foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juwel Rio 180
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 04:22 
Akvarist

Siin siis esimest korda. Tere ja head uut aastat!
Olin selle akvaariumi koos aluskapiga enale juba välja valinud, kui otsustasin enne ostmist siia foorumisse pilgu heita. Piisavalt palju neg. kommentaar Juweli kohta, pani mind otsuses kahtlema. ma pole nii proff et suudaksin ise akva kokku panna, isegi soovitus lisalampe juurde panna on mulle keeruline teema. Hetkel on mul väike 25 akva, kus vaid veefilter ja 25v pirn valgustuseks, gupid ja põhjakoristajad paljunevad mis kole, ka elustaimed sees.
Niisiis, mida teha.... kas osta see akvaariium või mitte. Tahaksin ka edaspidi elustaimi akvas kasvatada. Elan Tallinnast kaugel, ehk peaksin korra pealinna põrutama ja mõnest suuremast kalapoest läbi astuma ja nõu küsima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

valguse kohapealt saab rio180`le osta juurde peale teise samasuguse valgusarmatuuri, mul 2 armatuuri ja valgust on 4x30w , taimed kasvavad korralikult, isegi muruga pole probleeme.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 06:37 
Akvarist

Tõenäoliselt on see suhteliselt kindel ost. Kui vaja, saad tõepoolest hiljem kaane alla lampe lisaks panna (või lasta seda kellelgi tasu või tänu eest teha), samuti võib tellida suisa uue kaane. Akvaariumi kui kasti kohta ei saa küll midagi halba ütelda.
Kaasas olev lisavarustus võiks piisav olla, rohkete taimede korral ka sisefilter. Selle filtri kasutamine või mittekasutamine on vist rohkem maitse/ilu küsimus. Isiklikult eelistaksin kanisterfiltrit.

Viimati muutis Tonisee, Neljapäev Jaan 04, 2007 07:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 06:38 
Akvarist

Kaasatulnud filter on minuarvates kehv ning valgustuse reflektorid tuleb eraldi lisaks osta. Ilma reflektoriteta ei soovita kasutada. Lambipirnid ei ole samuti komplektis ja soodsam on need osta mõnelt valgustite maaletoojalt (Effex, Megaluumen, SLO). Mulle (kaladele) sobis 2x30W küll, aga kui vajadused on suuremad, siis saab valgustust lisada. Filtriks soovitan kanisterfiltrit.

Akvaarium ise on kena ja omab isetehtuga võrreldes mõningaid konstruktsioonilisi eeliseid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

minulgi sama klaaskast ja kasutusel olnud aasta. probleeme pole olnud ja kui suurus Sulle sobib, siis ei näe ma küll põhjust kahelda!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 04, 2007 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

minulgi sama klaaskast ja kasutusel olnud aasta. probleeme pole olnud ja kui suurus Sulle sobib, siis ei näe ma küll põhjust kahelda!

Üles
 Teema pealkiri: Juwel Rio180
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 12:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Kui see on uus ja täiskomplektne, siis osta julgesti. Valgustorusid saad hiljem juurde panna, kui hakkad nõudlikumaid taimi kasvatama. Algul on ju taimed alles väiksemad ja valgust saavad nad küll. Kui tahad asjalikku nõu, siis Tallinnas Lauteri poe akvaristilt saad seda kindlasti. Ostsin ise sealt 240l-se ja olen rahul. Nii 180l kui ka 240l-sele saab edaspidi osta lisavalguse, mis on kohe komplektne ja midagi ei pea ise ehitama. Mul jäi ainult ühest soojenduspulgast väheks, panin ühe vana lisaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 01:45 
Akvarist

tänud vastuste eest, nüüd tunne kohe palju kindlam!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsiksin siinjuures devi käest ja teisteltki, et miks see kaasaantav filter kehv on ja mis oluline vahe sellel kanistriga siis on (eriti kui põhiliseks hooldajaks naiterahvas kes erilisi süsteeme endale kappi ja kapiotsa ei tahaks teha :shock: ). Kumba muidu lihtsam puhastada on. Kavas oleks endal ka sarnane akva osta ja pidada rohkem taimi väikeste kaladega....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 04:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

:oops: ise küsin ise vastan ja vahepeal leidsingi otsingust ikka oma küsimusele juba vastusedki...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 04:35 
Akvarist

annamaria kirjutas:
Küsiksin siinjuures devi käest ja teisteltki, et miks see kaasaantav filter kehv on ja mis oluline vahe sellel kanistriga siis on (eriti kui põhiliseks hooldajaks naiterahvas kes erilisi süsteeme endale kappi ja kapiotsa ei tahaks teha :shock: ). Kumba muidu lihtsam puhastada on. Kavas oleks endal ka sarnane akva osta ja pidada rohkem taimi väikeste kaladega....

Esiteks on see filter silikooniga seina küljes kinni. OK, selle saab lahti kangutada. Halb on see seetõttu, et ajapikku läheb filtri ja klaasi vahele mingit sodi. OK, see pole hull. Samas see filter on liimitud paremasse taganurka, aga võib olla mõnel on tarvis seda kasutada vasakul taga või hoopis ees nurgas? Seega kiskuda filter silikoonist lahti, kuid klaasi ja filtri vahele hakkab ikkagi sodi kogunema.

Teiseks on selle filtri puhastamine halvasti teostatav. Nimelt kui on soov saastased shvammid välja võtta, siis lendub sodi mööda akvaariumit laiali. Selle vastu aitaks, kui oleks selleks hetkeks võimalik filtri külgedel olevad pilud ajutiselt sulgeda. Suurema käega inimesel võib ola ka tülikas neid shamme välja võtta. Samuti võib olla tülikas filtri kallal askeldada, kui akvaarium on paremas toa nurgas -- tuleb üle akvaariumi upitada.

Kolmandaks on väga tülikas, kui mõni kala juhtub kuidagi sellesse filtrisse sattuma. Ok, mingi kaas on peal, mis suuremad kalad kinni peab, aga kalapojad ja teod voorivad sisse-välja, jäävad lõpuks filtrisse või satuvad isegi tiivikusse. Kui peal kaant ei ole, siis ronivad sinna ka ancistrused või hüppavad eluspoegijad. Ma ei tea, kuidas nad aru saavad, et üle veest välja ulatuva serva saab sinna minna.

Neljandaks oli vanemal generatsioonil pump minuarvates kehva konstruktsiooniga. Uuem on vist veidi teistsugune, aga ma pole lähemalt uurinud. Ma praegu täpsemalt ei seletaks. Vanemal versioonil oli power head socket ehk pumba kummist pesa selline, et muutus ajapikku kõvaks ning tõmbus kokku. See tuli välja vahetada, et pump korralikult pessa sobiks.

Viiendaks jääb pump kuivale, kui akvaariumi veetase langeb alla teatud piiri ning pumb võtab õhku sisse.

Kuuendaks pump tekitas tugevaid elektromagneetilisi häireid -- teiselpool seina oli raadio kuulamine häiritud.

Seitsmendaks on veesamba ristlõige filtrimaterjali jaoks liiga väike. Kanisterfiltril on see sobilikum.

Kaheksandaks on erinevate filtrimaterjalide kasutamine raskendatud, kuna pole erinevaid kambreid vaid tuleb laduda kihte.

Üheksandaks puuduseks on see, et kui filter on umbes või veevool väike, siis soojendaja, mis asub filtris, ei saa nii efektiivselt akvaariumi vett soojendada.

Kümnendaks tundus mulle, et ajapikku jäi pump nõrgemaks ja üsna kehvaks ning lärmakaks. Paljud on vahetanud selle originaalpumba kohe võimsama vastu ja õieti tegid, kuigi rahalises mõttes oleks olnud mõttekam soetada hoopis kanisterfilter.

Võib olla praegustel Juwel Compact filtritel on need vead kõrvaldatud, sest vahepeal on palju vett merre voolanud -- mina ostsin oma akvaariumi aastaid tagasi.

Kanisterfiltrite eelistest võib lugeda mõnest teisest teemast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2007 04:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

suured tänud , asi jälle selgem

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 06, 2007 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina seda filtrit nii maha ka ei teeks kuna kasutan 120l juures orginaali juba üle aasta. Filter on ka minul lahti võetud kasti paremast nurgast ja asetatud vasakusse nurka. Mina tõstan filtripuhastamiseks kogu selle musta topsi korraga veest välja nii ei lähe sodi mööda kasti laiali. Kalu ei ole sattunud filtrisse kuna filtrikasti serv on klaasservaga ühe kõrgusel. Ja omast kogemusest võin öelda, et olen leidnu ka kalu kanister filtritest. Minul mängib raadio akva lähedal ja ei ole viga midagi. Minul on filter olnud puhastamata ka kaks nätalat aga ei ole umbe läind ja kui jätta üks kõik milline filter puhastamata lähevad ka teised umbe. Muidugi on igal filtril omad eelised ja puudused. Kanisterfiltrite üks puudus on minu arust voolikute puhastamine. Kiituseks võib jälle palju õelda. Tean akva pidajaid kes on ostnud kanisterfiltri just selle pärast, et ei pea nii tihti puhastama.Lõpetuseks tahaks öelda,et algul võib orginaali kasutada küll ja ajapikku kui kogemus on suurem võib selle filtri vahetada millegi muu vastu.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver