foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: KLAASI PAKSUS soovitage
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2004 09:29 
Akvarist

Tere.

Tekkis probleem! Plaan ehtitada tõsist akvaariumi :!: , ja mõõtmeteks oleks siis 1.4m pikk*0.7m kõrge**0,6m lai. Mis klaasi paksust peaksin kasutama :?: , sest nende arvutajatega olen kah proovinud. PALUN ANDKE konkreetne klaasi paksus. TÄNAN kõiki, kes aitavad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2004 10:27 
Administraator
Kasutaja avatar

Kõige parem oleks 12'ne klaas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 12:33 
Akvarist

Aga kas see on piisav, et peaks vastu vee survele? :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 12:39 
Akvarist

Pildid: 0
Mitte et õigeid või valesid mõõte oleks, aga üsna eriline tundub see kast... (eriti kõrgus) Mis sa seal pidama hakkad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma võtaks kõrgust vähemaks ja selle arvelt pikkust juurde.. aga see on ainult minu arvamus :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:02 
Akvarist

Asi on selles, et Leidsin selle kasti( vinkelrauast keevitatud kast, akva jaoks) keldrist, kunagi ammu lastud teha mingi poe jaoks. Nüüd siis seisangi probleemi ees, et mis paksusega klaasi sinna sisse panna, et kastil on suht suur kõrgus ja pikkus??? :wink: ise mõtlesin seda, et põhi on 60 cm lai, et võik sinna alla keevitada kohe teras plaadi ja et küljed kõik klaasist. Aga andke nõu, et mis selle kasti eelised ja puudused võivad olla ja mis seal sees siis pidada kah saaks??? :?:
Ja ütelge reaalselt mis klaasi võib panna ( et pole ohtu et vesi ise ära lõhub, või siis et kui natuke koputad kohe kukub) ja kas 12mm klaas on sobiv?

Tänan kõiki abivalmis inimesi ette!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:17 
Akvarist

Pildid: 0
Mina isiklikult viiksin selle raudraami Emexisse... Tänapäeval tehakse akvaariumid klaasist ja isiklikult ei tea ühtegi põhjust, miks sealjuures rauda kasutada #-o
Kõrgus 70 on OK, kui Su käsi väga pikk on, et ennast riidest lahti ei pea võtma, kui põhjas midagi liigutada tahad :mrgreen:
Pikkuse paneks vägagi lampidest sõltuma - 36W on lambitoru pikkus 120cm ja siis nõks pikema kasti teeks, et lampe kinnitada saaks jne. 140cm kasti puhul juba on otstes pimedam e. valgust ei jätku ühtlaselt.
Laius on juba maitse asi. Mul endal on liiga kitsas e. taimi on kehv paigutada ja nad ei mahu kasvama teineteise ette-taha - kõik on nö. reas... Minu arvates 60cm isegi ´liiga palju ja 50-st piisaks kui sa just põhjakoristajate kasvatamisega tõsiselt ei plaani tegeleda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelikult pole akvaariumi jaoks seda vinkelrauda vaja. St. ainult leitud raami pärast pole mõtet just selliseid mõõtmeid valida. Jäta see raam sinnapaika ja liimi (või lase liimida) klaas silikooniga kokku- tuleb ilusam. (selliste mõõtmete ja varasema kogemuse puudumise korral soovitaks ise liimimise asemel lasta spetsalistil see töö ära teha) Kõrguse vähendamisel on lihtne põhjus: sul ei ulatu käsi põhja (60cm oleks vist viimane piir)... ja kalad hoolivad ka rohkem pikemast (rohkem põhjapinda), kui kõrgemast akvaariumist.

Selliste mõõtudega akvaariumi jaoks peaks 12mm klaas vist piisav jah olema. Kui Tartus elad, mine uudista Kivilinna keskuse ~1000L akvaariumit - ka silikooniga kokku kleebitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 02:00 
Akvarist

Tänx kõigile.! Olen ise akvaariumeid liiminud AGA NUH SEE AMMU, äkki oskate soovitada kust saaks silikoni selle liimimiseks ja põhiline KUS KOHAS MÜÜAKSE SEDA 12 mm klaasi?? mõistliku hinna poolest? Tekkis ka selline Jube küsimus, et kui nüüd see asi kõik valma on, siis palju seal sees peaks olema filtreid, mullitajaid jne jne sest veekogus ju ikkagi vist suht suur :shock: :? :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 02:03 
Akvarist

AA muidugi võib raami kah kasutuada, sest selle järgi on tehtud kapp kuhu ta ideaalselt sisse läheb aga ma ise muidugi mõtlesin kah et jätan selle kuradi raami ära!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 02:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Klaasi saad ikka vastavatest firmadest. Kui sa mainid, kus elad, oskab keegi ehk konkreetseid firmasid juhatada. Kokkukleepimine käib siis spetsiaalse akvaariumisilikooniga, küsi seda suurematest ehituspoodidest. Filtritest & soojenditest niipalju, et see 600L, mis sul plaanis on, polegi nii astronoomiline suurus, leidub ka sellele sobivat tehnikat (võib ju mitu väiksema akvaariumi filtrit/soojendit ka panna).

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver