foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 62 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 10:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Maria siiski hetkel ei luba seda avaldada, kuna praegune haiguste artikkel on juba ajaliselt aegunud ja selles on mõned vead. lisaks sellele ei ole ma hariduselt ihtüoloog, isegi mitte veterinaar ega bioloog ja selles mõttes on küsitav, kas sellise artikli avaldamine kusagil ajakirjas ei too pärast mingisugust jama kaela. nii, et sorri :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 11:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Autor otsustab aga...kasu on sellest loost palju olnud ja kindlasti mitte ainult minule.
Aga kui niisama heietada siis...on haridus (diplomi näol) ja haritus ehk see, mis inimene tegelikult teab. Vahest juhtub, et need mõisted ei lange kokku.
Üks rühmakaaslane oli kunagi tige ja lubas oma diplomi ära süüa kui üks teine sama eriala lõpetaja inseneri tiitli saab (too tüüp oli tõesti...noh...poliitikuks ehk sobiks aga mitte elektroonikainseneriks). Kalkar muidugi sai diplomi. Haridus ja haritus...
Diplomit siiski ei söödud, kaaned olid vastikult kõvad ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 12:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mida ma tahtsin öelda, oli see, et meil on selle ala spetsialist(id) eestis olemas ja õigem oleks ehk artikli küsimustes nende poole pöörduda. oleks ju imelik, kui kuskil terviseajakirjas annab nõu koristaja või korstnapühkija, mitte arst või apteeker, isegi kui tal on head teoreetilised ja praktilised teadmised. leian, et sama kehtib antud juhul lemmikloomaajakirjas avaldatava kohta. foorumis on haiguste artikkel lihtsalt selleks, et tavainimesele oleks abi kättesaadav ja seda võib lugeda kui kaasakvaristi nõuannet, mitte kui spetsialisti kokku pandud juhendit. vabakutselisena on mul kogemused ajakirjandusega täitsa olemas (k.a. kõnealuse ajakirjaga) ja ma leian, et hea ajakirjanik peaks valima nii spetsiifilisel alal, nagu haigused, ravimid ja kemikaalid siiski sellised allikad, mis on 101% usaldusväärsed, vastasel juhul võib kannatada väljaande maine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 10:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
niisiis artikkel on lehes http://www.parnupostimees.ee/070608/art ... 086179.php

aga huvitav on see, et osaasju on välja jäetud mis olid mulle kontrollimiseks saadetud tekstis. välja on jäetud meie foorumi kohta :( kurb :(

aga noh natukene midagi.
PS pilt pole ka just kõige õnnestum :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 10:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Lugu on väga viis ! Kahju tõesti, et foorumi kohta käiv välja visati aga äkki nad pidasid seda reklaamiks.
Niipalju kui mina olen näinud, on autorile korrektuuri saadetud tekst ja reaalselt avaldatu üksjagu erinevad....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

sain kätte siis paberkandjal ajalehe ja seal oli ikkagi olemas akvarist.ee aadress ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 05:40 
Akvarist

Väike nupuke ka SL Õhtulehes http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=282625&lid=7

Igati tubli ettevõtmine! :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 06:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

ää irw sellest SLõhtulehest mai teadnudki :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tubli Lynnet!! =D>
Ja minu artikkel ilmus ajakirjas Lemmik juuni nr-s.....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2008 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

puruvana sa ka tubli :lol:
omme siis tõttan ka Lemmikut ostma. huvitav miks ma teadsin, et juunikuus on nö puhkekuu neil(see on eelnevatel aastatel nii olnud).

enda artiklis leidsin väikse vea.
krevetid on saadud tallinnast ja vähid tartust, kuid seal on vastupidi läinud :roll:

aga tublid meied :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2008 02:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

sai siis Lemmik ostetud ja puruvana sulle peab au andma. väga hea ja informatiivne artikkel ;)

TUBLI =D>

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2008 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin - vahva artikkel ju :)
=D> =D>

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2008 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

:oops: natsa ikka häbenen kua... tore, kui meeldis!
Aga ma toimetajaga kontakteerusin ja pärisin, et mida ja kas jne. artiklite osas. Näis, mis reaktsioon tuleb. Loomulikult pole ajakiri Lemmik teaduslik, seega sinna saab rohkem sellist üldist infot panna ja kogemusi ja emotsioone. Lugejaskondki on ju sel ajakirjal väga lai - lastest raukadeni. Teaduslik ja põhjalik info jäägu ikka mujale ja spetsialistidele.
Aga teavitan jooksvalt, kui teada saan midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2008 02:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uuuh, vastus tuli niii kiiresti, et ei jõudnud arvutist eemalegi minna!!! :lol:

copy/paste:
"Keegi teeb praegu lugu põhjakoristajatest, aga oleme just arutamas
sept-dets. numbrit ja sinna panin laiemaks teemaks "Algajale
akvaariumiomanikule". Pealkirja ei osanud paraku sisuga täita.
Huvitaksid nii haigused, tutvustused kui ka haruldasemad elukad, kes
kellelgi kodus elavad. Äkki on teil endal teema välja pakkuda, milles
rahvast harida?"

Niisiis, armsad akvaristid, millest me kirjutame??? Ja kes kirjutab???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 12, 2008 06:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Artikli pealkiri on selline, et alustada võiks kasvõi Ast ja Bst (et kui poest ostad akvaariumi, siis kohe, mis sellega kaasa osta, et ei peaks 10 korda käima :) k.a veetestid- need hädavajalikud) II lõik võiks näiteks katta seda teemat, et "kui kiiresti kalad sisse"
(ma ise kunagi küsisin ja väga paljud praegused algajad ju küsivad sedagi, milline fraktsioon kruusa, kust seda saab, mis akvasse veel peale kruusa panna tohib ja võiks mainida ka seda, et akvasse ei või panna "äädika all kihisema hakkavaid kive" e. lubjakive, paekivi jms.
Kui känd on kallis osta, no nad ikka ju maksavad ilusa kopika, siis kui ise minna tooma, mida võtta ja mida jätta.
Veetemperatuurist peaks juttu olema ja sellestki, millised kalad kokku ei sobi (mõttes, et üles lugeda neid nii kui nii ei jõua, aga kõige levinumad variandid on ju kuldkalad +soojaveekalad)
Artiklis võiks olla ka selline NB märkus, et kuldkalale ALLA 50 L per kala akvat osta ei tohiks (äkki õnnestub nii vähendada mullides nukraid kuldkalu?)
Või ma ei tea. Esimesed mõtted olid sellised lihtsalt.
Aijah, ja toidust nii palju, et Maria on ikka alati soovitanud kuivtoit vaheldugu kindlasti elus /või külmutet toiduga.
Foorumi aadress, kui v õimalik oleks, võiks ka märgitud olla?
4-5 kiirekasvulise taime nime võiks nimetada?
Valgustuse kestus tuleks ära mainida ja seegi, et herr vetikas on alustava akva kohta normaalne nähe.
Aahhh, ja et metall- millist metalli EI TOHI akvasse panna ja mida võib. (mina näiteks ei teadnud seda küll enne kui alles siit sain teada)
Ja seda, et kui elussöögiga sööta, siis peaks ikka kindlasti sifoonima põhja (minu akva läks näiteks ka selle nahka 1 kord- jällegi teadmatusest)
Ja mida ma veel ei teadnud, oli see, et suvel, kui õhutemp. ikka 30 C tõuseb, siis võib, olenevalt akva asukohast, ka akva temp. drastiliselt tõusta- et siis võib jääpudeleid vette panna või siis neid külmapatareisid.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 [ 62 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver