foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 20, 2006 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

kanajuurikas kirjutas:
So siis www.tropic-marin.com. Lahe kraad on neil, tundub olema väga täpne. Kes müütab tropicmarin kraami?

Mulla tn pood peaks müüma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 20, 2006 09:14 
Akvarist

Aga need akvaariumistuudiod kasutavad vist ikka ise ka teiste firmade toodangut. Üks pilt nende kodukalt reedab üsna selgelt, millise konkurendiga on tegu... http://www.akvaariumistuudio.ee/Boris/filter.jpg :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 20, 2006 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tont teab mis ajast see pilt on, Tropic Marin siinmail ja ka Akvaariumistuudio tootevalikus suht uus. Muide, ka Rocca poes nägin viimati Tropic Marin tooteid müügil.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 20, 2006 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

mmhh,päris huvitav,sain ka kaks kasulikku linki,aitähh.tegelt tahtsin välja jõuda sellise süsteemini kus käib 80tonni vett ringi,aga eks aeg näitab

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 21, 2006 09:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olles lugenud natukse nüüd seda teemat siin... a mina sain oma nitraatide vastu abi kunagi Kalakeses, miskid imelikud padjakesed anti, mis ma siis filtrisse toppisin. Asi käivitus miski 48h, selle aja jooksul oli vesi kergelt piimjas ning peale seda (nüüd siis aasta möödas), on mu NOx stabiilselt nullis või sellele piisavalt lähedal, et muretsema ei pea. Viimane kord, kui kanistri lahti kiskusin, vaatsin, et see kristalne aine hakkab seal juba vaikselt kahanema, peaks minema juurde küsima.

Kui keegi nüüd küsib, mis asjandus see on, siis ütlen ausalt, ei tea. A ma arvan, et kui kalakesse minna ja küsida temaatilist sodi, siis aidatakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 21, 2006 12:27 
Akvarist

Maria kirjutas:
et LG kraanist tuleb NO3e 40mg/l kohta

No tuleb noh, mis ma teha saan? Lahjendasin dest. veega pooleks, alles siis hakkas normaalselt näitama. Masendav. Loomapoes räägivad midagi sulaperioodi mõjust vee kvaliteedile.
Ja ärrad ministrid on selle ise heaks kiitnud veel. Tegelikult rahva tervise tapmine.
Mingist mikimaa foorumist tuli välja, et neil on seal nitraatide sisaldus joogivees lubatud 5 - 10 mg/l. Ütleks, et "täiesti pepus".
Peab vist akvaariumis kiirekasvulisi pidama, kes nitraadi välja imevad.

Tsiteeri:
Allikas.
Sellist vett ei tohi kasutada näiteks imikute toitesegudes, kuna see võib tekitada raskekujulist methemoglobineemiat ehk imikute sinitõbe. Samuti tuleb arvestada nitraatide teisi mõjusid tervisele: kilpnäärme hüpertroofia (liigkasv), kasvajad, loote väärarengud jm.

Lisaks lugemist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 21, 2006 03:07 
Akvarist

Mina näiteks vahetasin elukohta, kuigi jah, NO3-me tase akvaariums selle otseseks põhjuseks polnud.

Kuna IMHO (minu arvates) on 40 mg/l NO3-me liiga kõrge, et taimed normaalselt kasvaks, siis soovitaks hankida mõnelt tuttavalt puhast vett ja teha sellega suurem veevahetus ja siis võiks lisada kiirekasuvulisi taimi ning jälgida, et nende kasv ei takerduks millegi muu puuduse taha.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver