Mul tekkis ka täna Lennarti küsimus: kuidas seda tööle saada. Eelmiste puhastamiste järel on Eheimi kanister kenasti ise veega täitunud. Täna vaakumivariant ei toiminud. Võtsin uuesti lahti, puhastasin torusid, propelleri pesa, vedruga vidina pesa ja määrisin. Panin oma arust korralikult kokku. Vajutasin suurt nuppu, vajutasin igaks juhuks veel mõned korrad, aga ikka ei täitunud veega. Valasin ise kanistri täis, panin kaane peale, juhtme seina ja lootsin, et pump hakkab tööle. Hakkas küll, aga peale õhumullide ei tulnud midagi. Kui mullid said otsa, siis vesi jäi liikumatuks. Jälle juhe välja. Otsisin võimalust kaant rohkem lahti võtta, et äkki olen midagi puhastamata jätnud. Kui miski muu ei aita, loe kasutusjuhendit! Kasutusjuhend käskis kaane vastupäeva lahti keerata ja pärast puhastamist jälle päripäeva kinni. Muidu oli juhendis kõik nii kirjas nagu ma ennegi tegin. Mida keerata? Ruudukujulist kaant keerata ei saa. Suurel nupul on üks mügarik, mis ei võimalda seda ka keerata. Kaane all on küll niisugused kohad, kuhu kolm näppu saaks keeramiseks pista, aga enne tuleks eemaldada klõpskinnitusega torujupp. (Sellest polnud juhendis sõnagi.) Kui seda kätte saada üritasin, veristasin ainult pöialt. Abivahendid ei aidanud ka. Toru jäi oma kohale. Kasutusjuhendi pildiseeriat vaadates tundus, et polegi vaja seda juppi kätte saada ega midagi keerata. Lõpuks valasin vooliku ka vett täis ja panin pumba tööle. Vesi käib ringi nagu peab. Nüüd küsimused. Kas kellelgi on Eheim Professionell II 2028-ga sellist jama olnud? Mis ma valesti tegin või tegemata jätsin, et kanister ise ei täitunud? Kas seda kaanealust peab keerama ja midagi selle alt ka puhastama? Ja kui peab, siis kuidas selle torujupi kätte saab? _________________ 400 l platidoras costatus, thoracatum, SAE, kollane ancistrus, japonica krevett, kuhlii loach, molli, kuldguraam, gupi, skalaar, hemigrammus, õunateod, tornteod 180 l ancistrus, thoracatum, SAE, hiina vetikasööja, neolamprologus brichardi
|