foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Filter põriseb
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 25, 2006 04:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Azoo CF-1500 teeb juba mitu nädalat suhteliselt koledat häält. Arvatavasti on natuke kõver see rootori sees olev pulk. Asi on täpselt nii hull, et veetakistuse olemasolul, ei hakka pump isegi tööle, ainult undab. Vaid siis kui korraks õhku vahele saab, hakkab kõrisedes pumpama. On äkki kellelgi ideid kuidas seda võiks korda saada? Kas Azoo asjadele tagavaraosi meil kusagil saada ka on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 25, 2006 09:48 
Akvarist

Azoo on odavaima otsa valmistaja. Pakun, et varuosasid, kui selliseid ei olegi olemas. Osta aga uus.
Kuidas see pulk sul kõveraks läks? Päris korralikku jõudu vaja ju rakendada.
Proovi peenikese otsaga näpitsatega õgvendada. Kõigepealt on muidugi vaja kindlaks teha, et millise koha pealt ja mis suunas võll kõver on.
Kas rootori pesasse pistmisel on vaja jõudu rakendada? Või tõmbab magnet rootori ise paika?
Kui on vaja kergelt peale vajutada, siis on võll kõver jah. Sel juhul vaja tunnetust, et kuskohalt ja mispidi ta kõver on. Siin kirjutada ei oska.
Edu ja kannatust!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 25, 2006 10:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõte et asi kõver, tekkis sellest, et veeretasin teda siledal pinnal ja kõige paremini just veereda ei tahtnud. Siis sai teda selle pinna peal natuke tugevamini rullitud, nii et vähemalt silmaga ei õnnestunud kõverust tuvastada. Põrina vähenemise koha pealt sellest siiski abi ei olnud. Väiksema akvaariumi Eheimil on see võll üldse plastmassist ja kaheks tükiks pooleks (võibolla oli algusest peale, ei mäleta enam) aga mingit häält sellegi poolest ei tee.
No kui ametlikult sellist tagavaraosa ei müüda, siis mingi sellise läbimõõduga pulga ikka leiab, ma ainult pole üldse kindel, et viga selles on...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 25, 2006 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ei ole kahjuks konkreetse riistaga üldse kursis, kas seda impellerit käsitsi ringi ajades pole miskit tunda (peale magneti mõju)? Et mingit sodi ntx seal pesas vahel vms.? Mul Hagen Aquaclear riistal ainus ebamugavus on just selle impelleri pesa puhastamine, hetkel on parimaks lahenduseks plastvarre otsas vatitampoonid.
Kas vesi liigub muidu üsna vabalt filtrist läbi - kui voolava vee juga sisse suunata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 27, 2006 09:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Ühendatud anumate meetodit kasutades jookseb vesi vulinal läbi filtri ka kui mootor ei käi. Puhastanud olen ka mitmeid kordi ning ei paista sealt mingit sodi. Katsetamine üsna väsitav just seetõttu, et ta ei lähe käimagi kui õhku vahele ei saa.
Uut filtrit ilmselt veel ostma ei hakka, aga eile tuli mõte, et äkki ostaks lihtsalt pumba filtri väljavoolu vooliku vahele. Peaks ju ka toimima. Kui palju sellised häält teevad? Vähemalt saaks siis kindel olla, et süsteem peale voolukatkestust jälle tööle hakkab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 27, 2006 11:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Äkki on kusagil halb kontakt, kui Sul on tester siis võiks naljaviluks järgmine kord lahtivõtmise ajal mõõta krempli takistust. Mõte võib küll vildakas olla, kuid minu teada sellistel pumpadel on suurim koormus siis kui impeller täie rauaga pöörleb ehk siis kui filtris on õhku, vastupidiselt levinud arvamusele kui impellerit kinni hoida siis see pumbale ohtu ei kujuta. Sellest järelduvalt kui õhku vahele satub peaks pumbast läbi käima tavalisest rohkem voolu mis võib kehva kontakti korral ajutist leevendust tuua. Kui see värk on valatud mingiks klotsiks millest juhe välja tuleb siis pole sel juhul suurt midagi teha - v.a. juhul kui juhe ise katki. Igatahes kui mu oletus paika peab siis asi lõpeb peagi täieliku mittetoimimisega. Kui filter on suhteliselt uus (alla 2 aasta) ja ostupaberid alles siis oleks vast parim müüjat visiteerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 27, 2006 11:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Filter tuli kasutatuna koos akvaariumiga eelmiselt omanikult, nii et ma ei tea täpselt isegi kui vana ta on, rääkimata mingitest paberitest :)
Kahtlustan, et ta just nimelt ühe kinnise kobakaga seal tegemist ongi, aga eks ma uurin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 27, 2006 12:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Nojah, hea oleks muidugi esmalt selgeks saada on see ikkagi mehaaniline või elektriline viga. Esimesel juhul on rohkem lootust asi korda saada, ka kõvera võlli saab vast asendada. Kui pump nässus siis ilmselt pole miskit teha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 05, 2006 09:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Asja lahendaski lõpuks ikkagi uus Hydori 700 l/h pump, mille panin filtrist väljuvale voolikule vahele. Öösel jälle meeldivalt vaikne :D

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver