foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Klaasi paksuse valik
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 07:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere

Käisin uurimas klaaside hindu ja tekkisid mõned küsimused

Nii oleks soov kasutada tavalist aknaklaasi kas siis 4mm või 6mm oli ka pkkud 8mm klaas kuid selle jätsin valikut välja

tahaks siis teda et kuidas see 6mm klaasi vastu peab.
näiteks 35x60 cm või siis natike pikem detail!kas paiduma ei hakka? ja kas akva silikon peab teda ilusti kinni või on vaja nurgatugesi või nurgikuid?

tänan

Üles
 Teema pealkiri: Re: Klaasi paksuse valik
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Raiko112 kirjutas:
Tere

Käisin uurimas klaaside hindu ja tekkisid mõned küsimused

Nii oleks soov kasutada tavalist aknaklaasi kas siis 4mm või 6mm oli ka pkkud 8mm klaas kuid selle jätsin valikut välja

tahaks siis teda et kuidas see 6mm klaasi vastu peab.
näiteks 35x60 cm või siis natike pikem detail!kas paiduma ei hakka? ja kas akva silikon peab teda ilusti kinni või on vaja nurgatugesi või nurgikuid?

tänan

sul sellel akvaariumimõõdul üks suurus puudu, mitme liitrist sa teha tahad?

minul on lamineeritud 1 ja 1,2 cm klaasist akvaarium suurus 55x55x170 ja on ka näha väikest kumerust, muidugi ilma tugevdus ribadeta ei saaks sellise suurema puhul

aga kui tõesti ainult 60cm pikk akvaarium siis 6mm peaks küll olema ..võib tegelikult õhemgi olla
vaata näiteks juwel akvaariumit .. rekord 96L näiteks ... see peaks olema 4mm klaasist ja isegi mingeid tugevdus ribasi pole ja mina küll ei märganud mingit suurt painet ülevalt

siin ju hea õpetus /article_view. ... fldAuto=14
sina ei pea mingeid raame ega nurki või mis iganes panema .. lased klaasile väiksed mummud külge..ootad kuni kuiv ja siis silikoon külge ja kokku liimida, nu hiljem või väikse silikooni riba sisse liitekohtadesse lasta aga väikeste akvade puhul küll pole tegelikult vaja..kuid ära nii küll pane nagu sul sellel väiksel pandud :)

siin mõned pildid minu projektist
http://www.fotod.ee/roomlane/2/
pingutasin ka oma esimese akvaariumi kohta silikooniga üle :D

soojendus Tetratec HT300 W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

selge :D jah see silikoni mägi mis mul hetkel on, see on jah,suure hirmuga tehtnud et äkki tuleb kuskilt läbi.Ju sai silikoni tugevust "kergelt" alahinnatud. 8)

Mõõtudeks mõtlesin isiklikult niimodi tegelikult
kõrgus x sügavus x laius
1) 35x40x60 see siis 84l
2) 30x40x70 see siis ka 84l

Mõnesmõttes meeldiks madalam rohkem,kuid arvatavasti ei kujuta ma endale hetkel seda vaatepeilti vast ette.Kõrgem akva on ju ka ilus tegelt?
Ja siis võiks tegelikult hoopis olla 35x40x70=98l või suurem...

Tegelikult kui nüüd mõtlema hakkata hetkel on mul akva 25x30x50 ja kui panna klaasi peale sirge asi ja kõigutada siis paine puudub täielikult ja hetkel on siis tegu 4mm klaasiga siis suuremale akvale 6mm klaas ja peenikesed nurgikud ja väga bueno! Või vinkleid mitte panna? Ma ei mõtle ülemisele äärele vaid nurkadele? Või mis te arvate?

See vee külgsurve ei tohiks ju tegelikult nii suur olla? Või on?
Samas vaadata 98l pole ju tegelikult teab mis suur akvaarium siis 300l jne. (no neil muidugi teist tüüpi klaas) ilusti püsivad koos.

Aga see Juwel akvaarium mis te mainisite kas seal lamineeritud klaas või tava "akna" klaas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 03:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõrge akvaarium annam hoopis testsuguse pildi --- üldmulje jätab, et tegu suurema akvaariumiga
mul üks isetehtud 110L ka ja sellel pole miskeid tugevdusribasi ja silikooni on ka ainult klaasi paksuse jagu ... mõõte ei oska üelda kuid on suht kõrge tehtud
juweli puhul tegu tavalise klaasiga ja ka puuduvad igasugused tugevdusribad, klaas ise tundub väikse tooniga...tumedam kui tavaline klaas..kuid see võib ka lihtsalt mulle tunduda
ma arvan sinna 100L kanti teed siis pole vajalik tugevdusribad ...

ja kui tegama hakkata siis mida suurem seda odavam on teha .. muidugi kui ruumi on
mul ruumi oli ja akvaariumi klaas ja silikoon läks maksma ca 1000.- + järgi käimine...muidugi arvestama peab ka muude suuremate väljaminekutega :) --- filter ... hea valgustus ... ja väikse elektriarve tõus kuus

jõudu ja jäksu ehitamises ... kui veel mingeid küsimusi tekib siis vastan meeleldi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

KyBer kirjutas:
kõrge akvaarium annam hoopis testsuguse pildi --- üldmulje jätab, et tegu suurema akvaariumiga
mul üks isetehtud 110L ka ja sellel pole miskeid tugevdusribasi ja silikooni on ka ainult klaasi paksuse jagu ... mõõte ei oska üelda kuid on suht kõrge tehtud
juweli puhul tegu tavalise klaasiga ja ka puuduvad igasugused tugevdusribad, klaas ise tundub väikse tooniga...tumedam kui tavaline klaas..kuid see võib ka lihtsalt mulle tunduda
ma arvan sinna 100L kanti teed siis pole vajalik tugevdusribad ...

ja kui tegama hakkata siis mida suurem seda odavam on teha .. muidugi kui ruumi on
mul ruumi oli ja akvaariumi klaas ja silikoon läks maksma ca 1000.- + järgi käimine...muidugi arvestama peab ka muude suuremate väljaminekutega :) --- filter ... hea valgustus ... ja väikse elektriarve tõus kuus

jõudu ja jäksu ehitamises ... kui veel mingeid küsimusi tekib siis vastan meeleldi

nii selge siis selle tugevuse koha pealt sain targemaks! :)
sellele ma sain pihta jah et mdia suurem seda odavam,aga jah mul on ruum piiratud koguses.

Eks ma selle kaane ehitamise ka valgusega pean veel vast siia sinu või kellegi poole põõrduma hetkel on mul kaan ja valgustus eraldi(see üldse hull süsteem 8) )
Ja peab veel poode uurima kuna siin "suurlinnas" valgas ju ei leidu enamus asju mida tarvis.

Aga egas midagi eks varsti hakkab pihta! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

juwel kasutab karastatud klaasi,saab kasutada õhemat klaasi ja vastupidavus suurem survele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 08:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvamees kirjutas:
juwel kasutab karastatud klaasi,saab kasutada õhemat klaasi ja vastupidavus suurem survele.

Kindel?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Raiko112 kirjutas:
akvamees kirjutas:

Kindel?

ma arvan akvamees teab millest räägib - ta akvaariumite valmistaja 8)
ta võiks mingi "kümme nippi akvaariumi tegemiseks" teema teha :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

KyBer kirjutas:
Raiko112 kirjutas:
akvamees kirjutas:

Kindel?

ma arvan akvamees teab millest räägib - ta akvaariumite valmistaja 8)
ta võiks mingi "kümme nippi akvaariumi tegemiseks" teema teha :D

ok my bad :wink:

pole ammu foorumit külastanud lihtsalt.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver