alger kirjutas:
Nonii ... Varsti algamas uue elukoha remont
. Mõtlesin, et uuriks veidi erinevaid võimalusi .... et kas jätta tulevikuks võimalus seina sisse akva ehitada või mitte. Tegu suht kalli asjaga vist ...
Kast ise ei olegi nii hull .. aga see tehnika sinna juurde läheb päris kalliks.
No mis suhtes see kallimaks läheb muust akvaariumist? Kui akvaarium panna vaheseina sisse nagu mul on siis on ta nähtav ja ligipääsetav kahest küljest, mul on pealt ka nii suur avaus et saab vabalt ligi. Usun et paremini juurdepääsetav akvaarium kui enamus "tavalisi" akvaariume. Aluskapi jaoks kulutusi polnud ning alus on väga kindel. Siiski tegin vea, oleks pidanud tegema seina ka augu kuhu oleks saanud peita filtri, see nüüd istub köögikapis.
alger kirjutas:
Oleksin huvitatud automaatsest veevahetuse süsteemist (tilgub vist koguaeg värsket vett peale vaikselt ja vana imetakse ära ... !??
huvitav kuidas see küll toimib??? ).
Mitte vana ei imeta ära vaid voolab ise ära. Nii nagu Su kodusel vannil on äravool vanni ülaosas nii ka sellisel akvaariumil, uus vesi tilgub pisitasa juurde ja liigne vesi voolab ära.
alger kirjutas:
Sellest ka küsimus: Kas kellelgi kogemusi ... kas sellised automaatsed süsteemd tõepoolest töötavad?
Mul enda omal hetkel see automaatika ei käi kuna tahan enne kõik tipp-topp korda saada (et taimed oleksid igati jonksus jms.). Samas Tallinnas Kadriorus asuva akvaariumitöökoja meistrid on selliseid akvaariume käima pannud küll ning kuuldavasti probleemivabalt. Juurdetulev vesi tilgub pisitasa nii et korraga vahetuv veekogus on väike, põhimõtteliselt ju olukord stabiilsem kui nädalas korra teostatava veevahetuse korral.
Põhja puhastama peaks aga ikkagi - kui just muru kogu põhja ei kata...
Kindlasti tahaks keegi vastu väita et mis siis saab kui veevärgist mingit rämpsu tuleb. Rooste jms. suurema saasta vastu aitab ette pandud Atlase filter, kui aga lausa kalu laastav nakkus peaks tulema siis selle vastu ei aita ju ka vee eelnev ööpäevane solgutamine mingis anumas - samas selliseid nakkusi ei tohiks veevärgist tulla, muidu oleks see ka inimestele ohtlik. Ehk siis vana torustiku jms. korral võib asi olla probleemne, minu elupaigas õnneks veevärgiga väga halvasti ei ole.
Veel. Problaks on stabiilse tilkumise saavutamine, esiteks enamus kraane ei võimalda nii täpset timmimist (ka vahele kogunev puru pole abx) ning lisaks veesurve enamasti kõigub kah. Ilmselt oleks mingi vahepaak lahenduseks (hoiaks veesurve stabiilse ning vesi ühtlasi seisaks enne akvaariumi jõudmist), või siis mingi spetsmehhanism mis tagab ühtlase tilkumise. Kui keegi annaks konkreetse vihje kust sellist jubinat saaks siinmail osta millega tilkumist täpselt doseerida oleksin tänulik - netist olen mõned kohad leidnud aga ehk on lähemalgi.