eheimil on kalduvusi olla oma välisfiltrite suutlikuses natuke liiga positiivne...
Tuleks filtrit valida mitte soovitusliku akva suuruse järgi mis filtril kirjas vaid ikka pumpamise kiiruse järgi. 180l akval peaks see olema kindlasti üle 600l/h , juhul kui on mõned "räpakamad" kalad, nt cichlidid, peab olema ikka üle 1000l/h või veel enam või siis välisfilter mingi 600l/h ++ ja powerhead akvas sees. Muidu ei vea hästi välja. Kuid isegi kõige väiksema kalade jt. elukate hulgaga ei ostaks filtrit mille läbipumpamisvõime on alla 3x akva maht tunnis kuna akva kaugemas nurgas jääb muidu lihtsalt solk põhja.
Targa näoga, kui alustasin aprillis, ostsin eheim 2212, mis olla väga kiidetud sisefilter. Et ma pidasin cichliide olin juba juunikuuks suure hulga vetikatega puntis
. Kaklesin endaga ja ostsin juurde veel kanisterfiltri ja powerheadi... nüüd liigub vesi akvas päris parajalt, kuid ma ei usu et sedagi oleks nüüd liiga palju..
Parem olgu jõudu rohkem kui vähem, piirata on alati kergem kui juurde nuputada nagu keegi siin kunagi targalt ütles