foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 03, 2007 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siis toru otsa ja selline suurem. muidu läheb see umbe. Ise leidsin oma suurele 2260 potsikule hea otsa, kui kasutasin kunagise sisefiltri švammi. Tegin ise ka sissevõtutoru ja mõnusa jämeda, et ei läheks umbe ning tõmme poleks otsas nii äkiline...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 03, 2007 06:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehk siis imiteerin selle tõmbega nagu kunagist sisefiltrit ennast- tõmme on pandud nii, et sodi koguneb ühtlaselt kogu švammi peale. Toimib nagu unelm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oma kogemusest võin öelda,et valge vatt ja svamm kipuvad liiga kiiresti sissevõtutoru ees ummistuma ning leidsin omale parema lahenduse.Õmblesin vee sissevõtutoru ette aknavõrgust koti,see hoiab ära maimude,prahi ja tigude(va väikesed) sattumise välisfiltrisse ja ei mingit ummistust.Pilt albumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 06, 2007 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise olen avastanud, et Eheim 2260 ongi veidi tõhusam, kui miskit ette koguneb. muidu tuhiseb liiga kõva hooga kohati nagu läbi. Tundub, nagu poleks filtri bakteritel aega tegutseda, kui vool on liiga kiire... Seega normaalsetes oludes (ilma elektrikatkestusteta) on selline 1x aastas suure filtri puhul üsna paras. Kuid siis olen näinud, et on kasulik mingi osa meediast välja vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 06, 2007 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Märkus vati ajutisuse kohta on õige küll. Minu filtris ta ei ummistu aga umbes nädala pärast jäävad vaid ääred nagu antcistruste näritud kurgi puhul. Švamm on vist parem mõte küll, proovin järele.
Positiivse poole pealt - peale vati kasutusele võttu ei ole filtrit enam puhastanud. Torud peaaegu et läigivad, vesi jookseb mühinal...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vatt on vist liiga tihe selle sodi jaoks, mis sinna koguneb. Selline kare švamm on väga sobilik. Ideaalne on osta mõni vahetusšvamm (mõne sisefiltri oma), mille saaks otsapidi sissevõtutorule otsa tõmmata. Sellist on ka lihtne puhastada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 10:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina siit teie lugudest lugesin ja panin ette mitte kardinast tehtud koti vaid pesukäsna otsast lõikasin tüki (see võrguline)
Kuid mulle tundub, et mul on lihtsalt filter või osad selle osad oma aja ära elanud. Viimati puhastasin teda eelmisel nädalal ja olgugi, et praegu on ees see võrk on veevool jälle aeglane.
Filter Azoo CF-1200 millele ma siin päris alguses manuaali otsisin ja ei leidnud ja ei ole leidnud ka sobivaid asendusfiltreid sinna sisse- peale keraamiliste graanulite- neid on igas poes saada. Aga seda alumist musta švammi, mille küljes valge vatiini moodi asi on- sellist leidnud ei ole. Huvitav, millise filtri oma sinna sobida võiks?

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 04:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas sama pood, kust filter ostetud, ei paku seda? ja kui ei leia, siis iseenesest on variant asendada esimene švamm ka teiste materjalidega. Selle kirjelduse põhjal, mis mingilt inglismaa lehelt välja paistis, on enamus kaasasolevatest meediatest sellised, mille asemele on võimalik leida parem alternatiiv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 04:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on kolm nn. korrust seal filtris- esimene on mingised plastmass kuubikud siis valged graanulid ja siis kõige all must ja kõva švammi meenutav kiht, mille alumine osa koosneb nagu valgest vatiinist- selle all, samas kausis olid söekotid ka.
Ma ei teagi, millise filtri omad sinna sobida võiks? Need, mis ma poes näinud olen, nagu poolikud, mitte suur neljakandiline üks tükk. :roll:
Ma ei oska paremini seletada- kui see veevool veel vähemaks jääb, tuleb ta mul uuesti lahti võtta- siis teen pilti.

ps. Ma ei ostnud seda filtrit ise vaid ma sain selle koos akvaariumiga. Manuali sellel kaasas ei olnud.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 06:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui läbivool on probleemiks, siis on võimalik esimeseks sodikorjajaks panna kas õhulisem švamm või lausa spets graanulid. Igal akvaristil on oma arvamus, mida ja kus kasutada. :) Kas sel filtril on nö korvid? Siis on võimalik panna esimeseks nn prügikorjaja keraamika, siis substraat kaks korda või viimaseks peen "vatt", et akvasse tulev vesi oleks tõesti puhas. Sellega on küll jällegi nii, et ikkagi kipub umbe minema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 08:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Muide, veevoolu kirust vähendavad ka umbes voolikud ja kraanid (välisfiltri puhul siis). Vahest isegi enam tõenäoline kui filtri enda ummistumine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jestas! Sellel on ristivastupidi- pealmine on kõige hõredam ja alumine kõige sodisem.
Neljapäev on mul akva päev :) siis võtan lahti, teen pilti.
Jah, on nende korvikestega.

