Kui kare see vesi siis praegu on? Turbaga saab vett pehmemaks vaid üsna pisut - paar pügalat, mitte enam. Mul tuleb torustikust vesi KH 18-20 ja taimekasvatus, mis mu põhihuvi, ei edenenud nii, nagu oleks tahtnud. Proovisin nii turvast kui ka muid asju, näit. igasugu turbaekstraktid, viimaste peale pole üldse mõtet raha kulutada. Asi sai paika peale seda, kui osmosis seade sai soetatud, Nüüd saab timmida täpselt sellise vee, nagu soov on. Kui suure kasti puhul liita kokku summad, mis igasugu totra keemia peale kulub, siis mingist hetkest alates on osmosis otstarbekam kulutus. Seda just tulemust silmas pidades. Nüüd on vesi nagu peab ja et kastile vähe täiuslikum ilme anda ujub üks kuuene parv discuseid samuti sees ja tundub, et kõik osapooled on rahul. Ja muidugi maitse asi, aga mulle pruun vesi ei meeldi. Turbaga sellest aga ei pääse. _________________ 500 liitrit, 16x39W(T5), Eheim II2028+2128, Tunze pinnaseküte, Sander pH kontroll. Temp 28-29C, gh-2, kh-2, ph 6,3, CO2, väetamine ja söötmine automatiseeritud. Põhirõhk taimedel, aga mõni kala on muidugi ka.
|