foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuhu panna turbagraanulid?
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 08:15 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Sept 02, 2006 11:18
Postitusi: 36
Asukoht: tallinn
tere

mul on 2 jbl500 välist filtrit ,et vett pehmemaks teha (mul on discused) tahan mõlemasse filtrisse paigaldada turbagraanulite koti. Kuid probleem on selles et ma ei tea millise filterelemendi asemele seda panna , et millist võib ära võtta.Kõige peal on mingi valge vati taoline filter siis tulevad kärjetaolised mustad , siis mingid nagu valged kivid (jbl cermec ja siis mustad plastmasspallid (jbl filterball). Milliseid neist oleks ohutu asendada turbagraanulitega ja kas paigaldada mõlemas filtris ühtemoodi v asendada mõlemas erinevalt?

tänud vastuse eest!!!!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 08:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Nov 09, 2004 05:56
Postitusi: 728
Asukoht: Tallinn
Turvas pane kõige viimaseks. See tähendab,et vasavalt mis pidi vesi filtrit läbib jääks turvas kõige viimaseks.

_________________
www.basset.ee


Üles
 Teema pealkiri: Turvas
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 10:59 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Aug 23, 2005 11:45
Postitusi: 187
Asukoht: Tartu-Riia
Kui kare see vesi siis praegu on? Turbaga saab vett pehmemaks vaid üsna pisut - paar pügalat, mitte enam. Mul tuleb torustikust vesi KH 18-20 ja taimekasvatus, mis mu põhihuvi, ei edenenud nii, nagu oleks tahtnud. Proovisin nii turvast kui ka muid asju, näit. igasugu turbaekstraktid, viimaste peale pole üldse mõtet raha kulutada. Asi sai paika peale seda, kui osmosis seade sai soetatud, Nüüd saab timmida täpselt sellise vee, nagu soov on. Kui suure kasti puhul liita kokku summad, mis igasugu totra keemia peale kulub, siis mingist hetkest alates on osmosis otstarbekam kulutus. Seda just tulemust silmas pidades.
Nüüd on vesi nagu peab ja et kastile vähe täiuslikum ilme anda ujub üks kuuene parv discuseid samuti sees ja tundub, et kõik osapooled on rahul.
Ja muidugi maitse asi, aga mulle pruun vesi ei meeldi. Turbaga sellest aga ei pääse.

_________________
500 liitrit, 16x39W(T5), Eheim II2028+2128, Tunze pinnaseküte, Sander pH kontroll. Temp 28-29C, gh-2, kh-2, ph 6,3, CO2, väetamine ja söötmine automatiseeritud.
Põhirõhk taimedel, aga mõni kala on muidugi ka.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 01:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Turba juures on muidu veel see pluss et turbavesi pärsib vetikate kasvu. Erwin võiks aga oma pilte rohkem albumisse pista, soovitan huvilistel piiluda - on päris kenad teised. :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 08:41 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Sept 02, 2006 11:18
Postitusi: 36
Asukoht: tallinn
veel on gh 2-3 kh 7 seda peale mõningast turba filtris hoidmist ph on 7,2 akva poes öeldi et ph ei pidavatki eriline probleem olema neil oli see discuste akvas 7,5. ei saa täpselt aru mida te osmose all silmas peate aga tõenäoliselt seda mullide lisamist , olen poodides vaadanud ka neid systeeme aga pole lõplikult suutnud ära otsustada tundub selline paras keemia(paigaldus tundub keeruline,see kontroller omakorda vist nõuab iga poole aasta tagant mõõdiku vahetust,lisaks veel see balloon v balloonid) samas kui see aitab peaks ikka panema. Hetkel võtsin discused väikese riskiga sisse kuna vee näitajad pole päris neile sobivad.Kui keeruline see tegelt siis ikkagi on? Kas need valmiskomplektid on keerulised paigaldada ja kui ohutu see on(mõte sellest, et magamistoas on mingi survetorustik,mis igal hektel lekkida võib on juba natuke hirmutav)...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 10:22 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Mai 03, 2006 11:31
Postitusi: 96
Asukoht: Rapla
Minu arust sul hea vesi vähekese CO2 lisamisega saaksid Ph ka veel suts allapoole ja oleks ideaalne vesi.Mul Ph 7,6 Kh 16-18 ja Discused kasvavad ilusti kuigi lähiajal plaan ikkagi osmoos apastraadi peale kuna muidu ma ei saa oma vett ligilähedalegi sinu omale.

Osmoosvesi pole mitte mullide lisamine vaid vee puhastamine igasugusest jamast(enamvähem sama mis destileerimine kuid mitte päris)

Üks aparaat näiteks http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... zHwMr1IA2J

Kes tahab see parandab mind kui väga valesti midagi läks.


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver