foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 15, 2006 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vajan väga akvale kaant valgustusega. Kaanematerjaliga olen enam-vähem mäele jõudnud, kuid kas oskab keegi mulle soovitada täpsemalt juppe, mida vajan valgustuseks.
Akva ise mõõtudes 45x25cm ja 32 liitrit ja tahaks, et ka taimed seal end õnnelikena tunneks.
Inimene, kes asja kokku paneks on täidsa olemas, aga oleks vaja talle kõik jupid viia.
Plaan oli minna effexisse ja siis sealt suure rõõmuga juppidega naasta. Kuid vaadates nende tootekataloogi jäin suht tummaks. Mida ma siis täpsemalt vajaksin? Oskab keegi ehk vihjata? Et mida ja mitu tk ja....

M.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 15, 2006 04:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Akva pikkus jällegi seab oma piirid -oleks paar cm pikem oleks asi lihtne-2tk 15W T8 aquarelle toru sisse .Praegusel juhul kasutada saaks torudest 8W T5 aquarelle torusi (3tk), mis aga nõuavad kallemaid ballaste.
Ilmselt oleks lihtsaim viis "Effex" -se kirjutada/helistada ja paluda neilt abi komplekteerisel koos hinnapakkumisega kaane mõõtmetele
vastavate juppidega.
Kui kasutada aga säästulampe siis 1 võiks olla 15W plantlamp (koduekstras nähtud) hind 170 eeku,teine aga mingi muu säästutoru kõrvale...
Variante ja mõtlemisainet kõvasti

Viimati muutis tommike, Kolmapäev Nov 15, 2006 04:48, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 15, 2006 04:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma ise panin kah 20l akvale 2x8w T5
peaks piisama :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 15, 2006 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
just tegelen samade mõõtudega akvaarjumi kaane ja selle valgustusega,plaanis panna 15w lamp ikkagi aga diagonaalis,nii mahub ilusti ära.valgustuse jupid läksid maksma kusagil 200 krooni,ülejäänu meisterdasin ise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 16, 2006 12:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

On sellel diagonaalivariandil ka kesiseid külgi - või tasuks igati proovida?
selle variandi kasuks otsustades - milliseid juppe ma siis täpsemalt vajaksin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 16, 2006 09:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

selle diagonaal variandi miinuseks midagi nagu polegi ja tarvis läheb trosselit 1x15w 50 kr, kaks niiskuskindlat pesa lambile 50 kr, starter koos pesaga ja juhet 220v vedamiseks ja muidugi lampi ennast ka 50 kr. mõned kroonid sinna tänna aga 200 kr saab hakkama. üritan mingi pildi ka siia ülesse panna sellest komplektist.

/404.html

/404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 17, 2006 06:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Ainuke diagonaalpaigutuse puudus võiks olla see, et siis ei mahu küll enam lisatorusid.
Muide, valmis lampe on saadaval nt. Key kaubamajas (jm. ehituspoodides). Umbes 100 raha maksavad. Ei ole veekindlad aga ega vist pea ka olema - kui kaane all on ventilaator(id), ei teki sinna isegi kondensvett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 17, 2006 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

kondentsvesi ei tee midagi, las ta tilgub seal all ja 15w valgust koos väikse reflektoriga koos on piisav,isiklikult endal seal kasvamas väiksed red humpi maimud, lisan sinna veel mõne vähem valgust vajava taime ka ja sellest kõigest on küll, see ainult minu arvamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 17, 2006 07:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on 15 W valgust 25 liitrisel.
Igatepidi piisav.
Ostsin ka valmis lambi RIMI-st.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 22, 2006 02:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui plaanin minna rayni kättejuhatatud teed pidi ja mul saab olema vaid 1 valgusallikas - kas selleks on sobilik Philips Aquarelle 15w? Või peaks kaaluma midagi muud? (taimede seisukohalt eelkõige küsin seda)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 22, 2006 04:40 
Akvarist

MeeliP kirjutas:
Kui plaanin minna rayni kättejuhatatud teed pidi ja mul saab olema vaid 1 valgusallikas - kas selleks on sobilik Philips Aquarelle 15w? Või peaks kaaluma midagi muud? (taimede seisukohalt eelkõige küsin seda)

Taimedele sobib küll...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suur suur tänu nõuannete eest - jupid effexist õnnelikult koju viidud.
Nüüd järgmine mure.
Milliseid juppe vajaksin ma öövalgustuse jaoks? Plaanis oli aretada midagi punastest LEDidest. sain aru, et need pidid värvuselt kalade jaoks kõige paremini sobima? põhimõtteliselt saan sellele edukalt vastuse ilmselt ka poest aga või juhtuda, et nad küsivad mult, et mitut lampi ma tahaksin põlema panna. Aga seda ma eriti ei tea. vett siis 35 liitrit ja mõõte 45x25. mida soovitate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 10:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Tasuks proovida suure heledusega LEDidega. >4000mcd. Neid saab suhteliselt soodsa hinnaga nt. Oomi poest (Järve keskuse 0-korrusel). Ma tegin nendega proovi - kasutasin umbes 20 eksemplari ühendades neid 4-kaupa järjestikku ja igale grupile eeltakisti vist 10 oomi. Toite +12V saab mõnes "seinaadapterist". Muide, samast ostetud sinised LEDid andsid ka päris kena valgustuse. Kaladele ja taimedele ei mõju see minu meelest kuidagi, lihtsalt endal huvitav vaadata.
Kuna dioodide valguskoonus oli suht kitsas, tekkis suureks pettumuseks akvasse ühtlase valgustuse asemel pigem mingi triip. Laiema koonusega (tipunurgaga) LEDid aga pole jälle nii heledad.
Tegevus nõuab natuke juhtmete jootmist. Valmis asi... autode tagaaknale käiv lisastopptuli?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 12:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

mitmele liitrile sa neid 20tk panid? Mitut ma ostma peaks minema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2006 03:52 
Moderator
Kasutaja avatar

240L purk küljepikkusega 1,2m. Pisemaga on lihtsam, läheb vast vähem dioode ja kuna laius on väiksem, saab ehk ühtlasemalt valgustatud.
Ma arvan, et sobiva koguse saab kätte proovimisega.
Muide, siniste ja punaste LEDide pinge on erinev ja tahtes neid koos 12V pealt toita, peab valima erinevad eeltakistid. Vaatan õhtul oma mudeli pealt järgi, kui suured nimelt.
Ja veel - see asi peaks olema veekindlas läbipaistvas kestas. Niiskus -> roostetamine sööb detailide jalad ära.

Üles
 [ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver