foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 11:49 
Akvarist

Hei,

Mõtlesin, et küsin nõu ja arvamusi. Kuna viimasel ajal olen sattunud bootsiatest vaimustusse ning majapidamises on olemas üks ~3m pikkune vaba sein, mille all on vee ja kanalisatsiooni otsad, siis need kaks mõtet kokku on pannud pähe idee teha nn. jõeakvaarium. Ehk siis panna vesi akvaariumis pumpade või powerheadidega liikuma, tagasivool tuua torudega väljastpoolt akvat ning sellega saaks teoorias ühe toreda jõe maha mängida.

Hea meelega korjaks mõtteid ja kogemusi
- Kas see vee liikumine üldse annab mingit olulist effekti? Kas on kedagi kes hetkel powerheadidega vett ringi ajab ja mis eesmärgil?
- Milline on kogemus biotoopakvade tegemisel? Ma ise kardan, et mingi keerulisema koosluse tegemisel tekib ühel hetkel mingist kiiresti kasvavast taimest puudus ja siis lööd käega ja paned mingi egria densa akvasse ja valmis.

Mõte on hetkel veel üsna toores, plaan on mõttefaasis veel päris pikalt marineerida, ei usu, et selle aastanumbri sees ehitamiseks läheb, aga kunagi ei või teada.

Tervitades,
Tarmo

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 06, 2009 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Mõttel pole viga midagi ja tean teisigi kel sarnaseid ideid olnud. Powerheadidega vee ringiajamises midagi erilist küll pole, mul 100 liitrises akvas aastaid ainult pump vett liigutamas (tavapärast filtrit pole). Või mida õieti teada tahtsid - kui tahad jõge teha siis on vee liigutamine ilmselt möödapääsmatu?
Korralik biotoopakva on aga igati asjalik mõte. Kui miskit algul puudu jääb siis küllap ajapikku õnnestub ikka saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 07, 2009 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nordictiger mõtles ilmselt seda, et powerheadidega mitte ainult vett ringi ajada, vaid tekitada jõele omane ühesuunaline tugev vool. Olen isegi sellepeale mõelnud. Mõte tuli sellest, et kokkutulekul rääkis Turovski piraajade pidamisest...pidavat need elukad täitsa sõbralikud olema, kui saavad olla keskkonnas kus on tugev veevool (neil ei teki nn klaustrofoobiat). Mõttevälgatus on arenenud mul umbes samale maale nagu teemaalgatajal...ehituseni võib kuluda veel mitu head aastat ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 07, 2009 02:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
-Karl- kirjutas:
Nordictiger mõtles ilmselt seda, et powerheadidega mitte ainult vett ringi ajada, vaid tekitada jõele omane ühesuunaline tugev vool.

Ju väljendusin kehvasti, sain kah nii aru. Lisaks piraajadele on teisigi jõekalu kes vajavad tugevat voolu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 07, 2009 06:10 
Akvarist

Siin on üks inspiratsiooniallikas http://www.loaches.com/articles/my-clown-loach-aquarium

Samas on mõte, et kui on võimalik teha akvaarium nullist peale, siis saab selle jõe sinna sisse planeerida ja väliste pumpadega võib olla soodsam/lihtsam/mugavam akvaariumis vett ringi ajada.

Tervitades,
Tarmo

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver