http://www.thekrib.com/Plants/Tech/ alt leiad hulga materjali asja kohta.
Olen endale ehitanud põhjakütte tavalise PVC kaabliga. Toiteks ostsin toroidtrafo RETi poest Kunderi tänaval (tõsi, hiljem avastasin et üle tee nurga taga on pisike elektritarvete pood kust oleks veelgi soodsamalt saanud, sealt sain muide väga hea digitaalse programmkella).
Miks toroidtrafo? See ei plärise, tekitab vähem elektromagnetvälju enda ümber, on suurema kasuteguriga ning kõigele lisaks Eestis on neid saada maailma hindadega võrreldes üsna soodsalt.
Kaabli juures pead arvestama et võimsus meetri kohta ei tuleks liiga suur. Kuivalt proovida kah ei maksa - isolatsioon võib kergesti maha voolata kui võimsus meetri kohta suht suur on. Kaabli isolatsioon ei tohi loomulikult olla mürgine.
Kuna ise olin ettevaatlik siis kasutasin üsna väikest W/m numbrit ja kaabli pikkus tuli üsna karm, keerasin kaabli edasi-tagasi matikujuliseks ning fikseerisin plastmassist "kinnituslipsudega" - õige nimi ei tule keelele. Pikad-paksud "lipsud" said raamiks ning pisematega omakorda kaabel raami külge. Kõigele sellele viskasin peale peene plastmassvõrgu et kaabli isolatsiooni kaitsta teravate kivikeste eest (kaablis oleva vasktraadi kokkupuude veega on teadagi ebasoovitav).
Ebameeldivatest külgedest.
Esiteks, kui midagi viltu läheb siis kaabli väljakoukimine on õudusunenägu.
Teiseks, juhtida seda kremplit on oodatust tülikam - madalpingeahelas on päris kopsakas vool mis eeldab toekat releed või türistori, ise reguleerin 220V ahela kaudu kuid siin on tubli impulsikene kargamas trafo induktiivsuse tõttu. Ise hankisin Kadrioru akvaariumitöökojast korraliku välise temperatuuriregulaatori - kuid see pole odav! Samas riist on korralik, nad on muide ainsad kes müüvad sinna juurde titaankorpusega soojendeid. 15 aastat oli vist garantii, tavaline küttepulk sureb kuuldavasti paari-kolme aastaga.
Kolmandaks, ehkki põhjapinnase mõõdukas soojendamine on ilmselt hea siis ainult põhjakütte kasutamisel võib see pinnas osutuda mõne pikkade juurtega taime jaoks liiga soojaks - kahtlustan et see on põhjuseks miks igal pool umbrohuna kasvava Vallisneeria mul kuidagi ei edene. Ise panin lisaks váikese küttepulga paralleelselt põhjaküttega - nii soojeneb põhi mõõdukamalt.
Võin kodus hiljem piiluda kui pikk mul kaabel täpselt oli jms.