foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Mõni aeg tagasi leidsin postkastist järjekordse "The Aquatic Gardener" numbri, muuhulgas on selles pikemalt juttu Saksamaal Nurembergis toimunud Interzoo 2008-st - Euroopa suurimast lemmikloomade laadast. Selle aasta trendiks akvaristika poolel olevat nanoakvad, lisatud on ka mitu pilti imekenadest akvadest mille mahud 3,5-25 liitrit. Prognoositakse et järgnevatel aastatel on oodata nanoakvade võidukäiku kogu maailmas.
Teiseks kuumaks trendiks on krevetid, eks see haakub ka nanoakvadega - pole ju nanoakvades enamasti kalu näha (välja arvatud meie noorakvaristide nanoakvad, kuhu topitakse hulgi igasugu kalu), küll aga leiab sealt krevette. On leitud et kõrge proteiinisisaldusega kalatoit on toonud kaasa krevettide kiire kasvu mis ületab loomulikku skeleti kasvu ning toob kaasa "nahaprobleemid" ja mitteravitavad haigused. Setap on JBL loonud spetsiaalse krevetitoidu millel on madal loomse proteiini tase ning kõrge taimse proteiini tase. Koos sobiva mineraalide sisaldusega aitab see kaasa skeleti kasvule. Lisaks sisaldub toidus tublisti detritust, mis kuulub paljude krevettide tavamenüüsse. Välja oli toodud uus Indoneesiast Sulawesist pärit imeilus tumepunane valgete täppidega krevett, nimeks sai tuntud Saksa firma Dennerle järgi Caridina dennerli.
Ajakirjas on üritatud vastata ka küsimusele kui suur on üldse üks nanoakva. See polegi niiväga lihtne küsimus millele saaks üheselt vastata. Ilmselt alampiiri pole, Amano on teinud akvasid 1-2 liitri kanti, kuid nähtud on ka alla 100 ml nanoakvasid. Tropica Aquacube on ca 5 liitrit. Suurusest paremaks kriteeriumiks peavad mõned aga seda et ka kogu juurdekuuluv tehnika - lamp, CO2 seade, filter, soojendi - on nanomõõdus ja sobiva disainiga nii et moodustab nanoakvaga koos loomuliku terviku.
Ega meie rahvast juhtumisi keegi kohapeal käinud? Kahtlustaks nt. Mariat? :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mai 13, 2005 09:59
Postitusi: 964
Pildid: 0
Asukoht: Pärnu
niisiis kui see on sama krevett keda mõtlen siis midagi sarnast jõudis ka kaasakvaristi eginolfi akvaariumisse ja tõesti olid need väga ilusad isendid.

_________________
110l mõõgud, antsud, coryd, kuhlid, erinevad teod
45l maimud
23l erinevad krevetid


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Juun 14, 2004 01:49
Postitusi: 266
Asukoht: Pärnu
Olin kohal ja nägin neid nanokaste, eriti kenad olid Dennerle ja Tropicu boksis olevad kastid. Messi lõpus pakuti neid müügiks 55+ euri, ning väideti, et elavad ilma veeta ( vaid sisustus ja taimed) transpordi ka üle, kuid siiski ei riskinud tuua. Dennerle kastid olid koos tehnikaga aga Tropicu enamikus kastides polnud mingit tehnikat, vaid taimed ja sisustus.
Püüan leida ka mõningaid pilte.

_________________
200L-1 oscar, 2 convicti, 2 antsu, 1 laisk pleco, 1500L-merevett


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver