foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 03:44 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
väisasin praeguseks ametlikult maailma suurimat lemmikloomamessi 21.-24. mail, mõned põnevad uudised, mis ehk pakuvad huvi ka meie akvaristidele:

JBL on turule toonud uuenduslikud profisarja välis- ja sisefiltrid, mis peaks Eesti lettidele jõudma umbes juuni lõpuks-juuli alguseks. välifiltrite kohta asub info siin: http://jbl.de/factmanager/frame_page.ph ... +Profi+120
sisefiltrite kohta saab lugeda siit: http://jbl.de/factmanager/frame_page.ph ... Cristal+50

Tšehhi kalakasvatajate akvaariumites ujus ringi mitmeid huvitavaid liike, nt. täiesti uued kuldkala- ja teleskoobiliigid (musta-valgekirju põissilm, nn. pearliscale ehk pärlsoomusteleskoop, liblikkuldkalad ja veel palju huvitavat), pikauimelised neoonid (paracheirodon innesi spp.), igas mastis gupisid ja platysid ja muudki, millel samuti lootus Eesti turule jõuda.

sama messi raames toimus ka OFI (Ornamental Fish International) teine seminar kalade tervishoiu teemal, kus räägiti DNA Multiscan projektist, mille raames kogutakse erinevate haigustekitajate DNA-d ja mille abil on võimalik kuni 36 tunni jooksul diagnoosida juba praegu enam kui 60 erinevat kaladel leiduvat haigustekitajat, et tagada kiire ravi. esialgu jäävad seda kasutama siiski suurtöösturid, mõju tavaakvaristile on ehk niipalju, et tänu sellele projektile on võimalik välja töötada palju paremad ravimid ning ravimid ka nendele haigustekitaja vormidele, mis on olemasolevatele ravimitele resistentseks muutunud. viimane probleem ongi lähiaastatel eriti teravalt esile tõusnud.

fotosid messist saab vaadata siit: http://www.interzoo.com/en/press/ars12/ ... zoo%2b2008


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver