foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: UV filter
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 18, 2006 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kauplusest soovitati kindlasti osta varem või hiljem UV filter, mis ühendatakse kanisterfiltri väljvoolu vooliku vahele. Vesi pidi selgeks minema ja haiguseid ka vähem. Kas kellelgi on kogemusi selle filtri kasutamises? Kas see filter on kogu aeg töös? Kui võimas filter osta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 19, 2006 07:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei ole see UV nii hädavajalik asi mitte. Kuid ega ta paha ka ei tee.Ise olen paar aastat ilma sellise riistapuuta läbi saanud kuid plaanin seda siiski soetada millaski. Filter peab olema Discuste jaoks ikka vinge. Sina oma 700-ele ma arvan et pead neid vähemalt kaks muretsema. Kuue kordne veevahetus oleks ehk miinimum kui pole just aut.veevahetust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 19, 2006 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Automaatest veevahetust küll pole, kuigi nagu aru saan kiidedakse. Pole isegi veel süvenud sellesse. Arvad, et kaks, see oleks küll päris suur väljaminek, seda enam, et tapab ehk kõik mis liigub? Diskused proovin igal juhul ära, kuigi usku nende pikemale pidamisele hakkab järjest vähem järgi jääma. Olen ju täielik algaja ka, kuigi nüüd mul juba 2 akvat,
kuldkalast 5L purgis hakaks nii kahju, et ostsin talle 54L koos filtriga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 19, 2006 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

...ja veel, kuidas sul Diskused ja Neeonkalad koos elavad, mis temperatuur on? Mul surid kõik 30 kardinali maha peale 2-päeavast norm. elu, 50 neoonkalast on praegu alles 40-45. Keerasin temp. maha 28 pealt 25 peale, kuid söövad kuidagi vähe, alles väiksed ka muidugi.
On neid edaspidi mõtet koos pidada? Mul akva alles 6 nädalat olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 19, 2006 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii kaua kuniks Discused kenasti söödetud ei juhtu neoonidega midagi.Aga väga näljane Discus pistab Neoonid nahka niginiuhti. Mul läks 20 neooni lõunaks tänu hetkelisele laiskusele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 19, 2006 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkeline laiskus, päev või rohkem? Kas Diskused on hea isuga, minul siiamaani igatahes probléem, et kapid kalatoite täis, kuid peale kuldkala, kes üksinduses hetkel veel elab, pole kellegi eriti head söögiisu märgata, nagu näiteks mulle poes demotaksem kuidas kalad söögi jäerele sööstavad:( Mis sa sest UV lambist ikka arvad, peaks ikka muretsema või, diskuste jaoks juba või. Kas diskused tuleks kõik korraga osta või paaride kaupa? Olen kuulnud, et teiste diskuste lisamisel, jäävad kõik kuidagi haigeks või nõrgaks ja toibumine võtab aega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 20, 2006 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

UV filter tapab kõik bakterid, mis temast läbivoolanud vees leidub.

UV filtri võib ühendada ka eraldi pumpa kasutades, st ei pea ilmtingimata kanistri külge seda panema.

r.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 03:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Boatman kirjutas:
Kas Diskused on hea isuga, minul siiamaani igatahes probléem, et kapid kalatoite täis .
Millega toidad? Kuivtoitu nad eriti ei taha jah. Ikka külmutatud toit see lemmik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 03:52 
Akvarist

rene kirjutas:
UV filter tapab kõik bakterid, mis temast läbivoolanud vees leidub.

UV filtri võib ühendada ka eraldi pumpa kasutades, st ei pea ilmtingimata kanistri külge seda panema.

r.

UV filter ei tapa kõiki baktereid, mis filtrit läbivad. Oluline märkus on, et ta tapab bakterid, vetikad jne, mis on olnud selle UV mõju all piisavalt kaua. See tähendab, et tuleb jälgida vee voolukiirust ja see vesi peab olema sodist puhas. NB! UV-lampi tuleb vahetada.

Ma ei soovita seda mageveeakvaariumis pidevalt kasutada. Akvapoed võivad seda kasutada, et hoida haigusi kontrolli all, aga sellises steriilses vees pikalt elanud kalad on pärast 'õrnemad'.

UV filtrite kohta on siin foorumis juba küll kirjutatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 04:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

UV-filter mõeldud ikka selleks,et asendada looduslikes veekogudes olevat loomulikku päikesepoolt tekkivat uv-kiirgust. Loomulikult tuleb seda kasutada mõistlikult. Ka solaarium tapab kui end sinna unustada...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

UV filter mõeldud ikka selleks et tappa kõik elav temast läbivoolanud vees.

tegu on sterilisaatoriga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

rene kirjutas:
UV filter mõeldud ikka selleks et tappa kõik elav temast läbivoolanud vees.

tegu on sterilisaatoriga
Nii see asi ikka päris ei ole. UV seade ikka valitakse vastava võimsusega olenevalt akvaariumist ja pumba võimsusest. Et totaalselt tappa on ka hulka odavamaid ja tõhusamaid meetodeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiire google - A UV Sterilizer (UltraViolet) is used to cleanse the water by killing bacteria, parasites and other microorganisms.

mille üle siin vaielda :)

r.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 10:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Renel kipub õigus olema, UV kiirgus ei vali keda tappa - seepärast ka sissetöötavas akvas ei soovitata kasutada et UV lamp takistab kasulike bakterite sisseseadmist. Pahupoolel on veel see et UV lampi ei tohi kasutada ravikuuri ajal kuna selle mõjul võib mitte ainult ravimite toime kaduda vaid võib lausa üht-teist halba juhtuda. Ka taimeakva puhul on UV lamp vastunäidustatud kuna ntx kelaaditud ühendid kipuvad UV kiirguse toimel lagunema - paraku rauda saab taimedele vaid kelaaditud kujul sokutada.
Devi mainis juba seda et vee voolukiirus on kasutamisel oluline nii et ostmisel peab seda silmas pidama. Ehk siis selles osas olen Uaruga nõus et UV riistapuu võimsus valitakse sõltuvalt akva suurusest ja pumba võimsusest kuid eesmärgiks pole mitte vältida kellegi kasuliku tapmist vaid hoolitsetakse et kõik mikroorganismid saaks maha notitud, olen lugenud soovitusi 1W 20-25 liitri vee kohta (meremeestel ca 1 W 15 liitri kohta) ning pumba läbivool võtta pool tootja poolt soovitatust. Samuti peab arvestama et UV toru tööiga pole teabmis pikk, tööea ületanud UV torust enam tolku pole - neid peab vahetama vastavalt tootja ettekirjutusele (tööiga varieerub erinevatel UV torudel omajagu), toru hind on aga päris suur osa lambi hinnast.
Suures osas on UV lambi kasutamine aga usu küsimus, mõned loevad teda väga heaks ja mõned mõttetuks. Paistab et discuste pidajate hulgas on nad levinud, ju selleks on siis põhjust. Pole muidugi välistatud et kodanikel kes ostavad discusi on lihtsalt raha lihtsalt vabamalt käes ning sestap ostetakse selliseid vidinaid. :) Arvan et enamasti UV lambi järgi siiski vajadust pole.

Viimati muutis Rein, Pühapäev Jaan 07, 2007 11:03, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 10:52 
Akvarist

Enda Discuste pidamisel küll UV-lambi järgi vajadust ei tunne.Vee parameetrite jaoks RO abiks.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver