foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 01:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Naised foorumis :oops: .... Mida head sellise aparaadiga saavutama peaks? Kas tõesti eemaldab veest vetikat kah? Ja kuhu see pannakse ? Ja kas uhab kogu aeg töötada või ainult vetika ja haiguspuhangute ajal?Mitte, et ma kohe seda ostma lendaks aga niisama huvitaks teada, järsku oluline asi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 07:02 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ei ole küll naine, aga vastata võin. UV filter on mõeldud mikroorganismide ja parasiitide hävitamiseks(ultraviolet lampe kasutatakse ka haiglates ruumide desinfitseerimiseks, valgus sinine). Pead teadma, milleks sul teda vaja on, sest sellest sõltub lambi võimsuse valik. Ühendatakse filtrivoolikute vahele, nii et vesi sealt läbi läheks. Ei pea kogu aeg "uhama". Võib kasutada vastavalt vajadusele. Veel saad lugeda siit lingilt.

http://www.drsfostersmith.com/pic/artic ... 23&aid=440

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 09:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

"Naised foorumis " tähendas mind ennast = võhik tehnika alal. Tore et just mehed sel teemal vastavad. Ja saan aru, et see vidin kõlbab välisfiltri puhul ainult vist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 09:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Võimalik, et UV-sterilisaatorit annaks ka kuidagi teisiti üles sättida kui välisfiltri külge. Aga...pead arvestama sellega, et ta tapab baktereid ilma valikuta. Ka kasulikke. Seega ei peaks teda mitte igaks juhuks kasutama, ammugi mitte pidevalt või tihti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu teada ei eksisteeri akvaristikas vees mingeid kasulikke baktereid.

nitrifikatsioonitsüklis kaasalöövad bakterid elavad kõik pindadele kinnitunult, olgu kasvulavaks siis filtrimeedia, põhjakruus või kivid.

seega jäävad nö "kasulikud" bakterid uv-filtrist puutumata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 10:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Vabandust, et segadust tekitan aga sellist väidet olen kuulnud. Kui nüüd järgi mõtlema hakata siis kas mitte pole nii, et nimetet bakterid pesitsevad põhiliselt filtris (võin eksida!)? kui nii on ja kui UV-kiirgur on ühendet nt. filtri voolikute vahele, tapetakse baktereid pidevalt. kui samadel tingimustel töötab UV-allikas pikka aega, kas pole mõeldav, et mingil hetkel on baketrikooslus välja surnud või lihtsalt liiga väike ja haihtub?
Võimalik, et arutlen valesti... :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 11:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma loodan, et saan su teooriale varsti vastuse anda :)

nimelt on plaan uv-filter lähemas tulevikus soetada.

terv,
r.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 14, 2007 11:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
rene kirjutas:
minu teada ei eksisteeri akvaristikas vees mingeid kasulikke baktereid.
nitrifikatsioonitsüklis kaasalöövad bakterid elavad kõik pindadele kinnitunult, olgu kasvulavaks siis filtrimeedia, põhjakruus või kivid.
seega jäävad nö "kasulikud" bakterid uv-filtrist puutumata.

Päris nii see siiski pole. Minu teada on ka UV filtrite manualis kirjutatud et akva sissetöötamisel teda kasutada ei maksa - kasulikud bakterid nimelt enne filtrisse kolimist kipuvad ikka akvas paljunema ning siis veega liiguvad filtrisse, kui UV filter vahel siis pole raske mõista et nad ei jõua kunagi elusalt pärale. Kui kasulikud bakterid juba filtris siis jah probleemi pole, ehkki ega üldjuhul akvas nagu ka tavaelus steriilset olukorda pole - ning pole sugugi kindel et seda tasub tahtagi. Aga see juba maitseasi, minu poolest kes tahab nühkigu aga end SafeGuard seebiga ja desinfitseerigu kõike mis võimalik, ise ma seda õigeks ei pea.
Akvas on veel mitmeid variante mismoodi bakterid võivad hukka saada või siis filtrist välja kolida, seejärel tekib aga sama olukord mis akva sissetöötamisel. Olen ise korduvalt näinud kuidas bakterid filtrist akvasse on kolinud kui filtrisse roninud teod selle ära on suutnud ummistada. Tõenäöliselt on enamus akvariste mingil hetkel bakteritest tingitud hägu vees näinud, iseasi kas see kohe selge on et bakteritega tegu.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver