foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere sõbrad, ja andke hüva nõu
vastavad need, kes teavad :!:
plaan korralik co2 süsteem komplekteerida. tahan osta üks kord ja õige asja.
ballooni ostan eestist, 5 kg
voolikud-lullad-vullad peaks vist ka siit saama?
reduktoriks arvan seda
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... DkWbuPvfFI
reaktor oleks selline
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... oBsmlnllvz
:?: ja nüüd küsimused:
- kas see JBL reduktor sobib koduturul olevate balloonidega ( keermed-üleminekud)
- milliseid vidinaid tasuks veel netist juurde tellida, lisaks eelpool nimetatutele

tänan ette, heade soovituste eest
ja tänan ka neid :twisted: kes ei hakka siin teemaväliselt risustama ( lugesin läbi kõik eelnevad teemad aga vastust sealt ei saanud- alates viiendast postitusest läks jutt juba tigude/testrite peale :roll: )
Edit- NB-kohe esimene näide on siin all :?

Viimati muutis skalaar, Laupäev Jaan 07, 2006 12:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 07, 2006 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

skalaar kirjutas:
ballooni ostan eestist, 5 kg
- kas see JBL reduktor sobib koduturul olevate balloonidega ( keermed-üleminekud)

kui balloon on kohalik, siis miks sa ei taha ka reduktorit kohalikult maalt osta ??

uuri puuri gaaskeevituse reduktoreid, pildilt vaadates tunduvad ysna samad olema.
ja sinna otsa pane juba siis suvaline voolik.

Best
Tony

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 07, 2006 01:37 
Akvarist

Reduktor peab sul olema DIN 477 ühendusega, muidu pead vaheliitmiku veel ostma, mis pole just väga odav. Muidugi võib ka nii olla, et sobib mingi meie sanitaartehnika poes olev vidin sinna vahele...

Siin kirjutab ka sellest täpsemalt Albert- http://meri.akvarist.ee/viewtopic.php?t ... c&start=75

Hinna poolest vaataks võibolla isegi hoopis http://www.aquaristic.net
lehelt isegi seda soodushinnaga 500 grammise pudeliga 79,98 EUR-i eest komplekti, sest seal saad Eheimi reaktori ja ballooni peaaegu muidu.
kui ma ei eksi siis peaks see otsik sobima ka teisele balloonile.
See annab ka selle eelise, et kui teist suuremat ballooni täidad, ei pea jooksma, sest on tagavara balloon niikauaks olemas...

Kui juhuslikult keegi tellima seda hakkab, siis oleks endalgi võib-olla huvi selle komplekti vastu...

Kõike head.

Üles
 Teema pealkiri: CO2 seadme komplekteerimine
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 07, 2006 02:24 
Akvarist

1. Mul on samasugune JBL redukas. Keermed peaksid sobima iga muu CO2 ballooniga, sest see on standardiseeritud ava ja keere. Samas mina pole selle JBL reduktoriga üldse rahul. Vähemalt selle eksemplariga, mis mulle on sattunud. Reguleerimistäpsus jätab väga soovida. Pahatihti on nii, et kas ei tule üldse mulle, või tuleb katkematu joana, kusjuures ühest olekust teise üleminek toimus iseenesest ja hoiatamata. Mul oli kohe alguses seoses sellega selline vahejuhtum, et eelkirjeldatud põhjusel voolas ühe öö jooksul akvasse suurem osa 500 gr. ballooni sisust. Kusjuures kalad jäid ellu kuigi olid juba pinnal ja ahmisid. Asusin kiirelt akvasse lisaõhku pumpama, kuni olukord normaliseerus. Asja lahendasin selliselt, et ostsin firmast SMC Pneumatics Eesti juurde ühe väikse täpisreduktori. Vahemik 0,2-2,0 bar, hind 360 EEK. SMC on tuntud japside bränd, üks juhtivaid tööstuspneumaatika tootjaid. Seega hobikontekstis selge profitase.Hiljem lisasin veel magnetklapi.
2. See reaktor on jumala OK. Ainus puudus on selles, et selle standardlahenduse puhul on mulli teekonna pikkus 100 cm. ja selle jooksul ei lahustu mull täielikult. Seega tuleks kohe juurde tellida pikenduskomplekt (50 cm. teekonda juurde). 200 l. akvasse mahub see kenasti ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 07, 2006 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul see asi olemas:http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=198828&t=temartic_e&userid=M50kzm32gLbYPRRCqSWJ00YgbprEUFF2wEh
Reguleerib väga täpselt. Ei ühtki probleemi seni.
Kui võimalus, tee reaktor ise:http://www.thekrib.com/Plants/CO2/
Mõtlen seda välise reaktori lahendust (seda ei saagi palju teistmoodi teha).
Kui on olemas välisfilter(?), siis reaktor võiks ka väljas olla (co lahustumise kiirus on siis visuaalselt nähtaval,mingi kogemuse korral näitab see co2 sisaldust vees.) Ei ole asjaga mingit jama ka, ei ummistu, ei ripu akvaariumis sees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 07, 2006 05:41 
Akvarist
Akvarist

http://www.aquaristic.net/AQf9d3ed28863 ... 0,id925,,0,
mida arvatakse sellisest vigurist. kas kellegil on säherdune asi kasutuses?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2006 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänan, sõbrad :)
teeks vahekokkuvõtte
kandinski- see komplekt on jumekas aga "tasuta" reaktor ja balloon ei vasta minu soovile. ja seda pole ka poes, kuhu tellimus läheb. kui tahad tellimusega liituda- priva UARU`le tema organiseerib netipoodi minekut.
Erwin- krt. kas see JBL reduktor tõesti peedib? valisin JBL-i just eeldatava kvaliteedi pärast...
reaktori pikenduse soovitus läks "kümnesse"- ise poleks sellepeale tulnud.
käpik- tnx- vaatasin ka seda papilloni oma, tundub, et praegusel hetkel ( sinu kogemused) tõusis see esimeseks variandiks.
käpik- olen mõelnud ka välise reaktori lahenduse peale (olemas EHEIM 2213 kanister) aga need "süstlagaväljavoolu" variandid kuidagi eblakad tundunud

kõigile virtuaalne õlu ja sügav kummardus :)
hoiaks teemat veel nädalakese aktiivne ja koguks häid mõtteid

Viimati muutis skalaar, Pühapäev Jaan 08, 2006 08:56, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2006 08:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu poolt võid Papillonile ka ühe poolthääle juurde kirjutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2006 08:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

skalaar kirjutas:

käpik- olen mõelnud ka välise reaktori lahenduse peale (olemas EHEIM 2213 kanister) aga need "süstlagaväljavoolu" variandid kuidagi eblakad tundunud

minuteada pole seal süstlanõelasüsteemiga midagi pistmist.See asjandus käib filtri output-voolikule vahele ja tundub suht konkreetne lahendus (olen kaugelt näinud)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 01:02 
Akvarist
Akvarist

siiski. kui keegi plaanib miskit suuremat kaubandussuhet http://www.aquaristic.net/ äriga siis oleks tegija. uus reduktor oleks juba hädaste vajalik kuna vana on õhtal ja pärmitamisest on juba kyll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 01:36 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kala sõber kirjutas:
siiski. kui keegi plaanib miskit suuremat kaubandussuhet http://www.aquaristic.net/ äriga siis oleks tegija.

mina plaanin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 12:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

kala sõber kirjutas:
http://www.aquaristic.net/AQf9d3ed288631d48ea7081a8c4916dc71/app/details.php?shop=1,650,0,0,id925,,0,
mida arvatakse sellisest vigurist. kas kellegil on säherdune asi kasutuses?

Mul on. Toimib.
Samas olen nõus ka Tony -ga, et olulist vahet sellel nö. 'spetsiaalselt akvale mõeldud' ja tavalise AGA-st ostetud reduktori vahel pole (peale selle, et AGAst saad asja kohe ~700.- eest kätte).
Mullegi meeldis see (metallist) nõelventiil seal küljes, aga kui reduktor kaugetelt maadelt kohale jõudis, siis selgus, et reguleerida polnud seda ei oluliselt lihtsam ega keerulisem, kui kalapoes müüdavat paarikümnekroonist õhukraani.

PS. Kui raha juhtub olema, siis võid komplekti lisada ka pH-kontrolleri. Hea rahulik on magada, kui tead, et pH akvas stabiilne seisab. Samas on asjal ka teine külg - kui akvat mõnda aega oled pidanud, siis lokusub ka CO2 lisamise rutiin koos muu hooldusega niipalju paika, et pidevat pH mõõtmist ei pruugi tarvis olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 04:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitänan, lauri :wink:
samas ma juba niivana mees, et millegipärst ei "osta" eriti juttu:
"...vahet pole, millega sõidad lada või lexus; visu või fisher..." :roll: nothing personal
olen eelnevates teemades vähemalt selle selgeks teinud endale, et reduktorisse tasub investeerida. kui ma eksin palun parandage mind ja säästetud raha eest läheme koos sööma...

ph-kontrolleri teema on endal ka mõttes mõlkunud- see on ikka liig-kallis (alates 3 tuh algasid hinnad)
permanentne test on siin ka eelnevalt maha tehtud.
olen mõelnud co2 süsteemiga rahulikult alustada, abiks "mulliverisaator"- mullilugeja ja esialgsed tihedamad testid
( pärmipudeli kogemus olemas)

veelkord- olen nõus korralikku co2 süsteemi ja asjalike nõuannete eest ka üleinvesteerima

sry halamine aga tunnen ennast päris ebakindlalt pimesi ostes, teemat piisavalt mittetundes. :?

tänud ette

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 06:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ph kontroller ei ole nii väga hea asi, nagu esimesel hetkel paistab. Hea kontrolleri elektroonika näitab 2 kohta peale koma ja reguleerib ka sama täpselt, sellega ei ole küsimust. Reaalse täpsuse määrab andur, Ph elektrood. Kui see on testlahustes kalibreeritud, on asi täpne. Aegamööda anduri näit läheb paigast ära, näitab Ph kõrgemat taset, kui tegelikult on.
Seega toob automaatne reguleerimine ühe uue tegevuse - Ph elektroodi on vaj aeg- ajalt kontrollida. Mullide lugemine on sellega võrreldes päris meeldiv töö. Ei tea , kui kiiresti "päris" anduri näit ara ujub, endal on praegu väike Hanna Ph käsitester. Selle näit on poole aastaga väga palju muutunud (vist 0,8-1,0 ühikut, uskumatult palju). Mingeid trikke ei ole asjaga teinud (elektroodi on säilitatud ettenähtud tingimustes), võib-olla lihtsalt eksemplari omapära. Ilma kalibreerimata seda seadet akvaariumi lähedale ei julge lasta...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
... endal on praegu väike Hanna Ph käsitester. Selle näit on poole aastaga väga palju muutunud (vist 0,8-1,0 ühikut, uskumatult palju).
:shock:
Karm! Ja mina just mõtlesin, et ostan sellise...

Aga pH kontrolleri anduri kalibreerimine pole midagi hullu - elektrood lahusesse ja nupust näit õigeks. Olen kalibreerinud ca. 5-6 kuu tagant. Näit on olnud tegelikust 0,2 ülespoole.
Kuna nuppu enam keerata ei anna, siis praegu kahtlengi just, et kas osta uus elektrood või ainult täitevedelik (pidi elektroodi eluiga veel aasta-jagu pikendama).

skalaar kirjutas:
aitänan, lauri :wink:
samas ma juba niivana mees, et millegipärst ei "osta" eriti juttu:
"...vahet pole, millega sõidad lada või lexus; visu või fisher..." :roll: nothing personal)

Näe, ja mina mõtlesin, et see pohhuism tuleb just koos vanadusega :D
Aga see selleks.

Ja unerahu maksab kah ju midagi :!:
Ma tegelikult ise ajasin sama liini, et pigistasin rahakotti ja ostsin igaks petteks kallima ning tuntuma-kvaliteetsema asja.
Nüüd lihtsalt vahel mõtlen ja vaatan, et krt, teine tüüp investeeris koefitsendiga 0,5 ja kalad-taimed sama rõõmsate nägudega...

Viimati muutis Lauri, Reede Mär 17, 2006 12:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 [ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver