Rein!
Esiteks pole mina kirjutanud sinu viidatud postituse, et just sina vastu vaidlesid kivististe küsimuses.
Ma pöördusin ainult kolme isiku poole (sina sh.), kelle kirjatükkide toon oli minu hinnangul
ebasobiv ja taunitav näiteks demagoogia tõttu ning ma andsin viite muuhulgas kivististe küsimusele,
kuna üks kolmest mainitud isikust siiski demegoogiliselt minu vastavat väidet naeruvääristas.
-Karl- kirjutas:
kui veel väheke spekuleerida, võiks öelda, et tuleks see akvaristikaga tegelemine üldse ära lõpetada. igasugu tsüaanod ja kemikaalid on ümberringi...tapame viimsegi niiviisi ära. suhteliselt keskonnakahjulik ja eluohtlik värk, tuleb välja
/---/
Sinu demagoogia kohta olen välja toonud näite, kus sa mult autoriteetsele kirjandusele
viitamist taotlesid, et miks puhas (kvarts)liiv minu arvates halb olevat, aga mina ei ole ju
mingil moel midagi sellist mõista andnud ja seega ma ei taipa miks sa mind alusetult süüdistad.
Ja järgmine mõttekäik ongi minu arvates pahatahtlikult mõnitava tooniga ja ebakonstruktiivne.
Tsiteeri:
Et kui juba seda karta siis ilmselt on küll ohutunnetus nii ülepaisutatud et akvaristika tervikuna peaks tunduma kui väga ohtlik asi.
Erinevad kivististe ja mineraalõli näited tõin ma sisse eelkõige illustreerimaks
tundmatut päritolu kivimite kasutamise võimalikku ohtlikust - eesmärk oli foorumi lugejate
silmaringi laiendamine tuues konkreetseid näiteid, mitte millegi tõestamine.
Väide, et ma iga hinna eest üritan mingit konkreetset Silikaadi ehitusliiva toodet maha teha,
on ka ikkagi räigelt demagoogiline. Nimelt pole sellist asja minu poolt olnud. Jutt oli üldistaval
tasemel, et miks ei ole soovituslik akvaarumisse mitte mõeldud kivimeid sinna toppida. Kusjuures
on minu kirjutistest korduvalt läbi käinud mõte, et "kui pole märget akvaariumisse sobivuse kohta".
Rõhutan veelkord, et Silikaadi kuivliiva mittesobivusest pole ma midagi iitsatanud.
Seda kujutad sa kas ette või esined tahtlikult valesüüdistuse ja demagoogiaga.
Tsiteeri:
No minu meelest toimus siin lõimes see et räägiti ehituspoest kruusa ostmisest, ainus viga mis tehti oli see et mitte alati ei rääkinud kõik kuivliiva nime all müüdavast asjast - enamusele on see ilmselt muutunud juba ka enesestmõistetavaks asjaks, sellest on nii palju juttu olnud. Sina hakkasid rääkima selle ehituspoe kruusa ohtlikkusest ning oma väidete veenvamaks muutmiseks tõid sisse hoopis kõikvõimalikud kivistised, taaskasutatava killustiku jms. ning asusid tõestama kui ohtlikud need on ning serveerid seda nii nagu keegi vaidleks selle vastu. Ei vaidle ju, ka mina väidan ju jätkuvalt et graniitkillustik pole sobiv. Kuid ma olen kategooriliselt selle vastu et püüad iga hinna eest kuulutada Silikaadi kuivliiva akvasse ebasobivaks - see Silikaadi kuivliiva sobivus akvasse on just see esmane fakt mida järjekindlalt üritad kummutada. Kes kasutas demagoogiat jäägu teiste otsustada.
Kogu minu siia teemasse kirjutamise algne mõte oli põhjendada,
miks akvariumipoes spetsiaalne kraam üldse kallim on.
Et hinna lisa tuleneb teatavast kindlustundest, et kõik sobib.
Ja selle sama mõtte sõnastasid sa ka ise väga hästi ühes oma postituses.