foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 31, 2006 05:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Olen nüüd Eheim Ecco kanisterfiltri omanik ja sellega seoses tekkisid mõned küsimused:
1. Kui tihti pesta ja vahetada sinist filtriporolooni?
2. Kas on mõtet kasutada valget filtrivatti?
3. Kui tihti vahetada ja pesta valget filtrivatti?
4. Kas Substraati on vaja ka vahetada või pesta?
5. Mis järjekorras panna filtrielemendid( 2 sahtlit)
6. Olen kuulnud, et substraadi asemel pannakse makaronid, on see tõsi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 31, 2006 07:22 
Akvarist

1. Välisfiltrit võiks puhastada 4-6 kuu tagant, oleneb siis sellest kui palju su kalad vett reostavad. Siis pesed ka sinist filtrivatti. Vahetama peaks seda kui see enam puhtaks ei tule.
2. Valget peenfiltri vatti on mõtet kasutada kuna see püüab kõige väiksemaid sodiosakesi, neid mida sinine filtrielement ja substrat läbi laseb.
3. Valget peenfiltrivatti ei pesta ja vahetatakse vajadusel, ehk siis kui filtrit puhastad.
4. substrat pro on pestav, vahetatakse seda kuni 50% korra aastas.
5. kõige all on sinine filtrielement, siis substrat ning valge peenfiltrivatt on kõige peal. (ecco karbil peaks joonis ka olema)
6. Makaronid ehk siis ehfimech on mehaaniline filtrimaterjal, substrat aga bioloogiline, ei näe mõtet substrati asendada. Küll aga rohkemate kambritega filtrites ehfimechi sinise filtrivati asemel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 31, 2006 08:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas siis valget vatti vahetan 4-6 kuu tagant?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 31, 2006 08:23 
Akvarist

lennart kirjutas:
Kas siis valget vatti vahetan 4-6 kuu tagant?

Kui see on must ja umbes siis jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 01, 2006 01:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Siin mõndagi sõltub ka sellest palju Sul akvas sodi on ja mis usku oled. Mina näiteks ei pea mõistlikuks filtrivati kanisterfiltrisse toppimist vaid kui tõesti on palju ujuvat sodi siis püüaks selle kinni mingi kiirfiltriga. Lihtsalt kui akvas seda sodi tõesti on palju siis filtrivatt võib üsna kiiresti ummistuda, samas kanisterfiltrit tiriks lahti nii harva kui võimalik, ehk siis kui läbivool tuntavalt on langenud. Mul enamasti ka siis piisab vaid voolikute ja filtrikraanide puhastamisest.
Ei kujuta ette sinist filtrivatti mis on nii must et seda enam puhtaks ei saaks pesta. Aga mine tea, äkki kellelgi tõesti on.
Ka selles osas mida seal sees hoida on erinevaid arvamusi. Kui akvas on tõsine asustus siis on tõesti igasugu peentel filtrimaterjalidel mõte sees. Samas vähese asustusega taimeakvade pidajad on kanisterfiltrid ka sootuks tühjaks rookinud, nende jaoks piisav bakterikooslus mahub ka akvas elutsema ning filtrimaterjalide puudumine vähendab kõvasti pika elektrikatkestuse korral kanisterfiltris tekkiva roiskumise ohtu. Olen katsetunud mitmeid variante ja erinevusi eriti pole märganud - ka juhul kui vaid jäme svamm ja tavaline kruus kanisterfiltris olid. Kuid mul on ka üsna palju taimi ja vähe kalu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 01, 2006 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja kuidas seda tööle saada, mul kasutusjuhendit ei ole? Mul sugulasel on ka Eheim kanisterfilter ja ta ütles, et tuleb ääreni täis saada ja siis läheb tööle, mõned korrad olen saanud tööle küll, kuid, alati niimoodi ei lähe. . Kas sealt voolab see vesi ära vms?
On internetis kuskil instruktsioone?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 30, 2006 04:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul tekkis ka täna Lennarti küsimus: kuidas seda tööle saada.
Eelmiste puhastamiste järel on Eheimi kanister kenasti ise veega täitunud. Täna vaakumivariant ei toiminud.
Võtsin uuesti lahti, puhastasin torusid, propelleri pesa, vedruga vidina pesa ja määrisin. Panin oma arust korralikult kokku. Vajutasin suurt nuppu, vajutasin igaks juhuks veel mõned korrad, aga ikka ei täitunud veega.
Valasin ise kanistri täis, panin kaane peale, juhtme seina ja lootsin, et pump hakkab tööle. Hakkas küll, aga peale õhumullide ei tulnud midagi. Kui mullid said otsa, siis vesi jäi liikumatuks. Jälle juhe välja.
Otsisin võimalust kaant rohkem lahti võtta, et äkki olen midagi puhastamata jätnud.
Kui miski muu ei aita, loe kasutusjuhendit!
Kasutusjuhend käskis kaane vastupäeva lahti keerata ja pärast puhastamist jälle päripäeva kinni. Muidu oli juhendis kõik nii kirjas nagu ma ennegi tegin.
Mida keerata? Ruudukujulist kaant keerata ei saa. Suurel nupul on üks mügarik, mis ei võimalda seda ka keerata. Kaane all on küll niisugused kohad, kuhu kolm näppu saaks keeramiseks pista, aga enne tuleks eemaldada klõpskinnitusega torujupp. (Sellest polnud juhendis sõnagi.) Kui seda kätte saada üritasin, veristasin ainult pöialt. Abivahendid ei aidanud ka. Toru jäi oma kohale.
Kasutusjuhendi pildiseeriat vaadates tundus, et polegi vaja seda juppi kätte saada ega midagi keerata.
Lõpuks valasin vooliku ka vett täis ja panin pumba tööle. Vesi käib ringi nagu peab.
Nüüd küsimused.
Kas kellelgi on Eheim Professionell II 2028-ga sellist jama olnud? Mis ma valesti tegin või tegemata jätsin, et kanister ise ei täitunud?
Kas seda kaanealust peab keerama ja midagi selle alt ka puhastama? Ja kui peab, siis kuidas selle torujupi kätte saab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 30, 2006 10:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul küll ei ole eheimi filter, kuid kanister sellegipoolest. Mina sain tööle nii, et see ots, mis vett võtab on akvas ja teine mis välja laseb, sealt tõmbasin vee filtrisse ja probleeme ei olnud.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 30, 2006 04:43 
Akvarist

1. Kui tihti pesta ja vahetada sinist filtriporolooni?

Siis kui, filtri puhastamise käigus selgub, et sinine
shvamm on silmnähtavalt must või kui kogemus ütleb, et see on must (vees loputamisel määrib vee silmnähtavalt ära).

Seda võiks loputada akvaariumist eemaldatud vee sees.

Vahetada tasub siis, kui shvamm on kaotanud oma struktuuri, liigselt deformeerunud ja nätske. Kestab vist aastaid, aga oleneb sellest, kui tihti sa seda pigistad.

2. Kas on mõtet kasutada valget filtrivatti?

Ajutiselt, sest see võib umbe minna kasvõi kohe ja siis tuleb ära vahetada/eemaldada.

3. Kui tihti vahetada ja pesta valget filtrivatti?

Seda ei pesta. Vahetusintervall sõltub vee puhtusest.
Jutt käib tundidest või päevadest, ideaaljuhul võib olla nädalast, enne kui läheb umbe ja hakkab veevoolu takistama. Uues akvaariumis kestab võib olla kauem, sest vees ei ole veel nii palju peenikest sodi. Üldiselt tuleb jälgida vee voolu ning ennetada ummistumist.

4. Kas Substraati on vaja ka vahetada või pesta?

Poorsed materjalid lähevad umbe ja neid võiks vahetada
või loputada. Kui vesi on puhas, siis kestavad kauem, peene sodi korral lähevad umbe.

5. Mis järjekorras panna filtrielemendid( 2 sahtlit)

Jämedam kraam enne peenemat kraami ning nii,
et filtri mootorisse ei satuks sodi (kivikesi, substraati, sütt jne).

6. Olen kuulnud, et substraadi asemel pannakse makaronid, on see tõsi?
Makaronide mõte on kõige jämedama sodi kinnipüüdmine ja vee ühtlasem jaotamine enne filtrishvammi. Ma ei tea, kas praktikas on olulist mõtet. Ainult kahe kambri puhul mina ei kasutaks -- paneks filtrisse kruusa ja/või sinised shvammid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 30, 2006 04:48 
Akvarist

IvoOnu kirjutas:
Mul ka 2028 ja probleem tuttav - peale kaane peale panemist vaakumpumpa vajutades tõmbas vee mõlemasse voolikusse nii vesi seisma jäi, pumpa palju tahad kasu ei miskit. Probleemi aitab vältida see, kui sissevoolutoru ots on veest kõrgemal nii, et ei oleks võimalust, et vesi sealtkaudu (tagurpidi) filtrisse jooksma hakkaks.

Ma arvan, et see pumpamine on mõeldud tühjade voolikute ja tühja filtri jaoks. Pooltühja kombinatsiooni puhul on teatud nipid.

Ise kasutan Ecco puhul varianti, et lasen sissetuleku voolikust filtri täis (või panen kraanist vett), panen vooliku kraani kinni, panen filtrile kaane peale, voolikud külge, pumba tööle, avan kraani ning siis raputan mullid välja. Võiksin ka lihtsalt järgida instruktsioone, aga vahet pole, sest õhumulle pean nagunii raputama.

2028 filtriga kogemus puudub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 30, 2006 10:11 
Akvarist

Eheim Professionel III 2080 filtriga ei ole küll sellise probleemi ees seisnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 01, 2007 07:08 
Akvarist

Filtri saad nii täis, et tõmbad ülemise sanga alla, siis üles, siis uuesti alla. Selliselt toimides tõmbavad voolikud kanistri vett täis. Kui filter on eelnevalt täidetud, siis 2-3 liigutusest peaks piisama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle ECCO täitmine on tõesti üks vaev ja viletsus võrreldes PRO sarja filtritega.Aga juhendi järgi peaks asi käima nii:
1.Paigaldad filtrikaane ja lukustad sanga esimesse asendisse
2.Ühendad voolikud
3.Avad siseneva vee kraani ja lased filtri servani vett täis
4.Sulged siseneva kraani ja avad väljuva kraani.
5.Nüüd painad lukustuspideme lõpuni nii,et ilusti lukustuks.
6.Sulged off kraani
7.Paned juhtme stepsli ja avad kraanid järjekorras-IN - OFF
Nii peaks toimima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 02:25 
Moderator
Kasutaja avatar

mina päris alguses tegingi nii, aga millegipärast võttis 1 sanga hoidja kätte ja murdus mingi pisike vidin ära, nüüd tuleb suht ettevaatlikult vajutada, et sang lahti ei vupsaks.
huvitav, kas need poed, kes eheimi müüvad tegelevad ka varuosade toomisega ja kuikaua see aega vüiks võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 02:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

mrst kirjutas:
huvitav, kas need poed, kes eheimi müüvad tegelevad ka varuosade toomisega ja kuikaua see aega vüiks võtta.
Kalake peaks kül varuosi müüma. Samas saab seda teha ka netikaubandusest.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver