Õhtast!
Mul tekkis huvi, et mis olud võivad vetika tappa. akavristi jaoks on see ju tore aga mul on ühe projekti juures vaja rohelist löga just poputada. Ma ei saa sellest pikemat seletust anda kahjuks. Et miks ja misasi. Aga ehk targad siiski oskavad oletada.
Nimelt saab voolav vetikalahus tugevalt valgust(spets taimelambid!). CO2 pumbatakse ka nii et pane või gaasimask ette
Vee temp. on umbes 21..23 kraadi. Toitaineid doseeritakse, liiaga (ei tea mida täpselt, vetikakummardajad segasid selle möksi).
Ideaalne olukord? No vot ei ole, maha kooles. Plastpurgis aknalaual olev sõsar vireleb siiamaani kuigi mitte eriti hästi.
Tegelikult ei ole selle sodi elus hoidmine minu mure(ma tegelen režiimi hoidva elektronikaga) aga hakkas siiski huvitama, mida ta siis tahab ja ei saanud.
Minu meelest kahtlased kohad:
- plastrenn, milles vedelik voolab - kas materjal on kahjulik (tootjad ütlevad et ei ole)
- kuidas võiks ollusele mõjuda pumpamine tsentrifuugilaadse asjaga (aeglased pöörded aga siiski)
- valgus liiga tugev - kuumenemine (termomeetri logi näitab et üle 24 kraadi ei ole läinud aga meeter on vedelikus, pinnakihi kohta ei tea
- vedeliku kiht liiga õhuke (varieerub, kõige vähem kuskil 4 mm)
- ollus tajub, et ma tegelikult vihkan teda, satub stressi ja teeb enesetapu
Naljakas, mul akvas üksvahe kasvas vaatamata kõigele mida ma ta tapmiseks tegin. Siin aga hoitakse nagu s... pilpa peal ja ikka kooleb...
Saaks selle "valemi" selgeks, siis on teada kuda akvas vetikaga võidelda