:oops: substraat vabandan, aga mis see on? :oops:

Felchile - jah. Ma ostsin selle vooliku tarvis miskise korstnapühkija harja moodi asja alles nüüd, eelmine nädal ja voolikud olid seest puhtad PÄRAST puhastamist. Praegu on kohatisi laike näha.

EDIT: Kraanid? Kus need kraanid on? Muide kui ma korpuse pealt ära võtan, siis selle kaane küljes on veel miskine vidin. Mu meelest peaks see sealt ära käima (sellised klambrido n külje peal) aga ma ei saanud seda kätte sealt.
Ja netist ma juba otsisin selle filtri manuaali- ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 07, 2007 08:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu karbil on kaane peal kraanid mõlema vooliku ees. Sõltub mudelist, vahest sinu omal pole neid.
Muide, mina puhastasin voolikuid nööri otsa seotud vatiga! Seod nöörile muukviili jupi raskuseks otsa, lased läbi vooliku. Siis viili asemele vatitükk ja tõmbad tagasi. Seni on piisanud ühest puhastuskorrast per voolik.
PS. Filtri manuaali leiab tüübi järgi netist...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2007 09:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ümeramees kirjutas:
Jestas! Sellel on ristivastupidi- pealmine on kõige hõredam ja alumine kõige sodisem.

Filtritel on sõltuvalt tootjast ja mudelist veevoolu suund erinev, võib olla nii alt üles kui ülevalt alla, sellest sõltub ka mismoodi peaks kassettide sisu olema järjestatud. Filtriga kaasasolev juhend on abiks, seal on reeglina kirjas nii voolu liikumise suund kui ka see millises kassetis millist sisu kasutada. Kui filtri pead uurida siis ei tohiks olla keeruline ka ise aru saada mis suunas vesi liigub.
ümeramees kirjutas:
:oops: substraat vabandan, aga mis see on? :oops:

No see on spetsiaalne täitematerjal mis peaks olema heaks kasvupinnaseks bakteritele, selles osas kas seda ka tegelikult vaja läheb on erinevaid arvamusi. Tegelikult sõltub bakterikoloonia suurus otseselt sellest kui palju neile toitu jagub, mitte sellest kui palju neid sinna filtrisse ära võiks mahtuda. Kui akvaariumis on kõva üleasustus siis on asjal ilmselt mõte sees, eriti kui seal pole taimi ega pinnast põhjas. Samas mitmed taimeakvade pidajad on filtril kogu sisu seest välja visanud ja kasutavad filtrit sisuliselt pumbana, sellise lahenduse eeliseks on see et bakterid elutsevad valdavalt akvas ning kui ntx tekib pikem voolukatkestus siis pole filtris midagi mis läheks roiskuma, samuti pole filtri ummistumist niipea oodata.
ümeramees kirjutas:
Felchile - jah. Ma ostsin selle vooliku tarvis miskise korstnapühkija harja moodi asja alles nüüd, eelmine nädal ja voolikud olid seest puhtad PÄRAST puhastamist. Praegu on kohatisi laike näha.

See hari on ka kõige mõistlikum puhastusvahend. Ainult et ta peab olema vooliku jaoks sobivas suuruses, nii nagu on kasutusel erineva läbimõõduga voolikuid on ka erineva suurusega harju.
ümeramees kirjutas:
EDIT: Kraanid? Kus need kraanid on? Muide kui ma korpuse pealt ära võtan, siis selle kaane küljes on veel miskine vidin. Mu meelest peaks see sealt ära käima (sellised klambrido n külje peal) aga ma ei saanud seda kätte sealt.

Enamasti on filtritel kraanid seal kus voolikud filtri külge lähevad. Vähemalt minu Resun-il on kraanid esimeseks asjaks mis ummistub.
ümeramees kirjutas:
Ja netist ma juba otsisin selle filtri manuaali- ei ole.

Kas filtriga tõesti kaasas ei olnud? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2007 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein, küll sa oled vahva!!! Viitsisid nii pikalt seletada :)
Ei, ei olnud kaasas. Ja ma ei tulnud selle peale, et müüjalt seda küsida ka.
Tegin eile lausa uue teema, sest ei suuda mina netist tõesti selle filtri manuaali leida. Ühe inglise keelse saidi leidsin, kuid seal vaid müüakse seda filtrit ja "read manual" kohta seal ei olnud kahjuks. (lingid minu eilses teemas)
Täna hommikul igal juhul on mu filter küll "viimase veerandi" peal tööl- vesi ei tule peaaegu üldse enam läbi.
Käsin poes- ostsin uued graanulid ja uue švammi kuid kahjuks ei ole neil sellist suurust pakkuda, mis minu filtrisse läheks. Soovitati minna Tartu maantee poodi- käisin seal ka- ikka ainult Juweli omad ja needki enam vähem pool sellest suurusest, mis mul tarvis oleks.

Üles
 [ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver