annamaria kirjutas:
Küsiksin siinjuures devi käest ja teisteltki, et miks see kaasaantav filter kehv on ja mis oluline vahe sellel kanistriga siis on (eriti kui põhiliseks hooldajaks naiterahvas kes erilisi süsteeme endale kappi ja kapiotsa ei tahaks teha
). Kumba muidu lihtsam puhastada on. Kavas oleks endal ka sarnane akva osta ja pidada rohkem taimi väikeste kaladega....
Esiteks on see filter silikooniga seina küljes kinni. OK, selle saab lahti kangutada. Halb on see seetõttu, et ajapikku läheb filtri ja klaasi vahele mingit sodi. OK, see pole hull. Samas see filter on liimitud paremasse taganurka, aga võib olla mõnel on tarvis seda kasutada vasakul taga või hoopis ees nurgas? Seega kiskuda filter silikoonist lahti, kuid klaasi ja filtri vahele hakkab ikkagi sodi kogunema.
Teiseks on selle filtri puhastamine halvasti teostatav. Nimelt kui on soov saastased shvammid välja võtta, siis lendub sodi mööda akvaariumit laiali. Selle vastu aitaks, kui oleks selleks hetkeks võimalik filtri külgedel olevad pilud ajutiselt sulgeda. Suurema käega inimesel võib ola ka tülikas neid shamme välja võtta. Samuti võib olla tülikas filtri kallal askeldada, kui akvaarium on paremas toa nurgas -- tuleb üle akvaariumi upitada.
Kolmandaks on väga tülikas, kui mõni kala juhtub kuidagi sellesse filtrisse sattuma. Ok, mingi kaas on peal, mis suuremad kalad kinni peab, aga kalapojad ja teod voorivad sisse-välja, jäävad lõpuks filtrisse või satuvad isegi tiivikusse. Kui peal kaant ei ole, siis ronivad sinna ka ancistrused või hüppavad eluspoegijad. Ma ei tea, kuidas nad aru saavad, et üle veest välja ulatuva serva saab sinna minna.
Neljandaks oli vanemal generatsioonil pump minuarvates kehva konstruktsiooniga. Uuem on vist veidi teistsugune, aga ma pole lähemalt uurinud. Ma praegu täpsemalt ei seletaks. Vanemal versioonil oli power head socket ehk pumba kummist pesa selline, et muutus ajapikku kõvaks ning tõmbus kokku. See tuli välja vahetada, et pump korralikult pessa sobiks.
Viiendaks jääb pump kuivale, kui akvaariumi veetase langeb alla teatud piiri ning pumb võtab õhku sisse.
Kuuendaks pump tekitas tugevaid elektromagneetilisi häireid -- teiselpool seina oli raadio kuulamine häiritud.
Seitsmendaks on veesamba ristlõige filtrimaterjali jaoks liiga väike. Kanisterfiltril on see sobilikum.
Kaheksandaks on erinevate filtrimaterjalide kasutamine raskendatud, kuna pole erinevaid kambreid vaid tuleb laduda kihte.
Üheksandaks puuduseks on see, et kui filter on umbes või veevool väike, siis soojendaja, mis asub filtris, ei saa nii efektiivselt akvaariumi vett soojendada.
Kümnendaks tundus mulle, et ajapikku jäi pump nõrgemaks ja üsna kehvaks ning lärmakaks. Paljud on vahetanud selle originaalpumba kohe võimsama vastu ja õieti tegid, kuigi rahalises mõttes oleks olnud mõttekam soetada hoopis kanisterfilter.
Võib olla praegustel Juwel Compact filtritel on need vead kõrvaldatud, sest vahepeal on palju vett merre voolanud -- mina ostsin oma akvaariumi aastaid tagasi.
Kanisterfiltrite eelistest võib lugeda mõnest teisest teemast.