mul on 25l akvaarium. ostetud koos kaanega, millel tavaline pirn 25w, kaas läheb pealt päris kuumaks. taimed ka mõni päev juba sees. rumalast peast arvasin, et lähen lihtsalt poodi ja ostan samasse soklisse sissekeeratava spetsiaalse pirni, aga akvaariumipoes öeldi, et sokkel ei sobi. on küll luminofoorpirnid või torukesed 13w, mis aga käivad näpitslambi sisse. ma ei taha lahtist akvaariumi. kalakese poes pakuti sobiliku mõõduga kaant kaant 40x25 500.- + pesad 650.- + 8w luminofoortoru, aga see hind hirmus
nõpitslamp maksis koos 13w luminofoortoukesega 6500K 335.-, kas selle sisu oleks võimalik minu akva kaane sisse vahetada, hinna poolest veel kannataks ära
vaatasin ka säästulampi 25w valgustugevusega soe valgus 3000K
mida asjatundjad arvavad
loen siit foorumist õpetusi akvale ise kaane ehitamisest, aga ikkagi arvan, et ei saa ise hakkama. vaja oleks 40x25 kaant 25l akvale, võibolla leiduks keegi, kes ehitaks sellise valmis, lepiks eelnevalt kokku, kuipalju maksab materjal ja kuipalju töö.
*** kaks teemat sai liigutatud ühte alarubriiki ja liidetud, kuna sisu sama *** Maria