ümeramees kirjutas:
Jestas! Sellel on ristivastupidi- pealmine on kõige hõredam ja alumine kõige sodisem.
Filtritel on sõltuvalt tootjast ja mudelist veevoolu suund erinev, võib olla nii alt üles kui ülevalt alla, sellest sõltub ka mismoodi peaks kassettide sisu olema järjestatud. Filtriga kaasasolev juhend on abiks, seal on reeglina kirjas nii voolu liikumise suund kui ka see millises kassetis millist sisu kasutada. Kui filtri pead uurida siis ei tohiks olla keeruline ka ise aru saada mis suunas vesi liigub.
ümeramees kirjutas:
substraat vabandan, aga mis see on?
No see on spetsiaalne täitematerjal mis peaks olema heaks kasvupinnaseks bakteritele, selles osas kas seda ka tegelikult vaja läheb on erinevaid arvamusi. Tegelikult sõltub bakterikoloonia suurus otseselt sellest kui palju neile toitu jagub, mitte sellest kui palju neid sinna filtrisse ära võiks mahtuda. Kui akvaariumis on kõva üleasustus siis on asjal ilmselt mõte sees, eriti kui seal pole taimi ega pinnast põhjas. Samas mitmed taimeakvade pidajad on filtril kogu sisu seest välja visanud ja kasutavad filtrit sisuliselt pumbana, sellise lahenduse eeliseks on see et bakterid elutsevad valdavalt akvas ning kui ntx tekib pikem voolukatkestus siis pole filtris midagi mis läheks roiskuma, samuti pole filtri ummistumist niipea oodata.
ümeramees kirjutas:
Felchile - jah. Ma ostsin selle vooliku tarvis miskise korstnapühkija harja moodi asja alles nüüd, eelmine nädal ja voolikud olid seest puhtad PÄRAST puhastamist. Praegu on kohatisi laike näha.
See hari on ka kõige mõistlikum puhastusvahend. Ainult et ta peab olema vooliku jaoks sobivas suuruses, nii nagu on kasutusel erineva läbimõõduga voolikuid on ka erineva suurusega harju.
ümeramees kirjutas:
EDIT: Kraanid? Kus need kraanid on? Muide kui ma korpuse pealt ära võtan, siis selle kaane küljes on veel miskine vidin. Mu meelest peaks see sealt ära käima (sellised klambrido n külje peal) aga ma ei saanud seda kätte sealt.
Enamasti on filtritel kraanid seal kus voolikud filtri külge lähevad. Vähemalt minu Resun-il on kraanid esimeseks asjaks mis ummistub.
ümeramees kirjutas:
Ja netist ma juba otsisin selle filtri manuaali- ei ole.
Kas filtriga tõesti kaasas ei olnud?