Võib-olla mul kah vananenud seisukoht ses asjas, aga mumeelest reduktor on ikka gaasilise aine jaoks mõeldud.
Sees peaks seal olema üks membraan, mis lahutab kõrg- ja madalsurve-osa ning mida surub kinni vedru ja madalsurve-osas oleva gaasi rõhk. Kui rõhk madalsurve-osas väheneb, siis pääseb osa gaasi kõrgsurve-osast madalsurve-ossa, kuni seal olev rõhk membraani taas kinni surub.
Oletame nüüd, et vedel gaas pääseb reduktori kõrgsurveosast madalsurveossa. Membraani läbimise (halb sõnastus, aga vast on arusaadav) hetkel toimub tõenäoliselt väga operatiivne aurustumine ja soojuse neeldumine, mis omakorda mõjub membraanile üle keskmise halvasti. Kui membraan juhtub selle protsessi käigus purunema, siis mina igatahes seal ligiduses olla ei tahaks
Surve kohta tean omast käest - vajutasin sellesama Kiddest ostetud ballooni päästikule hetkel, kui reduktorit küljes polnud. Tulemuseks oli ballooni poolemeetrine õhulend vaatamata sellele, et omast meelest hoidsin seda kinni...
Samas ei saa välistada, et leidub reduktor, millele vedel CO2 midagi halba ei tee.
Ja ometi ma kahtlustan, et kodanik Kiddest võis rääkida balloonist kui kustutist (millena seda ju müüaksegi) ja mille metallist kraanil (päästikul) on küll täiesti kama, millisel kujul see gaas sealt läbi käib.