foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 03:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Lugesin küll siit ja sealt, aga äkki on mõni asjatundja nõus konkreetse akvaariumi tehnika jaoks nõu andma. Selle soetaks kasutaja moin käest, kätte saab vast nädala-kahe pärast.
Mõõdud on 200x60x60, mille pikkusest 30cm on kolmeosaline filtrisüsteem.
Esimene küsimus olekski, millist (kui võimast jne) pumpa peaks selle jaoks kasutama?
Seejärel valgustus. 300W kokku peaks piisama, kuid millises konfiguratsioonis?
Ja muidugi, küte. Mõtlesin küttekaabli peale, saaks selle süsteemi valmistamisega kenasti hakkama, kuid poolt ja vastuargumendid? Lihtsam oleks 3x200W pulgad soetada.

Ettepanekuid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 06:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esmalt oleks vaja teada, milliseid kalu hakkad selles akvas pidama?
Kas kastis saavad olema ka taimed?
Nendest sõltuks pumba valik.

Valguse kohta sama küsimus.

Kütteks piisab üks 250-300w pulk täiesti, minu 540L malawi kast saab ilma küttepulgata edukalt hakkama, soe tuba ja akva valgustid hoiavad temperatuuri ilusti 23-24 kraadi juures, suvel on pigem probleem kuidas temp. maha saada.

Edu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 07:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kindlasti taimed, tahan teha midagi nn hollandi akvaariumilaadset.
Kaladest tahaks võtta 5-6 noort loodusliku välimusega (mitte ristatud-aretatud) skalaare, kaks väiksemat parve haratsiinlasi (ühed ilmselt neoonid), Ancistrused, mõned Platydorased ja Agamyxised ka (mu kunagised lemmikud, tahan uuesti).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii suurele akvale mina paneks pigem kaks väiksemat soojenduspulka,kui ühe suure. jaguneb soojus ühtlasemalt ja kui ühe soojendajaga peaks midagi juhtuma,siis teine aitab hädast välja.
kuigi sinu akva puhul saaks soojendaja filtrisse ilusti ära peita

kalakese poes oli hiljuti loodusest püütud altumid saadaval.

Üles
 Teema pealkiri: tere
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 09:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii pika akvaariumi peale soovitaks ka 2 välist filtrit sest muidu jääb yhe otsa praht seisma..mul endal vähemalt nii ja usun et 300W valgustust jääb väheks..eriti põhjataimede jaoks..mul ka sygavus 60 ja valgustsu 360w tundub et võiks rohkem olla....ise imiteerin valgusega päeva et 12.00-16.00 on kõik lambid töös ja siis hiljem ja varem vastavalt vähem,

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filter on juba osa akvaariumist, st seda eemaldada sealt ei saa. Pmst on akvaariumil 30x60x60cm sump. Saab vaid lisada mingi pumba, mis vett sealt läbi ajaks. Lihtsalt pumbast saaks vedada vooliku piki kasti ülemist serva teise otsa, et tekiks korralik vee ringlus. Küsimus oleks rohkem, mis pump parim oleks? Sinna saaks panna ka suvalise akvasisese filtri, ainult ilma filtreeriva materjalita.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 22, 2006 10:49 
Akvarist

Algselt kasutasin seal aianduspoodides müüdavat pumpa , mis on möeldud tiikides kasutamiseks. Sellel pumbal sai kraani abil läbilaskvust suurendada ja vähendada. Heaks eeliseks oli ka see , et ta oli täiesti uputatav ei pidanud vee körguse taset jälgima. Suureks puuduseks sai aga suur lärmakus ja nii ta kastist välja lendas teisi otstarbeid täitma. Taime kasti jaoks väga vöimast pumpa vaja pole ehk väiksemad on vaiksemad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 24, 2006 03:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hei,

Minul on sama suurel akval 2 EHEIM filtrit. Ühes filtris ka soojendus. T8 valgustusega (4 x 58W) tegi soojendus vahel tööd ka.
Nüüd on T5 torud (4 x 80W) + kevadine päikesepaiste mis tuba soojendab ja tulemuseks pigem see, et vesti on pidevalt umbes 26 kraadi, kuigi tahaks hoida umbes 25 kraadi juures.

Agur

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 24, 2006 05:37 
Akvarist

milleks ratast leiutada, moinil toimis see kast ju täitsa kenasti

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 24, 2006 05:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei kavatsegi leiutada, aga tema käest ei saa tehnikat jm kaasa, pealegi akvaarium tuleb veidi erinev (mul pole nii võimsat valgustust plaanis, et tugevalt soojendaks).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 24, 2006 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu sama suures kastis ajab vett ringi Aqua Medicu OR3500 e. siis 3500l/h, kuna tal on vett tõsta sumbast akvasse, siis läheb sealt vee tõstmisega maha ca 1000l/h. Sinul on sump akvaga samas kõrguses, arvan, et saad hakkama umbes 2000-2500 l/h pumbaga (maksavad need alla 1000 eegu). Soojenduspulka üle 300w küll vaja ei lähe, kui sa just ahjuküttega korteris ei ela ja eriti kütta ei viitsi. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 24, 2006 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suured tänud asjaliku info eest :!:

Valguse ja küttega oleks siis põhimõtteliselt ühel pool, aga CO2 on asi, mis vajaks tähelepanu.
Ise plaanisin oma (mitte väga suurte) kogemuste ja siit loetu põhjal 5kg tulekustuti ja korraliku reduktori soetamise poole. Gaasi manustaks vette läbi soetatava filtri (mida muidu kasutaks ilmselt vaid pumbana). Mida kogemustega inimesed arvavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 04, 2006 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, akvaarium nüüd oma koha peal paigas.

Valgustuse koha pealt plaanisin osta 4 kõige võimsamat nn saasta-pirni, seal konded vähe mahukamate vastu vahetada ja niiviisi väikesemõõdulised drosselid saada.
Oleks kellelgi mingeid ettepanekuid-täiendusi vms asja kohta?

EDIT:
ints kirjutas:

Sry, jäi enne kahe silma vahele suures tuhinas. Kui vanad need altumid olid ja palju taolised ka maksid? :roll: Loodusest püütud altumid äkki ei suuda ellu jääda mul siin....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 05, 2006 12:30 
Akvarist

Peep kirjutas:
Nii, akvaarium nüüd oma koha peal paigas.

Valgustuse koha pealt plaanisin osta 4 kõige võimsamat nn saasta-pirni, seal konded vähe mahukamate vastu vahetada ja niiviisi väikesemõõdulised drosselid saada.
Oleks kellelgi mingeid ettepanekuid-täiendusi vms asja kohta?

EDIT:
ints kirjutas:

Sry, jäi enne kahe silma vahele suures tuhinas. Kui vanad need altumid olid ja palju taolised ka maksid? :roll: Loodusest püütud altumid äkki ei suuda ellu jääda mul siin....

Juhtusin hommiku poole sinna poodi, sest jäi natuke aega üle, ma arvan et need samad altumid olidki, keda ma nägin, sõid küll väga aplalt, järelukult olid kohanenud :D 290 oli hind vist, sry kui puuse läks, ei kirjutanud üles :P

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver