ja misasi. Aga ehk targad siiski oskavad oletada.
Nimelt saab voolav vetikalahus tugevalt valgust(spets taimelambid!). CO2 pumbatakse ka nii et pane või gaasimask ette :) Vee temp. on umbes 21..23 kraadi. Toitaineid doseeritakse, liiaga (ei tea mida täpselt, vetikakummardajad segasid selle möksi).
Ideaalne olukord? No vot ei ole, maha kooles. Plastpurgis aknalaual olev sõsar vireleb siiamaani kuigi mitte eriti hästi.
Tegelikult ei ole selle sodi elus hoidmine minu mure(ma tegelen režiimi hoidva elektronikaga) aga hakkas siiski huvitama, mida ta siis tahab ja ei saanud.
Minu meelest kahtlased kohad:
- plastrenn, milles vedelik voolab - kas materjal on kahjulik (tootjad ütlevad et ei ole)
- kuidas võiks ollusele mõjuda pumpamine tsentrifuugilaadse asjaga (aeglased pöörded aga siiski)
- valgus liiga tugev - kuumenemine (termomeetri logi näitab et üle 24 kraadi ei ole läinud aga meeter on vedelikus, pinnakihi kohta ei tea
- vedeliku kiht liiga õhuke (varieerub, kõige vähem kuskil 4 mm)
- ollus tajub, et ma tegelikult vihkan teda, satub stressi ja teeb enesetapu :)

Naljakas, mul akvas üksvahe kasvas vaatamata kõigele mida ma ta tapmiseks tegin. Siin aga hoitakse nagu s... pilpa peal ja ikka kooleb...
Saaks selle "valemi" selgeks, siis on teada kuda akvas vetikaga võidelda :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 02:18 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
hah, see kuulub juba murpholoogia valdkonda. kord oli mul vaja seda löga tekitada selleks, et mereakvaariumi klounitittesid sööta. kui muidu oli mu 180ne magekast alati valmis suviti roheliseks minema, siis keset juulikuud ei õnnestunud klouniperele kunstlikult ninaesist toota. seisa või pea peal - ei lähe roheliseks ja kõik! aga pakun, et vedeliku nivood peaks tõstma. kas süsteem on lahtine või pealt kaetud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 07:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
murpholoogia ... seisa või pea peal - ei lähe roheliseks ja kõik!

Nojah, loodusseaduste vastu ei saa....
Anum(ad) on pealt lahtised. Mõtlesin veel et kuidas vetikas üldse voolavat vett seedib ? Äkki see segab miskil kombel`?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 08:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
CO2 on asi mis paistab mõnedele vetikatele hoopis pärssivalt mõjuvat, olen selle abil vetikad ühest kastist lausa välja tõrjunud. Miks nii on aga keerulisem küsimus, võimalik et rohke CO2 aitab lihtsalt taimedel kiiremini toitaineid omastada ning seeläbi jääb vetikate ninaesine liiga lahjaks. Kui ise katsetaks siis esmalt tõstaks veetemperatuuri nii 26-28 kanti - "roheline vesi" kipub tiiki tekkima enamasti hästi soojal suvepäeval. Kui sellest ei mõika siis CO2 võiks proovida ka kinni panna, tiikides-lompides seda ju nii ohtralt pole ja rohetab mis kole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 01:37 
Akvarist

Minu akvaariumis tõmbab vetikas ka end koomale CO2 lisamisega. Võiks proovida tõesti selle ära jätmist. Juunis olin ligi kuu kodust ära puhkusel ja CO2 ei saand lisada, kuna mässan pärmiga hetkel. Koju tulles oli meeletu vetikauputus- habe- ja juusvetikas, omamoodi oli isegi ilus see vaatepilt. Kahju, et fotokat ei olnud käepärast.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas vetrikakasti päikese kätte ei saa panna, akna juurde vms? (siis kui eestis peaks jälle päike tulema). Päevake intensiivset päikest peale ja vetikat peaks tulema küll ja küll...
Aga uskudes Murphy seadusi, siis saab vetika kasvatamine raske olema :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 09, 2009 03:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Äkki ongi CO2, selle peale ei tulnud. Eraldi purk seda tõesti ei saa.
Valgust peaks piisavalt olema, õige spektriga ja puha.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver